tisdag 27 september 2011

Tips på hinderfärger?

Hejsanhoppsan, är trött i kroppen idag men det ändrades genast då mamma berättade att undrlaget börjar komma nu till ridhuset....färg skulle mamma och kjella fixa imorgon så jag och frida ska få börja måla bommar!!!!!!! Satt och funderade på om jag skulle försöka hitta ngn bra sida med färg på olika bommar och också hitta olika hindertyper man kan göra! Hittade några bilder som jag tänkt ja skulle försöka göra till verklighet.......


Förresten har jag buster träningen ikväll... första riktiga hoppningen efter kraschen! :)


Hade tänkt mig någon av dessa färger och typer:

Busterträning med Hurran!

Hejåhhå, hoppträningen ikväll gick bra nu blir det sängen för jag är så himmla himmla trött och ja....klockan är ju strax efter 00.30 så att det är ju sent, ska berätta lite snabbt om träningen bara!
Hurran: Träningen gick bra, Hurran drog extremt mycket på hindrena vilket är otroligt bra att hon har det där suget, hon hoppade mycket med ryggen och bakdelen och det är bra. Känndes extremt bra. Det som inte känndes bra va pressen som jag kännde.
(Måste bara säga först att det finns en andlening varför jag bara tränar Ulla för buster, och det är för att jag känner att med Hurran blir det för mycket press, med Ulla behöver jag press på mig men med Hurran vill jag inte ha press på samma sätt, då blir jag stressad osv) Iaf det som inte var bra var att det blev lite för mycket press, jag ville mest bara se att hoppningen funkade och inte tänka så mycket och inte kräva så mycket av varken mig eller hurran... men men det blev ju bra ändå till slut!
Hoppade en banan på 80cm tror jag det var även om jag hellre hoppat en bana på 50-70 för att få en bra start. Tur hurran är extremt fin ponny, hon är kraftig och inte så värst snygg MEN duktig!.



Måste bjuda på en oerhört rolig video....kanske man skulle sluta använda hästar?.

söndag 25 september 2011

fridaaaaa night

Hejsanhoppsan, kvällen var väldigt trevligt och otroligt rolig! Frida är här och hon ska sova här till imorgon kväll och sen så ska hon få rida ett antal hästar åt mig ;)



Ikväll så gick vi och hälsade på Atlas, en shettis som Frida ägd förut som bor i närheten av vårat hus i byn, liten och söt var den men skulle aldrig kunna tänka mig att han en sån häst hemma! hehe. Sen gick vi hem och for ut och red Cheyenne, eftersom att jag hade skavsåret i arslet så

Sen gick vi hem och tog en tur runt byn med Cheyenne och hon gick jätte bra, SUPER pigg frammåt och gick i en väldigt väldigt fin form och aktiv bakdel, himmel och plättar vad fin hon är.

Ulla: En skrittrunda för hennes del blev det.


Hurran: En ordentlig joggingrunda! :)

Cheyenne: En runda runt byn på , frida red och krävde lite drivning framåt och lite i tygeln och cheyenne lyssnade väldigt bra. Lugn som hon är mötte vi vild trafik men hon är ju cool lugn verkligen, tur vi had reflexerna!.



BILDER FRÅN KVÄLLEN..

Tack för att jag fick hitta dig frida, du är verkligen verkligen super att ha i stallet!
Blir så glad av dig och man kan verkligen lita på att du gör saker och ting,
super snällt att du finns!

fredag 23 september 2011

Svar på komentarer!

Hejsan, käkat lite och mår bättre nu, fortfarande ont i huvudet och känner mig yr.. får se senare mot kvällen om jag kan fara ut och röra på hästarna... för det behöver dom verkligen!!!!!!!!!!!!!

Anonym
Ska Cheyenne förbli "stående" eller ska ni sätta igång henne sen?
SVAR: Cheyenne ska vi börja jobba med ordentligt när ridhuset blir färdigt, tror även jag ska börja hoppa henne då litegrann.

ullis
men usch vad hemskt...
SVAR: Jo, att vakna med den tanken är verkligen hemsk, sen är det läskigt att tänka att det verkligen var den sista bilen på mazing.. tror inte jag förstår fortfarande att hon är död. Men men, hon fick ett bra slut!

Fia
usch, börjar typ gråta... är så känslig när det gäller sånthär.. vet precis hur tomt och hemskt det känns! nu får hon leka med Futte uppe i häst himlen =) tänker på dig, styrke kramar!!!! /Fia
SVAR: Alltså när folk frågar om mazing och så så går det faktiskt rätt bra att ta sig an och berätta, det som är jobbigt är när man är ute i stallet och mazing verkligen inte finns där. Men allting är ju jobbigt så klart.. jaa nu får dom verkligen leka tillsammans! :) tack så mycket fiiaaa!!

Mormor
Åh så sorgligt att hon är borta, men du får tänka på att hon fått ha ett bra hästliv hos er. Fått vara med andra hästar i hagen och bo på en gård där man tycker om hästar. Och det sista hon fick göra här i livet var att trava med dig på ryggen. Det var det bästa tänkbara slut för henne.
Jättekram från mig /m-m
SVAR: Ja min älskade mazing är verkligen borta.. jaaa gud det var verkligen ett bra slut för henne. Tack Mormor pussar och kramar tillbaka till dig.!

Natalii
Jag började gråta när jag läste det här!<3 Lider med dig älskade Jennifer! Mazing var en otroligt fin ponny! Hon har haft ett underbart liv tillsammans med dig, hon har gett dig allt liksom du har gett henne! Ni var som gjorda för varandra. Mazing kommer ha det jätte bra där uppe. Hon tänker på dig lika mycket som du tänker på henne!<3 Finns för dig Jennifer!<3 R.I.P AMAZING GRACE<3
SVAR: Mjo, jag hoppas verkligen att hon har det bra där hon är nu! Ojojoj så vi haft många roliga stunder tillsammans som nu är mååååånga fina minnen! Hon lärde mig enormt mycket och jag är så jätte tacksam över att jag fick vara hennes ryttare för denna långa tid tillsammsans. Dessutom att även Frida och Linna fått en rolig med henne!
Jenny
Kan inte annat än stämma in med de andra, verkligen sorgligt, men gick det bra för dig då? Du gjorde dig inte illa när hon föll ihop?. Du får tänka på de fina stunderna ni haft och vilken tur att ni fått ha så många år ihop. Det är aldrig roligt att förlora en vän. Kram på dig!

Svar: Jo jag fick rätt reäla blåmärken och lite skrapmärken och sånt, men ingenting annat så det gick ju rätt bra ändå. Jo, har massor med bilder från mazings tid och shiiiit vad jag önskar att hon var ung ung ung så jag fick tävla henne igen en sista gång!.

sjuk

Nu ligger jag i sängen på en fredag.. en fredagsmys dag och är sjuk...INGE VIDARE!
Var hemma från skolan både igår och idag, hade mycket feber, svettas men ändå fryser jag mycket, huvudvärk som attan, yr för kan knappt gå utan att vingla osv. Vet ej hur det blir med ridning idag, får väl se mot kvällen hur jag mår...Det är mycket viktigt att jag är frisk tills hoppträningen på tis.

För alltså tisdag nästa vecka är det Buster hoppträning med Ulla, känns super att få börja hoppa sedan min axel hoppades ur led, sedan till helgen nästa vecka så tar jag flyget alldeles själv ner till min älskade syster Anna-Karin, och helgen efter det blir det tävling på hippo med Ulla!! Nej, nu ska jag ta och ta mig lite lunch sedan blir det att sova och sen pissa en snabbis innan sängen väntar! godnatt!



Nästa inlägg finns alla svar på komentarerna!

Har suttit som en skollad rotta och följt hippo tävlingen, kul att det är flera flera flera stycken ekipage från norge som är med och tävlar!..åh vill tävla snart..men snart är det inte länge kvar!
Grattis till vinnaren Annika Forsell!
2:an Kerstin Martinsson och 3:e platsen tog Emma Lyxzén
i 110 klassen!!!!!!!!

torsdag 22 september 2011

Söt ponnyridare!

Hejsanhoppsan, det har hänt rätt så mycket på sista tiden.. I Tisdags kom Frida hit och då hade jag ponnyridning med en tjej som har en otroligt balans och är tuff som attan!! Ska ta och filma henne någon gång för hon är så otroligt duktigt, håller tyglarna, styr själv, travar, hoppar småskutt, hälarna ner!! I tisdag så fick hon pröva hoppa över en sne bom som kanske var 20cm hög och hurran tog världens hopp över den lilla bommen för hon har så mycket överskottsenergi....och den lilla tjejen satt kvar i oförändrad sitts!!!!!!!!! Hon är så gullig, fick ju ett halsband av henne som jag ska fota och visa upp senare. Nu sitter jag här idag.. en fredags dag och är sjuk! Var hemma från skolan och idag, hade mycket feber, svettades men ändå fryser jag mycket, huvudvärk som attan och sen har ja nästan spytt litegrann. Imorgon blir det att följa hippotävlingen från internet! Tur att equipe online finns!!! :) jaja, nu ska jag gräva ner mig i sängen. Har legat i sängen hela dagen.

Tisdag:

Ulla: skrittades!

Hurran: Ponnyridning.

Cheyenne: Longerades med frida på ryggen, eftersom att Mazing är död som brukar gå på ponnyringdningen så ska Cheyenne få ta över hennes uppgift. Hon gick galan fint med frida!

Onsdag:

Ulla: skrittade/travades!

Hurran: Lösgalopperades av frida!
Wia: Red pernillas häst som står i vårat stall eftersom att Ulla var lite svullen om ett ben så hon fick inte galopperas, så lånade jag fina fina Wia och galopperade henne, jobbade mycket med bakdelen och att hon skulle ha bjudningen framåt. En riktigt riktigt fin häst det där!

Torsdag:

Ulla: Mamma skrittade och travade henne!

Hurran: vilade


BILDER

Fina fina Apple Hurricane!

tisdag 20 september 2011

Jag sitter och kan inte tänka på någonting annat än mazing, ska ta mig i kragen på en gång och svara på alla komentarer.. hela 10stycken, shiiit vad roligt! Det är tungt och stiga upp varje morgon och veta att Mazing är bort för evigt men jag tror att det ändå var bra för henne, hon var ju så pass gammal. Det får bli ett snabbt inlägg för jag är verkligen så otroligt trött just nu så imorgon kommer alla svar på komentarer så håll utkik! Nu ska jag sova, hästarna vilade idag för hann int rida idag, just blogga! Godnatt hörs imorgon.



Sista bilderna jag tog på älskade mazing! ♥

måndag 19 september 2011

R.I.P AMAZING GRACE♥

Jag är så ledsen, och så hjälplös, saknar dig gumman..♥
Det här var den hemskaste kvällen i mitt liv, jag var ute och red mazing och tog lite trav och tog en galopp och jag fylldes med kärlek från mazing. Hon gick så bra, för första gången tror jag att jag fick mazing i en riktigt fin LÅG form som jag aldrig fått förut på samma sät samtidigt som jag fick med bakdelen samtidigt som det var som att hålla i sytrådar när jag red. UNDERBART, skulle ta en sista galopp för dagen som blev till den sista förevigt.. När hon kolappsade och föll ihop på marken och sprattlade med benen så visste jag inte vad jag skulle göra..hela mitt hjärta verkligen stannade till och jag kunde inte förstå att det va sant men jag förstod och hoppades på att du skulle få dö på en gång och slippa lida.. Du sprattlade som efter hjälp, och jag satte mig ner och höll om ditt huvud i min famn, skrek och grät men ingen hörde mig.. men det var nästan underbart att få vara själv med dig dom sista minuterna i ditt liv. Det som sårar mig mest, var att jag fick se dig sådär, det var så hemskt när dina ögonvitor kom fram och for tillbaka, och att höra dig gnägga sådär, sa du hejdå eller bad du om hjälp? Jag önskar jag kunde prata med dig. Jag försökte hålla dig så varm som möjlligt så som du hållit om mitt hjärta dessa 7år med dig. Hoppas du får det bra Mazing, Du föddes som en stjärna och kommer dö som en legend.
Hurran: Red ut med pernilla och Hurran efter olyckan med mazing för att jag vill tänka på någonting annat och det ångrar jag inte för det var skönt och hurran gicksuper fint. Låg form nästan hela tiden, många gånger kom hon upp med huvudet och sedan gick ner igen. Guuuuuud så fin hon är, lösgalopperade henne och joggade rätt länge.




R.I.P AMAZING GRACE25 år gammal 1986-2011



Minns du när vi klädde ut oss på Julshowen och vann för bästa utklädnad...?
minns du Julshowen tillsammans med Erika lilja och Robin Hood som poliser & vann?
minns du tävlingen i Sandgärdan och vann en vojlock som vi sedan slängde?

minns du alla tävlingar vi blivit placerad i stöcke mazing?..

minns du tävlingen i kågedalen när du och jag vann LB i laget div 2?

minns du alla gånger vi bara tagit en lugn tur i skogen tillsammans?

minns du gången med Linna när vi hade film i stallet och du rullade dig och la dig och sov..?

minns du vår allra sista tävling som var våran bästa,

vi vann LC dag 1, och dag 2 vann vi LC och vann LB efter den tävlingen beslutade vi oss för att sluta tävling dig gumman så du skulle få bli gamlings-förklarad och gå i pension.
Finns mycket att minnas med dig..mycket mycket och jag lovar dig att aldrig glömma det vi gjort.


Till min älskade Mazing:
Du går ifrån oss, men är ej borta
I våra tankar Du lever kvar.
Någonstans inom oss är vi
alltid tillsammans,
Du somnade stilla
då färden var slut
från allt vad du lidit
Du nu vilar ut
Vi binder en krans
av minnen
de vackraste och
finaste vi har
Vi vet att de aldrig vissnar
Hos oss och i mig är Du alltid kvar,
Tack för allt.

Jag tänker på dig och det ska du veta, hoppas att du aldrig glömmer mig, för jag glömmer aldrig dig!
Det var verkligen som om du gnäggade hejdå när du låg där, som om du sa tack.. åh älskade mazing.
Det är så jobbigt..du förstår inte vilken stor bit du tog av mig när du nu är död.
Tror fortfarande att jag inte förstå att du verkligen är död.

söndag 18 september 2011

INGEN BLOGGNING UTAN BILDER

Hejåhhå, Igår gjorde jag en sockerkaka, sedan kom mamma hem med chips och 2 stora 1,5liters cola, mhhhmmm så gott säger jag bara! Nu ska jag ut och rida Mazing, sen Hurran, och sen Ulla! Ni får ha det så bra så länge så bjuder jag på bilder som jag nyss tagit på mina fina fina hund Tess!. Ska även försökra svara på komentarerna ikväll.


Det går hit..det går dit..det går upp, och det går ner



Hej, tänkte svara på 2 komentarer som undrade lite saker om Cheyenne, våran häst som egentligen inte gör nånting på gården, mer än bara lever livet! Anonym1; Tack för att ni du sa att hon var fin, hennes hjärta är verkligen genom snällt.
Anonym 2: Cheyenne a Chex
- är hennes hela namn och hon är en skäck och det är mammas sambo Kjellas häst,
Rasen: American Paint horse, en riktigt Inidan/Western häst.



Hon är enormt snäll (mysigaste hästen i stallet) att hålla på med, och hon är faktiskt hoppad upp till 120, hon älskar att hoppa och är rätt så pigg att rida. Jag red henne rätt mycket förut men när vi insåg att vi inte skulle hinna rida in henne eftersom det blev för mycket med ridhuset, stallet och huset att bygga klart så fick hon bara vara häst i hagen! :)


BILDER PÅ CHEYENNE

lördag 17 september 2011

Hejåhhopp, jag hade tänkt bjuda på bilder på flickan som köpte Animo M, den otroligt mjuka underbart fina c-ponny jag hade som flyger fram såå lätt i stegen, som Kaisa Klemola köpte till finland! Dom bilderna får ni i slutet av inlägget, idag har nästan hela dagen bara gått åt till att plugga.. hela tiden plugga och plugga och plugga så hästarna fick vila idag, dom går jag ta tag i imorgon istället är nog bra att dom fick en vilodag för båda deras muskler få bli starkare. ;) DAG 4 EN GAMMAL VIDEO - Förresten så är det dag 4 idag vilket betyder att jag skulle bjuda på en gammal bild och jag tror jag väljer att bjuda på en gammal film istället, en film på en super frään Dudde när vi lastade honom en dag i Hästbussen, utan grimma och shit,! Så den bjuder jag på att visa istället för en gammal bild för video är lite roligare! :)
Ulla: Vila
Hurran: Vila







_____________________________________________



ANIMO M o KAISA!
Det är så roligt att se att det går bra för dom och dom har tydligen vunnit några tävling och
flera gånger varit felfria upp till 80cm och det är ju roligt!!!. Dessutom har dom ställt upp i dressyrtävlingar med bra resultat. Blir så himmla himmla glad att Animo fick komma dit, ska fara och hälsa på honom någon gång tänkte jag! Kanske efter nästa sommarens sommarjobb? :) Bjuder på några underbara bilder!



..2 bilder från när jag red Animo!