söndag 31 juli 2011

ANDRA TÄVLINGSDAGEN

Hejsanhoppsan, kom nyss hem från andra och den sista tävlingsdagen..

typsikt nog började det med att när jag tog in hästarna på morgonen hade Ulla ett svullet öga så hon fick inte tävla 1m och 110 idag jag strök hon från båda klasserna. Hon hade förmiodligen fått ett bett nära ögat oxå hade det svullit upp. Allting löste sig tillslut på tävlingen, och Ulla såg bättre ut när vi kom hem, vi får hoppas att det hyvsat blivit bra på ett par dagar!

Nu ska jag vara med världens bästa vän hade det gött! Familjen määttä kommer hit på middag på grillat och det ska bli jätte gott, dessutom har mamma köpt hem cider och chips! :) kramkramJW


Hurran:

LB - Känndes sådär, fick 2 rivningar och det känndes inte ens lockande att hoppa LA, hade tänkt att stryka mig för att jag kännade att jag verkligen red som en mes. Anntingen går det får fort och ingen riktig kontroll över om bakdelen är med eller oxå har jag sån kontroll att jag tar tillbaka så mycket att jag tar bort galoppen. Jaja, nånting lärde jag mig säkert av deta oxå.

LA - Hoppade klassen ändå och bad Carolina Mättä om hjälp, kännes trygt då!
Gick så jävla bra! Kom runt på 4fel, alltså 1 rivning. En super framridning som gjorde att hon började helt enkelt lyssna på mig. Tog hjälp av Carro eftersom att jag tycker hon är duktig och har ett bra och rätt tänk som passar mig. Det gick bra, fick fram en ny fin sida från mig och Hurran och resultatet blev jätte bra. Var mer nöjd över LA än LB. Film på LA läggs ut senare när jag inte har så mycket att tänka på.

NÄSTA TÄVLING: SURF 12-14 Augusti (Mountain Horse cupen FINAL)


BILDER FRÅN DAGENS HOPPNING

lördag 30 juli 2011

FÖRSTA TÄVLINGSDAGEN

Hejsanhoppsan, trevligt väder fick vi och det vart en super bra morgon, inte så mke stress och sånt vilket gör hästarna lungare. Super toppen bra! Berättar hur dagen gått sedan hinner jag inte skriva något mer eftersom jag måste sova nu. Filmer lägger jag förmodligen upp efter tävlingsdagen imorgon om jag inte kommer vara helt död då. Ja ni ser väl.
Ingen uppdatering här förns efter klockan 6 imorgon kväll, seee u later guys!

Ulla:
1m - Klockren, felfri och vann klassen! Finns inte så mycket att tillägga, det var väldigt skönt att rida på vanligt tränsbett när hon faktiskt lyssnade tillbaka och fram osv. Duktiga tant! ;)
(BILD LÄNGRE NER FINNS)
110 - Gick bra, bra tempo faktiskt och hon lyssnade bra, några stora av hoppningar men det är ulla det. Tyvärr så rev vi hinder 5 SYND nog, annars hade jag kommit 2:a.
Men eftersom att jag inte kom till omhoppning så blev det en 4:e placering dock en bra tid! Mycket nöjd, var ju första gången jag tävlade på ett vanligt tränsbett och det är ju helt sjukt att det fungerar också!!! jajaja, nu ska jag sova och tagga om till imorgon, vi ses på prisutdelningen imorn ;) (hehehe *drömmer dröm tankar just nu*)

Hurran:
LB - Bra tempo,bra flyt 2 tyvärrliga rivningar annars en riktigt bra runda! :) Kom preciiiiiiiiis utanför placering attans kattans! Men super nöjd alltså.
LA - Pirrig, lite nervös, känns direkt av på henne eftersom att min hand blir hård och inte lättar nånting. Fick 2 stopp, (ett på 3:e hindret och ett på 6:e hindret) men ändå hyvsat nöjd över rundan med tanke på hur mycket jag bromasade in henne. Hade jag haft mer flyt och vågat köra på henne när jag får den här "känner-inte-av-när-hon-ska-hoppa-av" känslan..
Känndes verkligen som att hade lite mer tempo kommit fram hade vi definitivt kommit oss runt och det känns roligt att känna! Att det sitteri ryttaren och inte häst, det känns okej kul! :)
Det är ju lättare att ändra på mig än hästen.
Jag har så himmla svårt för att verkligen lätta och driva på frammåt, då vill jag hellre ta tillbaka och få in ett till galoppsprång. Hoppas på att ja är lungare i handen imorgon! :) kramkramJW


BILDER FRÅN DAGEN

Blev förresten världens goaste middag, makaroner & kötbullar med ketschup! :)

fredag 29 juli 2011

TAGGA TAGGA TAGGA

Hej, snacka om att jag är taggad för tävling imorgon, jag lovade ju att sätta ut filmerna från igår så här får ni dom! :) Idag blir det till att tvätta, smörja och packa och ikvälll ska jag tvätta upp hästarna så dom är riktig riktigt fina! Sitter och funderar på om jag ska knoppa Ulla imorgon eller inte. Just nu sitter jag på altanen och njuter och det blåser sååå skönt, mamma tog en tallrik med kräm och jag sitter bara här och kollar på filmerna från när vi red igår!
Det var en fruktansvärt härlig känsla att Ulla lyssnade så bra, en sak är säker. Det luktar oslagbara ;) hehehehe. Nu ska jag brumma iväg med moppen (som går på bensin och inte havre haha) och köpa frukost bröd till imorgon och sedan köpa glass! Hare bäst!!
NÅGON SOM SKA FOTA PÅ TÄVLINGEN? :) Rebecca önhult kanske?..(a) kramkramJW

HURRAN liten bana på 110-115 :)

URSINIA 115-120, Gick galant! :)

TAGGAD TILL TUSEN

Tjo ungefär en vecka sedan jag skrev, finns mycket att skylla på, det är inte helt lätt att skriva en blogg om man inte har någon dator sedan så har varken haft knappt någon mobil eller dator utan bara rida och plugga så därför har det varit lite dålig uppdatering.
IDAG GICK BÅDA HÄSTARNA SUUUUUUUUUUPER MED STORA BOKSTÄVER!
Hoppade båda och satan så jävla bra båda gick inför helgen, har pluggat mycket idag och även hunnit med att rida 2 hästar, vi for in till norrmalm och hoppade tillsammans med Pernilla. Mycket trevligt!, nu ska jag ta och hoppa isäng så hörs vi förmodligen imorgon!

Ulla: Hoppade en bana på hinder kring 120 och hon gick klockrent, bytte bett från pelham till vanligt träns bett och det var tydligen lösningen. Hon lyssnade framåt, hon lyssnade tillbaka, hon tog i alla fall i lite mer än vad hon brukar när hon hoppade, och sedan testade vi att hoppa ut från banan och Ulla hoppade upp sig riktigt fint men funderade ingenting utan tyckte bara det var roligt! Lääääängtar tills vindeln tävlingen men också absolut mest mot VÄNNÄS tävlingen, älskar vännäs stora ute banan! Det är verkligen på den som jag känner mig hemma på riktigt. Imorgon ska Ulla få långtravas och i övermorgon blir det långskrittning.
Hurran: Hoppade en bana på MSV B inför LA banorna i vindeln som möjligvis ska ridas.
Vi får väl se hur det känns men än så länge känns det helt toppen okej! :) Hoppade 2 banor och hon gick riktigt riktigt bra. Gick så jäkla super bra alltså, så vi säger med det godnatt ikväll!
Filmer kommer upp imorgon på rundorna som reds ikväll. kramkramJW

söndag 24 juli 2011

hejÅhopp

Hejåhhopp, ikväll nu så har jag precis kommit hem från pia, hoppade en häst där åh guuuuuuuud så fin den var, verkligen jätte fin och alltid roligt att hjälpa till. Jappjapp, idag hade jag väldigt lite att säga.. snart börjar jag jobba!!!! Känner ändå taggen hehe. Denna vecka ut sedan näsa vecka börjar jag jobba. :) SNART BÖRJAR SKOLAN! jiiiippieeee staaaaaaan!:)
Ulla: Mamma red Ulla, och vi provade ett delat pelham och det funkade väl hyvsat bra.
Ulla var pigg och lite seg för skänkeln idag.
Hurran: Red barbacka och jobbde myyyyyycket med djup och låg form, super fin tjej idag var hon, red i mer än 1,5timme.
Mazing: Mamma red runt dalsjö och mazing hade visst varit väldigt pigg! :)

torsdag 21 juli 2011

Sad girl

Ja, en jobbig/tuff dag var det idag så förvänta er inte att jag ska vara särskillt glad fast lite glad är jag faktiskt. Hade ju träning idag med båda, Ulla gick bra Hurran var fantastisk underbar och bäst och fick mig tårögd av många orsaker. En tjej provred henne förresten eftersom att janus skulle säljas hade buster tipsat om Janus och då fick hon prova Hurran oxå. Tror nog hon gillade hurran myyyycket men ändå så hoppas jag inte på det... Det är verkligen underligt hur en häst kan betyda så mycket som dom gör för mig, det är verkligen jätte tråkigt när man måste lämna en häst. men btw, Ikv käkade vi grillat oxå förresten, super gott var det!!!.
Nu ska jag plugga resten av kvällen med musik i öronen, ha det bäst!




Du har en plats i mitt hjärta,
en plats fylld med både glädje och smärta.
Den delen kan du aldrig ta ifrån mig,
Inte ens nu när någon annan kmr få dig.
Nej, dig kommer jag aldrig att glömma,
I ett hörn kommer du alltid att finnas,
för du är en häst jag ska minnas.
Tro det eller ej,
Du kommer alltid betyda jätte mycket älskade häst

Grillat

tja, en trött cheyyy som skriver. Sitter i sängen och fryser som attan, det börjar verkligen bli liiiiiiiite för kallt i mitt rum nu. Hiihi, jaja! Ligger nu under täcket och myser medans jag tänker på att jag ska upp om 6timmar för att ta in hästarna. hehehe. nu strax hade jag tänkt sova.. har ej något mer att säga dagen har gått fort och förresten skulle jag ju visa en bild på schemat men det får jag göra imorgon! Jag är så himmla trött nu.. Förresten så åt vi grillat med potatisgratäng ikväll.. tror jag dog en stund för det var verkligen underbart gott! Igår åt vi pizza till midag, hur gott som helst! Har hittat min nya favvorit pizza! IMORN KMR ALEX HIT & HÄLSAR PÅ!!:) godnatt!




Ulla: Hoppträningen för Buster gick GALANT! Ulla var rätt duktig och lyssnade hyvsat, blir banhoppning imorgon så förmodligen blir det väl att hoppa en bana på 110-115 höjden kanske.
Hurran: Gick på ponnyridning och hon skötte sig toppen bra, inga dumheter bara jätte lugn och tog det lungt med tjejerna. Toppen duktig var hon :) Jag red igenom henne lite snabbt efter att dom ridit henne och kännde att hon kändes bra tills imorgon. Ska nämligen ta med Hurran in till norrmalm imorgon och hoppa henne också.
Mazing: Gick på ponnyridning och hon skötte sig extremt bra! Hon höll sig i skinnet och var snäll med tjejerna som red henne. Kul tyckte hon att det var oxå!


BILD FRÅN PONNYRIDNNIGEN

onsdag 20 juli 2011

Pushpush

Just varit ute och ridit kommit in nu jag har gjort världens största schema någonsinn känns det.. inför 4 veckor framför mig och tyvärr kommer jag inte ha så mycket tid med annat än att rida, plugga, äta, sova. Ska göra 3 prov när jag kommer tillbaka i skolan som jag ska göra bort så ska börja plugga för dom nu... jajaja lika bra åh göra bort dom! :) Lägger in schemat imorgon så får ni seeee!!!! sitter och skrattar åt folk som kaxxar med mig på msn..hahaha lika roligt varje gång.
sitter förresten och kollar på när det är man får gå in på corona! När jag blir 18 btw så ha du faktiskt lovat mig att du ska följa me på krogen MICKIZZZ. Jadå, soooom jag läääääängtar!


FÖRRESTEN så har jag lovat att skriva om en vän till mig som betyder OTROLIGT mycket, Niclas. Bara så du vet du är verkligen en jätte underbar vän till mig!
Om jag inte riktigt mår okej så är du helt klart ett toppen stöd! Tack för att jag fick lära känna dig, du verkligen gör mig glad! Jag kan sitta och skratta på riktigt när jag skriver med dig. Tack för det super vännnen! :)


Ulla: Ett ordentligt dressyrpass blev det idag tillsammans med Pernilla på åkern.
Gick hyvsat bra. Imorgon är det hoppträning för buster som inte har varit sen i maj!
Taggar jätte jätte mycket!
Hurran: fick 1 vilningsdag idag, hon har bara 1 på hela denna vecka! :) Imorgon ska hon joggas för att musklerna ska få vila upp sig och bli starkare. På fredag blir det förmodligen nått hopp språng eller också så blir det skogen. :)


EN BILD FRÅN IDAG




Förresten som alla vet piercade jag ju läppen, men det var ingen bra tajming, vill så gärna ha hål i läppen gillade det verkligen! :) Så ska ta om i vinter då det inte är röt månad och då allting bara blir inflamerat! :)

söndag 17 juli 2011

Tänk framåt

Åh, sitter och tänker på hur kul vi hade på kulturnatta, taggar verkligen nästa år!
Då blir det the same as last year ;) Förresten, en otroligt smart sak:
Gratis glass! Först till kvarn gäller! Det är alltså så att du ska svara på 2frågor och sen kan man få ett sms till mobilen som du sedan visar upp för den som står vid disken och då får man ta en gratis glass. En glass per person! FETT VÄRT så klicka och sen kan man få en gratis glass! :)
Funkar inte den första länken så kommer en till länk här: http://se.mrdeal.com/glass/link/yuymtg

Idag har jag ridit 2 hästar och gick finnnemang super bra! Sköntskönt, nästa helg är det vindeln som gäller och då blir det 1m,110 med Ulla och för Hurrans del blir det LB och känns den bra går jag in och hoppar en LA.



Ulla: En tjej var här och red Ulla, hon ska komma nästa söndag också, MYCKET trevlig tjej, syndes att hon hade ridit förr. Skönt! Red på överboda banan och Ulla verkade oxå tycka hon var trevlig för hon såg glad, pigg och nöjd ut! :)

Hurran: Ett ordentligt pass fick hon, både tömkörde och red henne tog några hoppsprång, galoppombyten över bom, travjobb, jobbade mycket låg form osv. Helt enkel markarbetes saker. Hon gick super super bra!

Mazing: Red på Åkern med Pernilla, mycket mysigt var det och underbart väder! Mazing gick bra, pigg och framme, flyttade lite undan, Begärde inte allt för mycket, en lyckad ridtur och inga bockningar från gamtanten! :)

lördag 16 juli 2011

Känndes verkligen inte för åh skriva hej idag, det känndes bara allmänt crazy så.. idag har jag faktiskt hunnit med mycket. Ridit 2 hästar och käkat jordgubbar med grädde och det var verkligen helt sjukt gott! Nu blir det sängen och ska se filmen "RIO", en tecknad barnfilm men den kan ändå vara bra! Imorgon kommer hon som ska prova rida Ulla så det ska bli kul! Förhoppningsvis får ngn att rida med och på onsdag torsdag nästa vecka kommer Natta hit och rider Ulla. Taggar! Så ikväll blir det mest chilla, blir nog en sen kväll men whateverrrr, kan stiga upp vid 10-11 imorgon det är ingen fara med det. Jag måste bara berätta för alla som inte visste och som vill veta att jag har så himmla himmla fina vänner! Tänker inte räkna upp och säga namn eftersom att ni allihopa är sjuuuukt många för det skulle ta riktigt riktigt lååång tid!

Ulla: Red en kort sväng som tog 25minuter men var mycket aktiv. Hon fick jobba med bakdelen till 100% hela tiden och hon tyckte det var rätt så jobbigt, i galoppen gjorde jag öka och minska, flytta undan, galoppombyte osv. Hittade på saker hela tiden, och bytte så jag red med pelhammet idag eftersom hon vilat några dagar och då brukar hon bli väldigt pigg. Men hon var lugn och fin idag iaf!
Hurran: Red till överboda banan och där så jobbade jag väldigt aktivt, hoppade stutts, tränade mer på galoppombyten, travjobbade henne mycket, mycket lågform osv. Hon gick riktigt riktigt bra! Hon lär ha mycket träningsverk imorgon!




Förresten så hjälpte jag en fågel som flygit rakt in i dörren i stallet och den var helt snurrig och så, den var otroligt mysig och den tom satt kvar i min hand när jag öppnade den, tog ett tag innan den flög iväg. Otroligt söt fågel! :)

torsdag 14 juli 2011

DAG 6 - En bild som du aldrig lagt upp

Hej var på vårdcentralen idag gick bra, just kommit hem och funderar på vad jag ska göra.

Har lust att prova sätta mig upp på Lilla hurran men får se hur det känns imorgon :)

Juste, jag ska skriva klart en beskrivning om mig till ett jobb jag ska till imorgon!.

Så vi får hoppas att det går bra. Ikväll har jag snackat med världens bästa kille.. Så jävla skön grabb! Ekoooo. ville bara säga det för han betyder gryyyyymt mycket!.

Nu ska jag vill sussa vidare framför datan sen sova.. Ska upp tidigt imorn så blir ingen lång stund ikväll inte. kramkramJW


_________________

DAG 6 - En bild som du aldrig lagt upp

Den bilden får vara denna bild, så mycket som jag garvade den denna bild tog! Fyfan vad jag garvade alltså, sötullis! :)

onsdag 13 juli 2011

Danish - Le Igen

Hejsanhoppsan, ännu en bra låt som står som min rubrik.

Som ni vet gillar jag ju partymusik och hipop det är min stil och alla tycker ju olika, men himmlarns vad bra låtar jag lyssnar på nu för tiden! :) Idag tog jag det lungt, käkat och sett olika roliga filmer, snackar med en kvinna i telefon och bokat en tid imorgon på Vårdcentralen i vännäs så det blir bra!


Nu sitter jag och försöka skriva lite saker som jag ska ha till ett jobb, sen ska jag tvärt åka och få igen mitt band av en kompis efter det blir det väl att hälsa på sebbe lite snabbt innan jag dra hemmåt igen!. Imorgon kommer en medryttare hit och ska prova, så det blir nog kulit! KramkramJW


Förresten här är en rolig video på en otroligt söt vovve!




VILL HA COLA, är så förebannade suuuuuuuuuuuuuugen!

tisdag 12 juli 2011

Sober - Förlåt mig

Måste börja med att säga att jag fick nyss världens bästa låt av en bra vän till mig vid namn Sebbe. Himmlarns vad bra den var, lyssnar på den hela tiden! Sen har jag fått en sjuuuuuukt skön låt från älskade vännen robin från spotify som är en typiskt festlåt. SUPER TACK BÅDA TVÅ! Ni är guldvärda!
Iaf så har jag tyvärr fått en stort sår vid musen sen jag red ulla i måndags.. Det är inte att leka med så kan inte rida just nu. Måste söka upp en gynnekolog och kolla upp och de måste göras ngt annat än att bara vänta.. åhhhhh varför ska jag alltid lyckas med allt! hehehe ;D

Jaja, iaf så städade jag stallet lite igår och det blev väl fint men det tar så ont i hjärtat när jag inte kan rida. Kan ju hoppa upp på hästen och sådär men måste stå upp i lättsist och då blir det inte mycket jobb om jag måste koncentera mig för att musN liksom inte ska ta i sadeln osv.

Jaja ska fara och kolla upp det där på engång!

FÖRRESTEN från början hade jag inget jobb alls.... nu har jag 2 jobb som kommer förmodligen täcka resten av mitt sommarlov. Känns sådär men på sätt och vis ändå lockande som satan!.

Kmr tjäna 12 000kr plus att jag kommer vara i stan och möjlighet till att åka hem senare och träffa folk medans. Ska försöka få någon att jobba med mig isf, skulle vara väldigt trevligt!


Tack för låtarna sebbe och robin! SUPER GULDVÄRDA! :)

Va alltså i stan idag och städade på mammas jobb och passade på att träffa vänner, va med Amanda och Pamela och sedan hängde jag me några fler.. träffade världens bästa Robin Strandman och hängde med han och hans kompis ett tag. Jävligt trevligt! :)


"Flyhigh"
VILL HA DENNA PARFYM SOM FINNS PÅ ÅHLENS


OUTFIT TODAY!
rosa tröja - H&M
svart linne - Gina Tricot
svarta mjukisbraller - Stadium

söndag 10 juli 2011

homieee.. bilder från övik!

hejsanhoppsan, saknar skolan och vill att den ska börja nu! Vill bli 18 förresten.. Känner verkligen taggen! :) Är inte alls rädd för att bli stor som jag var för ett tag sen..

Nu har jag kommit hem från övik och det var oerhört god mat där, trevligt sällskap osv. Bjuder på lite bilder som får tala istället för mig!!.. Skönt som attan är det att vara hemma, nästan vecka är det en som ringde som på ponntyridnings skylten jag satte ut så dom ska få åka på min fiiina ponniee, tisdag ska jag till stan eftersom jag ska städa på mammas jobb så dom som vill träffa mig kan göra det dåe! :) Sen är det inte så mycket mer planerat.. :) Godnattissss!


VARNING MYCKET BILDER FRÅN ÖVIK


LAG 1 Jag,Yvonne och Ulf


LAG 2 , Mamma, Mormor och Martin
LAG 2 vann tillslut.. roligt var det!

fredag 8 juli 2011

DAG 5 - En bild på du och en vän

Hej, idag var jag hurtig och steg upp vid 9 och gav hästarna mat, sen gick jag in och tog ner basen och högtalaren och satte den i köket så musiken fick spelas medans jag åt frukost och solade en timme på altanen! Sen tvättade jag lite grann eftersom att ikväll åker jag till Ö-vik idag och firar min älskade mormor och träffa Anna-Karin och alla som är där nere! Det blir nog trevligt men därför kommer jag inte skriva bloggen på lördag och söndag. Så ha en trevlig fredagkväll allihopa för det tänker jag har!! :)


_________________________

DAG 5 - En bild på du och en vän


1:a BILDEN EMELIE ANDERSSON - 2:a BILDEN NATALI DEWALL,
puss på er ni båda betyder verkligen oerhört mycket och så fort som jag kommit nära er. Ni är underbara och jag kan känna att jag litar på er och alla vi 3 är så olika men ändå så lika på sätt och vis. Puss på er,
Vi har ALLTID roligt och har vi det svårt hjälper vi varann precis sådär som vänner ska finnas till!

torsdag 7 juli 2011

Dag 4 - bild på någon du älskar

EY YO! gör alla? själv ligger jag ute och solar som attan shiiiit vad brun jag kmr bli alltså! Jag har oerhört lätt för att bli brun och blir inte så ofta bränd så det äger!

Verkligen skönt, sett en film den var skit bra! Just do it eller nått sånt hette den.... SÅ OERHÖRT BRA OCH ROLIGT! Så ett tips... SE DEN!


Ulla fick sig ett pass idag och fick galoppera lite grann, och bra var nog det för henne oxå.

Det var ruskigt skönt när det blåste på kroppen eftersom att det var så pass varmt!

Nu ska jag fortsätta sola ute och känna hur livet bara flyger fram.. jaja saknar en viss person som jag verkligen inte träffat på länge!!.

________________

DAG 4 - Bild på någon du älskar

Finns en vän eller en person till mig som betyder oerhört mycket.. det är så svårt att välja ut ngn men om jag verkligen måste välja så väljer jag Peter Nordh som stått kvar vid min sida hur jag än är och vad jag än gör! Han är verkligen en underbar människa!♥

onsdag 6 juli 2011

SHIIIIIII HOOOOOOOOW


hej, idag var han här och kollade på våran gård och bedömde hur mycket den skulle kosta osv.
Gick väl bra! Det var segt att morsan skrek på mig att vakna vid 8 när jag gick och la mig vid 1..suck. Jaja, det blir bra då hinner jag mycket idag! Förresten, nu är skylten klar! hihihihihihihih. Ska sätta upp en skylt viod vägen och sen får man ringa och boka ridning hos mig, ska bli kul åh se om det är några folk som nappar! hahaha ska bli intressant att se.


Bjuder på en bild som inte gick att ladda upp igår, En bild på då jag longerade Tornado med Sadel, träns och skydd och alltihopa. Han har verkligen blivit stor och fin, och han har ett förbannade kanon steg! :) Ska filma någon gång då han longeras! :)


Ulla: red henne till Carro idag, det var varmt och hon fick ett ordentligt lydnads pass + att jag testade hoppa några språng på vanligt träns bett vilket gick helt galant! :) Undra om jag vågar prova tävla på träns bett... hm, ja vi får se!





1.BILD PÅ TORNADO

2. BILD PÅ SKYLTEN

3. BILD PÅ UTEMÖBLERNA


Dag 3 - Två gamla bilder på dig själv

Hejsanhoppsan idag har vi jobbat på gården för en mäklare kommer imorn, över helgen far vi ner till övik och firar min mormor som fyller år och sedan vet jag ej om jag blir kvar där några dagar åh vara med dom! :) Vi får väl sé, har ju lite saker jag behöver fixa!

Har suttit och kollat på rundan från stöcke på youtube 1000000grr och försöker skapa en bra och positiv känsla i kroppen inför vindeln tävlingen då jag och Hurran ska hoppa LB och sedan känna om den känns bra och då hoppa LA. Mina nerver har ju som sagt som många vet, inte fungerat på LA sen krachen. Men nu har vi ju gått hos den Mentala coatchen och det betyder inte att det är löst utan vi har diskuterart och gjort upp mål för hur jag ska klara LA vilken sorts träning det behövs osv osv osv. Så nu känns det faktiskt underbart härligt och jag tror att det kommer att gå bra! Mitt mål på LB är fortfarande att bli placerade, målet för LA är att bara komma runt banan och felfri är extra poäng.
Vindeln tävlingen är om 3 veckor så det känns faktiskt ganska bra! Dom 2 veckorna som väntar ska Hurran få lite jobba dagar.. Sandtag, tömkörning och jobba med bakdelen så mycket som möjligt och sista veckan innan tävlingen mera jogging, lydnad osv.

Förresten har vi planerat tävlingar för Ulla oxå och målet med henne i år är att debutera 120 i september/oktober och än så länge hoppa upp till 110. Mer än 120 vet jag inte om jag vill hoppa med henne, hon är trots allt 20år gammal och en stor häst håller inte lika bra som en ponny.

Nu känner jag att jag skrivit mycket så det för vara bra för idag för är trött och imorgon måste jag upp tidigt.. har laddad hem några nya filmer jag ska se om ngn dag.. tror det får bli imorn kväll! Dom heter iaf "Bloody Sunday", "Before Sunrise" Just go with it" och "Slutet på historien" :) jaja, ha det bäst!

_______________________

Dag 3 - Två gamla bilder på dig själv

Yesyes, dessa bilder är ifrån 7:an (längst ner) och 8:an alltså den längst upp:) Så jag bjuder helt och hållet på dom!.

måndag 4 juli 2011

.TORNADO 1 ÅR GAMMAL, grattis!!

Hejsanhoppsan, jag är rätt så trött och jag har inte speciellt mycket att skriva. Dagen har gått oerhört fort....kanske för att jag steg upp ur sängen vid klockan 11.27 hehehehe. Skönt var det iaf! Fått nya fina bilder på Hurran från tävlingen..hade tänkt lägga upp dom här! :)


Idag reds allihopen!,tom tornado fick ha träns,sadel och skydd på sig idag och skutta över några bommar! Förresten är han är år idag så grattis till han!

Ulla gick väl sådär, provade ett nytt bett som hon inte passade på, red ut med pernilla men i övrigt var det en väldigt trevlig tur med Pernilla och wia! :) Hurran är sååååå söt! och förresten VILMA. som svar på komentaren..

Jag vet inte hur hon när max hade precis köpt henne så därför kan jag bara jämföra sen han hade henne och jag hade henne och jag tycker då hon har förändrats mycket och att hon är finare nu. Hon är mycket mjukare och folk känner ju knappt igen henne.


-

Har varit rätt så sjukt idag, inte mått särskillt bra alls, hälften av dagen har verkligen gått åt av att sova! Imorn ska jag till stan tvärt på ett möte! kramkramJW


Ulla: Red en vanligt skritt,trav och galopp tur ända in låångt i berg så hon blev rätt så svettigt och jobbade henne sidvärts och öka minska och försökte prova saker på det nya bettet men det passade oss inge vidare. Så det blir nog pelham och vanligt träns bett som är våran grej!

Hurran: Skritt/joggnings pass efter tävlingen igår!

Tornado: Ett litet bompass på kanske ca 20min hehehe :)



söndag 3 juli 2011

HURRAN: BÄTTTRE?..SÄMRE?

johaj, seg morgon blev det men sen sprang jag upp ur sängen och kollade ut genom mitt lilla fönster i mitt rum och såg världens finaste Apple Hurricane i hagen, så stolt jag är över hur fin hon blivit sen hon kom till oss. Ni kan få se lite skillnader! Alltså på kroppen, manen och fysiska saker! :) LÄS LÄNGRE NER!
Ikväll blir det nog lite badning om jag orkar och sen skulle ines åka lite moppe med mig och sen så skulle jag träffa pici och några mer från vännäs så vi får väl ta och hitta på ngt!. :) Ifall de´int blir det blir det nog film i min mysiga kalla säng! :)

Det blåser mycket idag + att det är varmt, ganska skönt och jag har faktiskt blivit rätt så brun! :) förresten så bäddade jag nytt lakan och städade mitt rum igår! Det blev så himmla skönt och mysigt. Ingen som har ngn fråga till mig? Älskar att svara på funderingar.. och för dom som undrar så är det bättre hemma nu!
Alla hästarna fick vila idag eftersom att dom ändå springer så pass mycket i hagen så är det inga problem, ny hästen är ju i samma hage som våran hästar nu men det verkar gå bra!
För ulla som är så smal så gör det nog ingentign att hon får käka upp sig och Hurran är rätt så fin i sin hull just nu.

FÖRE


http://www.youtube.com/watch?v=JSYWX9HCoGs
kan inte galoppombyte, svag i sidorna drf drar hon till vänster + alltid hoppar av stort, finns mycket på denna film som jag nu fixat till! Jämnför bara bilder när hon hoppar vilken smidighet hon har nu.
EFTER


http://www.youtube.com/watch?v=TVAA-SDjWSw&NR=1


Hurran passar ju bättre i en mycket kortre stubb, eftersom att då får man hennes hals att se mindre ut även om den blivit mindre också av alll träning men ändå. Valde denna film även fast det bara visar hälften av hur fin hon har blivit men jag tyckte att man såg mest skillnad. Här har hon en mycket finare mjukare galopp. Om man jämför LC rundan på hippo med t.ex rundan i stöcke nu så kan hon galoppombyte, hon har mer tempo, mer bjudning, mer lättsvängd. Hon har helt enkelt blivit finare! :) jaja, nu vet jag inte vad jag ska skriva mer så det får väl va bra för idag!


Undra hur alla ni andra uppfattar Hurran nu.. har hon förändrats nånting? tycktill.KramkramJW

DUBBEL VINST

hejhopp nu ligger jag på mage i sängen och skriver och är super glad just nu för min och Hurrans del, hon är verkligen helt underbar! Tävlade 2 klasser idag och vann båda två, super ponny.
Förresten så har ajg inte skrivit, har inte orkat har haft andra problem än bara att hinna skriva bloggen så den fick vara...den överlever ju liksom ändå satt.

Ulla: vila för jag hade så jävla mycket skavsår på mina ben att jag hade svårt att gå när jag kommit hem från tävlingen hehe men hon gick ju igår så det är lungt :p
Hurran: TÄVLADE I STÖCKE! Hoppade två klasser och hade egentligen viljat hoppa LA men det fanns ej hörge än LB så det fick bli dom där klasserna.
LB - Nolla i grunden, känndes bra bara att jag chansade rätt mycket på en "rosamur" så där fick jag ett förväntat stopp, tog om inga problem, sedan så kan man väl säga att min runda var inte lugn direkt..jag ösae på rätt så mycket tempo men ska man chansa så SKA MAN CHANS PÅ RIKTIGT!
Så till allra sista hindret fick vi ett synd litet pet men nöjd eftersom att hon lyssnade fram ändå denna klass. Vann klassen ändå för hade snabbast tid! :)
LC+5 - Felfri, snabbast, klockren, och jag chansade reält och JAG TOG HEM DET! Så otroligt skönt går ej att beskriva med ord. Vann med 7 sekunder över 2:an. Vann ett seger täcke eftersom att det var LAG klassen och täcket passade fett bra på hurran!


APPLE HURRICANE


BILDER FRÅN TÄVLINGEN!