lördag 31 maj 2014

Gunnar bjuder!




Här har ni två filmklipp på mig och Gunnar ifrån förra veckan då vi var och tränade lite i Vännäs på klubben! Tack för filmningen mamma!

fredag 30 maj 2014

Sjukt bra dag med sjukt tråkigt väder..

..visst är det sjukt? Haha.
Dagen började med lite sovmorgon.. klev upp 6 och städade på Advokatbyrån därefter bar det iväg mot DHL. Efter nio timmars arbete på ett sjukt härligt jobb där jag trivs bra så är jag såååå trött och slut i kroppen. Fick en pepparkaksburk idag av en kollega..wiiiie ska tjocka mig heeeela helgen.

Fick även ett samtal från min otroligt snälla vän Emil som tidigare idag undrade om jag ville hänga med och åka lastbil. Sa nej eftersom att jag jobbade, typiskt att det skulle krocka! Love the feeling när man åker lastbil. 
I alla fall så hämtade han upp mig från jobbet med lastbilen såklarttttt!!!!! Hängde med och hjälpte han att lasta ur och lasta på lite gods innan han skulle köra hem mig. Påväg hem stannade vi och hjälpte en tjej som låg ner på marken och knappt kunde andas. (Hoppas du mår bra nu Hanna och att allergi chocken det gick över helt.) Såg faktiskt väldigt otäckt ut.

Väl hemma i sängen nu sitter jag och myser (läs försvinner) i Robins bigga tröja som jag har fått låna. Thank you R! Time to sleep, imorgon blir det en helt vanlig körkorts-plugg-lördag. Wiiiiiiiie vad roligt..

Ta det lugnt nu på Yran allihopa, för min del så blir det inte yran i år. Men nästa år då är jag redo och det hoppas jag ni är också för då kööööööör vi. Eller hur Natali D? ;)


torsdag 29 maj 2014

NYTT på g

Men hallå där bakom skärmen! Har nästan glömt bort den här bloggen nu då projektet är påbörjat med den nya bloggen ;) Juste ni hörde rätt, en sprillans NY blogg är på väg, kommer inte längre använda blogspot utan en ny bloggportal som just nu är under uppbyggnad - ni kommer älska den jag lovar! 

Den senaste veckan har varit intensiv och har lagt ner mycket tid på körkortet att andra saker så gått under jorden lite känner jag men det ska jag självklart ändra på inom sin tid!

Idag på eftermiddagen var vi med bröderna fluff på Norrmalm och hoppade lite banor, fantastiskt skönt var det att hoppa igen - framför allt såååå kul! Bjuder på lite bilder på fina Tornado som var fluff nr 1 att fastna på bild. Gunnar hade en bad hair day och blev inte lika bra på bild. Sad but true hahah!

Båda levererade riktigt bra känsla, känns bra inför nästa tävling. När nu nästa är? hehe. Lite mer stuts och kvickhet så blir det här nog great!!

Nu ska jag krypa i säng och imorgon är det jobb som gäller hela dagen. ME LIKE.

måndag 26 maj 2014

Idag ser jag ut..


...så häääääär! Snart tar jag bussen mot stan för lite ärenden och ska sitta på trafikskolan större delen av dan och hela dagen imorgon då jag ska göra om teorin nu på tisdag. HEJJA JENNIFER. Hoppas ni alla har en fantastiskt bra dag! Jag längtar tills jag får jobba heheh. Kramis

Hade en mysig morsdag igår och planerade lite bloggen med min mamma. Tack för hjälpen!

Äntligen nyvecka!

Hej & hopp, just vaknat. Nu ska jag göra mig iordning för att åka mot staden på lite ärenden. Ny vecka med nya viktiga saker som händer. Hoppas ni kommer ihåg att det är viktigt att se den nya veckan positivt.. viktigt att börja veckan med glädje. Då kommer resten av dagarna i veckan kännas mycket lättare!

Vi hörs senare!

söndag 25 maj 2014

Ponnymammor - ska man skratta eller gråta?

Det finns en speciell sport. En sport som hela tiden växer sig större och större. Sporten utövas av människor i alla åldrar och kön över hela världen. Det är en sport som ofta blir orättvist behandlad. En sport som inte alltid får lika mycket uppmärksamhet som t.ex. fotboll, handboll, ishockey osv. En sport som många inte riktigt förstår sig på. Men samtidigt är det en av det största sporterna i Sverige och dessutom DEN ENDA SPORTEN DÄR BÅDE TJEJER OCH KILLAR TÄVLAR OCH TRÄNAR PÅ LIKA VILLKOR!!?! Ändå är vi nästan bortglömda på tv och media och runt om överallt om man jämför med andra sporter. Tillexempel så söker man på VKs hemsida så ligger ridsport under fliken "övrigt", istället för att ha en egen kategori som fotboll, ishockey och det andra sporterna har...

Så. Nu tänkte jag skriva om en sak som jag har tänkt på. Som vi alla häst människor någongång har tänkt på. En speciell sak som kan göra oss både irriterade, men också det som driver oss alla framåt. Oavsett vilken ålder vi har, om vi rider på ridskola eller tävlar på hög nivå.

Ponnymammor

En del är verkligen värre än andra. Men alla har vi träffat någon som man inte tål. Någon som gång på gång går över gränsen.

Det sorgliga med ridsporten är just det här. Barn som blir pressade stenhårt av sina föräldrar. Föräldrar som nog vill att barnet ska hålla på med hästar fast det egentligen mest är föräldrarna som vill det eller som vill lyckas genom barnet för att dom själv aldrig lyckades.
Barnen är tvungna att vara i stallet varje dag och har knappt några vänner eftersom hästarna tar upp hela deras fritid. Hästarna är deras liv vare sig det vill eller inte.
Vissa ponnymammor har bara ingen begränsning. Dom kan styra och ställa precis som dom vill. Ibland går det till och med ut över andra ryttare och då går det absolut för långt.

Jag kan köpa att man vill se sitt barn vinna och lyckas, för visst är det en fantastisk känsla att stå där på prispallen och ta emot sitt pris tillsammans med sin ponny och göra ett ärevarv och känna sig värdefull samtidigt som sin mamma blir glad för ens skull.  MEN det är väl inte därför man tävlar när man är barn? För att vinna allt? För att jämt stå på prispallen och komma till MSV tävla SM yaddayaddayadda osv. 

Det jag verkligen tycker är värst, är när man står nere på banan och hör hur ponnymammor bara skriker barnen runt banan. Det är väl inte det som är grejen? Inne på banan ska man få klara sig själv och lära sig. Det är min åsikt iallafall. 
Mina barn ska få klara sig själva inne på banan och oavsett hur det har gått efteråt så är det ingen idé att skälla ut barnet eller trycka ner barnet för att den hade en rivning när den kunde ha vunnit. Alla behöver vi uppmuntran och att landa och få lite egen tid efter en tävling tror jag vi alla behöver.

Kort och gott, när man är barn ska man tycka det är roligt att rida/tävla och lalla omkring på någon snäll läromästare. En bra ponnymamma i mina ögon är en sån som pushar och stöttar, ställer upp i alla lägen när det behövs. När man är ledsen, rädd, har lyckats, när det går dåligt osv. En som verkligen frågar ofta om barnet har roligt om dom tycker det är roligt. En som låter kidsen sköta mockning och allt själv men att man ändå gör det tillsammans och visar så man får en uppfattning om att det är jobb att hästar. Man kanske inte får den bästa SM ponny som finns utan man får börja med en liten brunte boy sen stegra sig uppåt ju duktigare man blir. Men finns mycket åsikter åt alla håll både positiva och negativa och här fick ni några utav mig. Punkt Slut.

Tack min värdefulla mamma för att du alltid låtit mig själv välja om jag vill hålla på med dessa underbara djur. Jag har fått göra allt själv så som mockning osv och det har varit jobbigt ibland men är så glad att du ändå funnits där och hjälpt mig när jag behövt det. Tack för alla gånger du skjussat och ställt upp väldigt mycket.

Vad tycker ni om ponnymammor? Dela gärna med er utav eran åsikt.

Bilderna är tagna ifrån google.


Nu kryper jag mig till sängs

Nu ska jag ta och mysa ner mig i sängen med mig själv och min ipad och hålla tummarna för att jag kanske kan kolla på en film eller två om internet vill fungera. Min dator är ju bara att ge upp för den hänger sig emellan åt och då tappar jag lusten att se film tyvärr.

Hoppas ni har haft en trevlig dag, söndagar brukar vara så extremt lång tråkiga. Så jag hoppas ni har gjort eran söndag mer rolig än vanligt. 

Om en timme publiceras inlägget, missa inte det! Massor med kramar från mig till er alla! /JW
sor med kramar från mig till er alla! /JW

Bjuder på flera bilder från min ponnytid, ibland saknar man den helt klart även om storhäst är så mycket roligare och bättre men det var på ponny man kort och gott lärde sig rida.

Morsdag

Dagen har gått fort, vi ska alldeles strax fira morsdag. Ska överraska min kära mor med lite saker (det där läste du inte mamma!!!) och sedan blir det lite ompyssling av hästarna och förmodligen rida ut dom båda grabbarna. Ikväll ska jag gå och lägga mig tidigt för huva så trött jag är men det är kanske inte så konstigt då jag kom hem kring tre på morgonen igår.. eller ska man säga idag? haha tur man är ung! ;)

Jag har gjort ett åsikts inlägg om ponnymammor som kommer att publiceras under kvällen, missa inte det för tror ni kommer tycka det är rätt intressant att läsa. 21:00 ikväll publiceras det. Nu är det tårta time!! Kamis bananis

Morgonen börjar perfekt

Vilken härlig dag! Strålande sol och det blåser precis perfekt sådär att det fläktar lagomt. Norrland kan oxå ha fint väder!! Jag sitter ute nu och har det så skönt.

Idag är det morsdag och jag önskar alla mammor en underbar dag och önskar er det allra bästa ;)

Idag ska jag ta det lugnt, rida lite hästar och plugga lite körkort för sista gången. Hoppas ni har en bra dag. Kram

lördag 24 maj 2014

Nu mot staden

Fixad och färdig nu drar jag mot lite fest med arbetskollegorna. Sedan blir det väl att dra vidare ner mot stan. 

Ha en bra lördagskväll, vi hörs!! 

onsdag 21 maj 2014

Håll tummarna för mig idag är ni snälla alla läsare. Det kommer behövas. Om ni bara visste vad som väntar.. ;)

Ha en sjukt härligt onsdag och tagga helg snart!!!! För min del blir det lugnt på fredag, utgång med jobbet på lördag och söndag blir det lika lugnt igen. Mycket bladning med ridning och filmning av min vardag fortsätter.

Glöm inte att le ;)

tisdag 20 maj 2014

Lilla uppkörningen

Idag har jag äntligen gjort lilla uppkörningen utan anmärkningar. SÅ SKÖNT! Man kan allt bara man vill och ger det lite tid.

Hästarna har fått lite vila då jag jobbar som en galning samtidigt som jag stannar uppe halva nätter för att plugga sönder till körkortet. Nu då forden är pajj blir det inga långväga tävlingar iaf så tävlandet läggs på hyllan ett tag sorligt, men sant tyvärr.

Nästa tävling var tanken till skellefteå för sveland cupen och allt men då jag inte har skjuss så går det inte tyvärr. Jag får träna stenhårt istället nu ett tag och hoppas på nån annan tävling istället.

Nu kör vi !! - kl 9 imorgon ska jag köra på körskolan för sista gången sedan börjar jag mitt fantastiska jobb kring 13 tiden och jobbar kväll, sååå skönt.

Vi hörs imorgon, håll tummarna för mig då!

måndag 19 maj 2014

Nu gäller det

Hej där ute i världen!

Är det inte härligt med en ny vecka?? Måndagar i ett nötskal? Jag måste erkänna att jag av en orsak gillar måndagar.
Det är att det blir en ny vecka och man kan lägga föregående vecka bakom sig. Så skönt. Nya tag och nya saker att fokusera på.

Jag hoppas att ni där ute kan starta den här veckan med att vara mer positiv och bara i allmänhet var mer glad mot alla människor. För det är väl ingen nyhet att när man ler mot någon man inte känner eller någon gör det tillbaka så blir man glad. Ett litet hej kan göra någon väldigt glad. Det kan rädda någons dag.

Jag var själv med om en otroligt rolig sak idag som blev ett bra exempel. Jag och en okänd människa brukar lyckas åka samma buss hem väldigt ofta. Vi stirrar alltid på varandra och båda tänker nog "du tror att du är bäst vavava". Nej men ni förstår. Arga stirrande blickar, jag gör det utan att jag tänker på det. Varför är vi människor gjorda för att dömma andra. Varför fick vi den egenskapen för? Bara taskigt ju.

Exemplet var iaf att jag kom förtidigt till en affär imorse och dom hade inte hunnit öppna. Står där själv och väntar när det plötsligt kommer någon, äntligen öppnar det tänke jag. Nej då var det denna okända människa. Haha det måste vara ett skämt?!??!!?!

Det var tyst i några minuter sen frågar tjejen vad klockan var och jag svarade. Vi fortsätter sen prata och till min förvåning märker jag att den här tjejen är ju riktigt trevlig. Wow vilken tjej!!! Jag vet ju hur glad jag är som människa och det var den okända människan oxå.

Tänk så lustigt det kan vara! Så please tänk om vi kunde sluta dömma människor. De kan vara helt annorlunda än vad våran hjärna fått för uppfattning.

söndag 18 maj 2014

Mot VRF

Bilen pajjade och det blev ingen tävling, men nu när mamma och hennes sambo kommit hem ifrån deras romantiska födelsedags dejt på spa och hotell igår så kan vi dra mot vännäs ryttarförening för lite hoppning nu med båda hästarna.

Håll tummarna för att dom är pigga och glada idag!

Idag är det inte vilken dag som helst..

..för idag fyller min mamma år och det ska firas ordentligt! Grattis min älskade Mamma på födelsedagen din. Ålder är bara en siffra kom ihåg det. Du blir bara yngre och yngre för varje dag som går. Eller hur? KramkramJW


GRATTIS MAMMA!!!!!!!


lördag 17 maj 2014

Intro, Filmen om Jennifer

Nu är lilla smyg filmen här, filmen som kommer visa lite om mig i verkligheten. Bara liksom ge sig in i mina vardagar lite här och var. Tror det kommer bli roligt. Jag gör allting själv och vet ni vad det roligaste utav allt är. Att jag är den som kommer titta mest på det, jag bara älskar att se mig själv och fundera hur jag kan utveckla mig själv som en bättre människa osv.

Inspirationen har jag fått av "Jag är Nellie" serien som är gjord utav ett samarbete mellan Perfect Day och Nellie Berntsson. 


Hoppas ni kommer tycka det blir intressant. Klippen är under redigering just nu så det kommer att ta ett par veckor att göra klart allt. Kommer komma i olika delar och avsnitt så håll utkik, när ni minst anar det ligger dom ute på min youtube kanal.


Kommentera eller skriva gärna till mig hur ni tycker intro filmen var!!! Behöver just DIN åsikt.
Massor med kramar från mig, Jennifer

Hejsan hoppsan, IM BACK!

Dagarna bara rusar fram utan att jag hinner hänga med... hur är det möjligt!??!!?!

Har iaf hunnit vara med två väldigt fina vänner som ställt upp nu i veckan då jag började jobbet mitt på natten/morgonen och behövde sovplats och skjuss. Tusen tack Robin och Jerry!!
Hade även en trevlig middag med Robins mamma och massa prat om livet när Robin var på bio med hans vänner. Det var så trevligt, tack så mycket och jag hoppas vi ses igen snart!

Sist men inte minst är halkbanan gjord och nu är prov tillfällena bokade och ska göra inom en månad. Tänker inte skriva ut exakt när då jag inte vill känna press på mig utan ni får istället märka när körkortet ligger i min hand eller när vi ses ute på någon färd. Håller på att kika på massa bilar.. det ständiga valet och kvalet ändras hela tiden men skulle iaf vilja ha en Audi, bmw, mercedes eller volvo. Svårt att välja när det finns så mycket fina bilar!!

Mina tankar inombords går upp och ner som vanligt men jag tror det kommer kännas så mycket bättre när jag fått det där jädra körkortet så att det blir lättare att få fast anställning osv. Då behöver inte allt kännas som en kniv mot strupen liksom.

Nu är det så sjukt fint väder, så jag ska ta och bege mig på en härlig ridtur. Imorgon är det tävling i Innertavle och hästarna ska gå alla möjliga klasser hehe. Återkommer med resultat imorgon, eller i övermorgon kväll om hur det gick. 

Vi hörs och ses, be happy everyone! Genom att bara le och titta sig själv i spegeln och säga "Ja är bra, jag är bäst" så kan man känna sig mycket mer nöjd med sig själv. Glöm inte det!!

Bilderna är ifrån då jag och Gunnar tävlade 1m i Innertavle för ca 1 år sen.
Bilderna är fotade utav Alice Odlander, hennes blogg hittar ni HÄÄR.


onsdag 14 maj 2014

Något jag verkligen skulle vilja kunna..

..är att dansa som Jasmine Meakin! Hon är bara såååå grym. Har kollat in hennes youtube videos ett antal gånger under en längre period och något ynka steg hit och dit har faktiskt fastnat, tro det eller ej men så är det hehe.
Jag känner mig bekväm med att dansa på uteställen och andra saker men det är ju en helt annan sak, det är mera lattchooo chill plojj dans. Jag skulle verkligen vilja börja på en riktigt kurs någon dag och lära mig grunderna för att bli en duktig scen dansare för dansa är något jag tycker är så roligt. Dansa och sjunga!! ME LIKE.



tisdag 13 maj 2014

LYCKA TILL NERE PÅ STRÖMSHOLM TJEJER!!

Hur glad blir man inte när dessa härliga tjejer kvalat ner till Strömsholm med Elitlaget?!?!? Här nedanför kan ni se en rolig intervju efter att det vann sista kvalet som gick av stapeln i Vännäs. Vi snackar så klart om min gamla stört sköna hemma tävlingsklubb Stöcke Ponnyförening. Helt klockrent. Såååå roligt för tjejerna och bra jobbat!!!!!

Ska också säga att det två systrarna Hamberg gör grymt bra jobb som lägger så mycket krut, tid och engagemang på att utveckla bra unga ryttare och hästar. Det är såklart Sussi och Mona Hamberg jag snackar om. NI ÄR GRYMMA! 

Jag kommer hejja för fullt och följa er på equipe och web tv, good luck girls!! Ni hittar intervjun HÄR: http://www.vk.se/1191887/stocke-vinnare-efter-rysare-vi-vet-att-vi-ar-bast

måndag 12 maj 2014

Vakna till liv på nytt

Att vara ordentligt nere och känna hur allt bara faller kan ibland vara bra, om det inte blir långvarigt. Man ser saker från nya perspektiv, man börjar tänka om och se livet, relationer, och andra saker från en annan mycket ljusare sida. Man hittar helt plötsligt nyckeln till problemet och vet hur man ska hantera det problemet nästa gång. Ganska skönt faktiskt, men när man sitter där och är ledsen för allting så känns det verkligen inte så. Framför allt så blir man glad för minsta lilla bra sak, - eller människa som skriver och visar att dom finns.

Saken jag känner försvårar för mig är att jag är inte som många andra tjejer/killar som ringer och grinar ut till någon eller berättar saker för någon. Inte ens för min mamma berättar jag allt. Utan jag håller det inom mig och försöker bearbeta det på så vis vilket är väldigt svårt. Nästintill omöjligt.

Måste tacka de fina människor som skriver och ringer mig, TACK det värmer! Coolt att över 3-400 är inne och läser och kollar varje dag trots att det hände noll på denna sida. Behövde lite space att tänka över vissa saker. Men ni peppar mig verkligen till att fortsätta satsa på den här bloggen och att fortsätta dela med mig utav mitt liv.

Förstår att många tänker "varför skriver man ens ut att man mår dåligt? uppmärksamhets bitch?" Men hur kul är det att läsa en blogg där det bara är glada miner hela tiden. Alla mår vi dåligt ibland och när man fastnar för en blogg så är det oftast för att man känner igen sig själv i det personen skriver. Inte sant?? Min blogg, mitt liv, jag delar med mig av det jag vill.

De är väl ingen nyhet att jag gillar hiphop, här har ni två STÖRT SKÖNA låtar som stämmer så bra. Snygga är dom också!! GE MIG.


torsdag 8 maj 2014

THE FUCKING END

Sorry guys, det här är inte bara en sån här dålig kväll. Det här är dåligt på riktigt. Jag bara orkar inte med allting. Om ni bara kunde öppna mig och kolla in, förstå hur jag känner, förstår hur jag tänker, rätta till det som är sönder och bara laga laga laga laga, och börja om från början. Om jag bara kunde förstå själv hur man rättar till det här, hur tar jag mig ut härifrån och når till toppen dit jag vill? Jag kämpar men aldrig når jag fram. Längtar tills nästa veckas jobb då ja bara få gå och le en hel dag vet ni hur mycket det är värt i mina ögon?

Jag vet att jag är jävligt känslig men det så sån jag är. Jag kämpar varje dag med att vara lika posititv innåt som jag är utåt.

End of this fucking blogg.

Klivit upp nu kring 4 tiden, gjort färdigt hästarna, hunnit bädda sängen och städat undan i rummet lite. Har gjort mig iordning och nu bär det utav mot jobbet. Börjar 1 timme tidigare idag och efter min arbetsdag idag så kommer jag att får jag boka upp mina egna tider. Hur skönt är inte det liksom?!! Får jobba exakt "hur mycket jag vill" inte helt fel det heller!

Jag tänkte försöka få ihop en liten film (väntar er ingenting.. min dator har svikit er förr! MORRMORRR..) tills på fredag iaf. Då ni kommer få följa med mig i 3 delar. Stallet, familjen och vänner. Bara en kul grej liksom tror det kommer blir intressant att följa vad mina dagar innehåller exakt. Men ni får ha lite överseende med att min dator och jag har lite realtionsproblem just nu ;) hehe..

onsdag 7 maj 2014

@ workwork

Dags att arbeta lite. Hoppas alla har en bra lilllördag idag. KramkramJW

tisdag 6 maj 2014

Första arbetsdagen


Shiit sååå kul det var idag på min första dag på DHL. Truckkörning och packning lite likt volvos arbetsuppgifter fast ändå inte. Trivdes verkligen bra. Människor uppskattade verkligen det man gjorde, mycket skratt och väldigt skön stämning. Ringde min chef på Manpower efter jag hade slutat för dagen och var helt lysande glad hihi.

Nu ut och trimma mina fina hästar, nästa helg är det tävling! 1m på Tornado och 110,120 för Gunnar!

måndag 5 maj 2014

Nya tag

Ursch så dåligt uppdaterat men oj så livet har lekt på! Blev en impulsresa till Sthlm några dagar och hjälpt min kära farfar att flytta. Det råkade bli mitt i selfie veckan utan internet där nere och allting. Missade typiskt nog en bra tävling för både Tornado och Gunnar samtidigt menmen. Nästa tävling, som är i Röbäcks Pay&Jump, hittar ni ju under fliken "Tävlingar 2014". 

Jag har även gått och blivit med jobb. Jädrar alltså! Mer taggad och glad tjej finns inte, ska verkligen ge järnet. Det här kan bli riktigt bra, för bra för att vara sant på långsiktigt sätt! Intervjun gick bra och kände mig tryggare i mig själv. Är tillbaka i industri världen!!

Börjar imorgon innan tuppen stigit upp och jobbar några timmar. Står ute och mockar stallet nu, kommit hen från Sthlm för en dag sedan och livet här hemma fortsätter med mina hjärtegull som står och väntar på mig i hagen nu. Finns inget finare än dom sötnosarna. #horsesisthebest

Allting blev lite kaos med selfie veckan som sagt men den fortsätter istället denna vecka från onsdag till fredag. Önskade även att min dator kunde bli frisk då det är lite pillrigt att sitta och skriva blogginlägg ifrån min mini ipad haha. Men det har ju fungerat hitintills så det får bara lov att gå. Vi hörs!

#hata #inte #gröna #crocs