måndag 28 februari 2011

Natali gästbloggar på en måndag

Tjena nu gästbloggar jag (Natali)!:)
Nu sitter jag i skolan med Jennifer, Imorse drog jag in till sjukhuset och hälsade på Jennifer eftersom att dom gick omkull på tävlingen igår. Hon har lite småont i huvudet och på nå ställen men det är så det är!:)
Om typ 40min har vi traktorkörning och då ska Jennifer få åka med mig istället för att köra själv eftersom hon är lite snurrig i huvudet, så det är säkrast att hon åker med mig idag!:)
Jag ska typ fara hem å rida hos Jennifer någon dag den här veckan och kanske nästa vecka eftersom att hon inte får rida på två veckor:/ Inte en rolig start för Jennifer eftersom hon måste kvala till elitlaget innan Maj. Men jag vet att dom kommer klara det!!:)

Jag ska göra allt för att hjälpa henne eftersom hon är min BÄSTA vän!
Nääe nu ska vi dra på lektion!:) Ha det bäst allt folk!!:) Kom ihåg att komentera Jennifers blogg mycket!!;D Peppa henne;D<3

//Nataliiiiiii

söndag 27 februari 2011

STRUKEN PÅ LA, PGA OLYCKA

Hej, idag gick det inge vidare kan tyvärr inte skriva så mycket ska in på aktuen just nu eftersom jag och Hurran gick omkull i LB så hann aldrig hoppa LA för jag stryckte mig.
Hela dagen blev inge vidare bra för det började redan med att jag var sen så kom 5min innan ja skulle in på tävlingsbanan eftersom veterinärbesiktningen tog lite tid och då blev det stressigt.
Jaja, hoppas man lär sig någon gång!!
________
Ulla: VILA eftersom olyckan med Hurran..
Hurran: Tanken för idag var 2 klasser, LB OCH LA men uppvärming till LB var det ända som hurran gick idag eftersom att vi gick omkull på 1:a hindret inne på tävlingsbanan och efter olyckan hjälpte Linna mig av med alla saker och så..men ska åka till akuten nu eftersom morsan tvingar mig. SUCK. bilder och film kommer imorgon.
Orsaken till olyckan är att vi hoppade av alldeles för långt i obalans och tur var det att jag flög så långt som jag gjorde annars skulle jag fått Hurran över mig eller brutit nacken och dött.

lördag 26 februari 2011

0 DAGAR KVAR, HOPPTÄVLING

Hejsanhoppsan idag var det tävling på hippo och jag hoppade en LC och LB och det gick faktiskt riktigt bra! Det var en skön känsla att äntligen få komma ut på tävlingsbanorna och få prestera och få upp nya tankar i huvudet på vad som behövs tränas på.
_________
Ulla: Red Ulla ett ordentligt pass runt berget och hon var helt slut efter en sådan lång runda i galopp och hon var riktigt ordentligt slut och tyckte det var jätte jobbigt.
Det tog ungefär 2timmar.
Hurran: Hopptävling på Hippo!
LC - Felfria och vi hade ett bra flyt/ryhtm och vi kom på 3:e placering 2sekunder efter vinnaren. Bra jobbat gumman! Vi håller på att få till och hitta varann riktigt riktigt bra.
LB - 1 pet på sista hindret men hon var så pass framme och lyssnade mycket bra att jag är grymt nöjd över ritten ändå! Super duktig ponny och jag försökte så bra jag kunde att förbättra min ytterskänkel men behöver träna upp mer muskler i vänster benet eller vaden.
kramkramJW


fredag 25 februari 2011

1 DAG KVAR

HEJHEJHEJHEJHEJSANHOPPSAN!!!
Egentligen skulle jag idag fara till vännäs och vara med min godegodegodevän peter men det gick väl sådär så min fredag blev en uppesittar kväll och jag såg många filmer och en av dom var Rädda Willy filmen igen och såklart då kommer det mycket tårar för att den filmen förmedlar så enormt med känslor, och som alla vet så har jag ju lite svårt att glömma en viss person men jag jobbar på det, men ska faktiskt vara med tim på lovet..saknar honom nå jävulst myckeeet! :)



Imorn är den efterlängade saken jag längtat så länge efter... jo tänk för att det är det!! :) hihi
För ni som inte fattar var det är för nånting kan jag berätta att det är Lokal/Regional Hopptävling på Hippo. TaggaTaggaTagga! :) Kom gärna dig och fota eller bara kolla? varför inte liksom? :)
Nu på kvälls kvisten ser man väl ut ungefär så här (som på bilden nedanför all text)
mjukisbyxor,en mössan, och en mjukiströja! Otroligt skönt.
Sen blir det ännu mer film och msn ikväll.. så ha ett bra liv och glöm inte att fota på mig Hippo imorgon och på söndag!!!!! :) Ha det bra allhiopa.. skriver efter tävlingen hur det gick! :)
___________
Ulla: Gick ett reält pass runt dalsjö och galopperade, körde det barbacka!
Hon var väl rätt så pigg men Ulla går bättre då hon rids kontinuerligt.. alltså ofta.
Då blir hon inte lika pigg och drar utan slappnar av och då bildar hon mer muskler. Hon var faktiskt riktigt duktig idag, turen tog väl kanske 1,5 timme.
Hurran: Fick vila idag nu och bara stå i hagen och njuta av det härligta livet som häst och vila upp sig riktigt ordentligt tills imorgon på tävlingsdagen! :)
kramkramJW

OUTFIT NU PÅ KVÄLLSKVISTEN =

2 DAGAR KVAR

Hejsanhopp! Äntligen äntligen äntligen är det inte långt kvar.. är det någon som kan gissa vad som snart kommer hända i helgen? hihihi tänkte dröja på svaret ett tag ;)
Det kommer bli himmla kul iaf och jag är inte ett dugg nervös, inte än iaf! HEHE

Förresten så hade jag tänkt sälja lite schabrak! För typ 30-50kr. Det är bra schabrak och snygga, 2st är Mountation Horses Schabrak som jag vunnit på tävlingar.
Säljer dom för att det är ponny stl och Ulla och Hurran behöver cob eller full.
Annnars hade jag aldrig i hela mitt liv sålt iväg dom för dom är oerhört bra schabrak! Så är någon intresserad så hör av er eller kanske komentera detta inlägg eller så meljar/smsar ni mig.

Idag fick Ulla ett ordentligt pass, galopp pass men samtidigt som ett långt trav pass. Gick helt okej faktiskt! Hurran fick ett trav/galopppass och hon var duktig imorn ska hon vila sig innan tävlingen, möjligen skrittas.
Förresten en till sak, jag har ändrat sidan "Filmer" så pass på att kolla in sidan hörreni!;)
Otroligt ändå att så jätte många kollar min blogg! Undra egentligen vem alla är? synd bara att man aldrig får veta ;(((((((((((((
På fredag tror jag att jag ska ha filmkväll på mitt rum!
Någon som skulle vilja följa med mig i helgen? :)
____________________
Ulla: Red ut och värmde upp henne runt byn i skitt och trav sedan jobbade jag galoppen och jobbade med hennes svagheter, alltså vänsterbak! Där är hon otroligt svag så jag tog höger varv och samlade galoppen så mycket som möjligt sedan släppte ja fram henne så hon fick vila några steg sedan ta tillbaka igen. Det är en toppen bra övning till hästar som är svaga bak.
Hurran: Tömkörde och det går bara bättre och bättre ju mer mia har fått lära mig.
Toppen underbart att jag fått så mycket hjälp, Mia är toppen!
Körde mycket trav och galopp och det gick faktiskt riktigt riktigt bra!
Tror jag ska byta bett på Hurran till ett sådant här gult gummi bett. Det tror jag hon kmr gå bra på! kramkramJW


onsdag 23 februari 2011

tävling på g...

Gokväll bloggen, jag vet att det där lät tantigt men tycker det är jobbigt och läsa en blogg som börjar lika dant hela tiden! så olika utryck-isar föredrar jag ;D
Förresten hade jag ju skrivit och lovat att jag skulle lägga ut en film på Erikberggren träningen och den kmr såfort jag laddat kamerna. JAG LOVAR.
Ikväll hade jag Busterträningen och det gick verkligen bra, hoppade en banan på 11 hinder på 110 höjd och guuuuuuuuuuuuuud vad det känndes bra! Nu taggar vi storhäst tävlingarna framöver. Vet ej hur många det blir men hoppas ju på så många som möjjligt.
Åhhhhh, så drygt det är med lockigt hår. Ibland skulle det vara skönt att bara klippa av håret och skaffa peruk och löshår. heheheheheh.
Men faktiskt så har jag tänkt på att färga håret svart och köpa Ullis löshår för 300kr, guuuuuuud typ världens toppen pris!!!!!! Går ju på flera tusen annars......
TROR NI JAG PASSAR I SVART HÅR MED LITE LITE LITE LÖSHÅR??
__________________
Ulla: Hopptränade för Buster och tog igenom en hel del saker, otroligt bra och roligt.'
Buster sa att det var den bästa rundan han sett hittentills, otroligt roligt att höra. Hoppade en banan på 110 och film på det kommer så fort jag lagt in det på datan!!
Hurran: Hurran fick sig ett vilodag för denna dag, men hon gick ju ett ordentligt tömkörningspass igår och vart rätt så slut i bakbenen! Så det här kommer bli super!
Imorgon ska hurran få långtrava och skutthoppa litegrann,sedan på fredag bara skrittta lite.
LÖRDAG OCH SÖNDAG ÄR DET TÄVLING, SÅ KOM OCH FOTA!!!

lördag 19 februari 2011

MOVIE TIME ellerrrrrrr vaaaaad??!

Hejsahejsan, denna dag började underbart och jag såg filmen Rädda Willy när jag vaknade i sängen, efter det fastnade jag ännu längre vid datan och såg 2 stycken filmer till, Johanhex eller vad den hette, det var en westen hästfilm AS BRA, och sista filmer var True Grit, SJUKA BRA FILMER ALLHIOPA. Så dagen började bra, red hurran fick dock så mycket mensvärk att jag knappt kunde röra mig.. Så då vilade jag en stund sedan käkade jag frukost/lunch och sen red jag Hurran sedan var jag med några polerssss på kvällen! Underbart najs att få träffa gamle Jonteeee och Billy. Mycket snack i telefon blev det ikväll och med världens härligaste personlighet ANDERS. Satans så rolig guy! härlgt kompis att du finnns du betyder! :)

Nu är det sängen som vill ha mig, så nu ska jag avsluta!¨
________________________
Hurran: Red ända in till vännäsby idag, en blandning mellan att rulla på i galoppen samtidigt som hon fick jogga av sig från gårdagens hoppträning. Red i 2 timmar idag och det var underbart strålande väder!


BILDER
BA FÖR ATT MIN SÄNG VILL HA MIG NU SÅ BJU JA EN BILD PÅ ÄLSKLINGEN!

en bild från idag,kelaaaaaaa stund med tessgumman!

fredag 18 februari 2011

DUBBLA TRÄNINGAR

Hejsanhoppsan idag har det varit fullrulle! Ullis i klassen lärde mig en ny sak hur man skulle klistra in videoklipp i inläggen på bloggen. Så nu har man lärt sig ngt nytt ;D

Idag hade det varit dubbla träningar och det har varit fullt upp totalt, började med att vi fick skjuss av Anders från skolan till stan! GRYMT SCHYSST BRUUUUUSCHHAAAAAAN! :)
Sedan bar det av hemmåt för att ta in Hurran inför Erikberggen träningen. For dit och tränade, gick super hoppade LA bana felfri och vi totalt ägde och jag är så nöjd. For hem bytte häst och tog Ulla och for på Stöcke träning och hoppade en bana på 110, mer runtin behövs men otroligt bra det ändå det gick. Ulla gumman tycker det är så roligt att hoppa igen!

Nu ska jag krypa ner i sängen, trots 2 tuffa träningar är jag inte alls jätte slut i kroppen! tur man är vältränad kwinna! ;) kramkramJW
________________
Ulla: Hopptränade Ulla på Stöcketräningen eftersom att Hurran gick Erik berggen och Ulla tycker det är så kul att få hoppa! Gick super bra, ska jobba mycket mer på att sätta igång lite mera sputt i henne. Hoppade en 110 bana felfritt.
Tagga Hippo med henne om mina pengar räcker! Ska verkligen bli intressant att tävla henne, hon verkar vara som mazing (min förrra ponnytävlingshäst Amazing Grace) Rutinerad och blir koncentrerad på banan! :)
Hurran: Hoppade för Erik berggren och Hurran gick verkligen verkligen super bra idag! Vi höjde upp och löste problem efter problem med min sitts och allting gick bara bätttre och bättre.
Jag känner mig så cool och lugn och Erik känns som ingen speciell tränare alls och jag får verkligen hjälp med mina problem. Helt super! Hoppade på slutet en LA bana helt felfritt.
FILM KOMMER OM NÅGRA DAGAR! :)

jaa... tänk efter!



torsdag 17 februari 2011

HEJ, nu har jag dröjt på det så länge och jag vet jag skriver Oofta men jag orkar verkligen inte eftersom att tiden inte räcke till dessutom att ingen frågar något. Säg hur man skulle kunna göra så det blir roligare att skriva?? Får se hur det blir denna vecka med ridningen eftersom kylan osv. Har inte riktigt något schema hur jag ska rida och göra hemma så det blir lite huller om buller just nu. Ska ordna upp detta.
Förresten ska jag säga till alla läsare att jag är faktiskt ute och rider i upp till -24grader men när det är 35minusgrader går faktiskt gränsen för att verkligen träna. För då börjar det påverkar hästen och ryttaren och då kan man ju bli sjuk om man andas fel och får in för mycket kallt luft i lungorna så jag tycker ändå att jag kämpar på bra! eller?.........

Imorgon är det perfect home party hos Bitte i brån hoppas allting går bra! Det är underbart fina grejer!!! och då menar jag RIKTIGT RIKTIGT UNDERBARA GREJER! :)
Nu ska jag ta och gå och lägga mig i sängen, ha det bra! :)
_____________
Ulla: vila
Hurran: Red igenom Hurran ikväll eftersom att mamma sa att det gick bra att jag red henne så hade jag inte så mycket att säga emot..... Ett ordentligt riktig pass blev det, uppvärmde först runt byn 1 varv i skritt & trav. Sedan 2 varvet runt byn tog jag branta backen och gjort så hon fick träna lite intervaller, alltså galoppera allt vad hon bara har uppför en brant backe sedan ta tillbaka henne efter backen osv. Sedan jobbade jag ett ordentligt jobbigt pass med henne på gården där jag galopperade på volt i mer än 30min och jobbade henne, hon var rätt så trött i kroppen det syns på bilden där jag hade tagit av reflex täcket i stallet! :) kramkramJW

FÖRE RIDNING
EFTER RIDNING
älskar den här bilden på halsbandet!
VÄRLDENS BÄSTA LÅT!

lördag 12 februari 2011

SNICKARE sökes???....KONTAKTA JENKO!!

Hejsanhoppsan! dagen idag har varit lyckad och gått rätt så fort!! Underbart att dom flesta hästarna är skodda och verkade nu. Eftersom att hovslagaren var här idag, Glenn är faktiskt riktigt bra, noga med vinklar och sånna saker. brabra, Hurran är alltså nu helt nyskodd! Samma med Ulla mm. MYCKET SKÖNT!
Föliss var super duktig när han blev verkad. Sedan stod jag och gosade med Tornado vid boxen lite grann, guuuuuuu sikkén gosig liten sak! Han har verkligen blivit personlig redan nu..
Ikväll så gick jag och tog in Hurran vid 10-11 tiden så hon fick komma in, lindade ingenting ikväll för nu behöver hon inte stå inne så länge om jag tar ut henne vid 7-8 på morgonen.

Sedan hade vi en mysig kväll med Chips, Cola och dipp och kec och massa annat som var gott oxå! hehehe.. nu blir det att droppa isäng för mig! godnatt!
___________________
Hurran: Fick sig ett riktigt genomkörade pass med både lite ordentlig tömkörning och longering över en trav calvaletti övning. Syns att hon behöver förbättra sina rygg/bakbens myskler otroligt mycket mera. Det syndes eftersom att hon inte riktigt klarade av att trava hela stegen ut, hon var tvungen att hoppa in och ta några som stutts i stället för att trava. Men det löste sig finnemang på slutet. Duktig ponniiie lilla gumman.
Ska köra det här rätt så ofta, kanske 3ggr i veckan så kommer det här blir finnemang!
TAGGA HIPPO REGIONAL HOPPTÄVLING OM 2 VECKOR!

Föliss: Bomövning idag, första gången han travade över några bommar och GISSA VAD.
När ett föl travar över en bom och TOM 2 bommar efter några sekunder så borde den reagera eller hoppa till? Men Tornado var så jätte duktig idag!!!! Han sprang på som vanligt och travade. Hur underbar kan en fölissunge vara?!!.... yes,imorn kör vi hoppning på schemat?.. skämt skämt skämt skämt skämt åh sido. Han var mega duktig men nå hoppning blir det ej ännu. kramkramJW
BILDER FRÅN IDAG

ÖVRE: underbara oslagbara finaste min älskade fina d-ponny Apple Hurricane!
UNDREBILDEN: 2 nya krokar är uppmonterade i stallet! 1där hö påsen hänger den andra är där grimman och grimskaftet hänger. MYCKET NÖJD TJEJ! Made by JENNIFER "JENKO" W.

fredag 11 februari 2011

hejsanhoppsan jag själv och min kropp är inte alls på g, fick migrän i skolan igår(torsdags) och mamma fick hämta mig i stan.. under natten fick ja totalt 4-5omgångar med migrän.. trodde fan jag skulle dö. Ursch, idag ha ja tagit en promenad men klarade inge mer så gick in och la mig och sov. Nu ska ja käka sen kanske försöka sätta på en tvätt sen städa rummet sen blir det glass sen väntar sängen igen!
SAKNAR MIN NATALI OCH EMELIE PLUTTTTIISSSSAAAR I SKOLAN!!! ;((((((((

MIGRÄN = SKRIVER INTE BLOGGEN, VAR SJUKT IGÅR OCH SJUK IDAG.. världen snurrar och kan knappt läsa eller skriva!
Hare bäst, nu ska ja käka glass sedan så blir det sängen IGEN!!!.. *suck*


BJUDER PÅ EN GAMMAL BILD

onsdag 9 februari 2011

Vill alltid stanna kvar

HejsanHoppsanJennifersan,Älskarsan,Sinsan,Hurransan HAHA, den ni ;) det var en klirring och klurign rebus..Btw, VILKA TYCKER ATT JA SKA GÖRA ETT REBUS OCH DOM SOM GISSAR RÄTT FÅR SAKER FRÅN VÅRAT STALL SOM VI INTE ANVÄNDER? Komentera detta inlägg i så fall. Annars så blire........nehep tummen ner!

Förresten så kommer det en bild på ett otroligt roligt hopp som hurran gjorde på Eva jonssonträningen ikvälls! Vi kom lite fel på en oxer och jag väntade inte utan satte av henne otroligt stort vilket innebar att hon fick sträcka ganska ordentligt på sig. Men duktig som hon är så klarade hon hoppet galant!
Otroligt att hästar kan klara av att hålla balansen med oss där uppe på ryggen faktiskt om man tänker efter....?

EVA JONSSON HOPPTRÄNING
_________________
Hurran: Eva Jonssonträning stod på schemat och det gick super bra en film finns faktiskt ute!
Ulla: vilade igår

SAKNAR MINA VÄNNER I SKOLAN!! :)

måndag 7 februari 2011

7uk

Hejsan, idag har jag varit sjuk hela dagen och mådde inte alls bra, följde med mamma in på jobbet och skulle göra städningen men det slutade med att jag spydde redan innan vi satte oss i bilen.. stark som jag är så hoppar jag in i bilen ändå, grym huvudvärk + magsjuk far jag till morsan jobb i stan och inser att "fan..... det här går inte!" la mig ner på golvet och hade Tess som huvudkudde tills kjella kunde hämta mig och skjussa hem mig och jag sov från kl 12 till klockan 4 i soffan med tess!

Mår mycket bättre nu på kvällen, hade lektion för Mia idag, tömkörning eftersom att Hurran har det lilla päls såret på manken men det ser riktigt bra ut bara efter några dagar!! Toppen...hålltummarna! :) Hon står ju desstuom inne nu varje natt och vilar upp sig ordentligt + att hon står utan täcke så att hon ska bli lite lite lite hurrven för att blida mer päls. kramkramJW
______________
Hurran: Eftersom Huran ha skavsåret på ryggen från fårskinnspaden (fast nu ser det hyvsat fint ut) så vill ja inte rida henne utan då på Mia dressyrträningen idag hemma på gården så lärde jag mer mycket nya saker om Tömkörnign, Mia är super duktig på sånt! Hon kom ner och visade mig hur jag ska tänka med min placering, och mycket mer. Gick super, lärde mig flera nya saker och att kunna se skillnader, det var grymt!! Bara man vet vars man ska kolla så ser man! Hurran tyckte de va konstigt i början men i slutet gick det jätte bra, hon var otroligt lugn.
Ulla: Joggades ett lungt pass runt byn, hon var pigg och ganska okontrollerbar.

TODAY PÅ SKOLAN
vi kör travhästarna i skogen utan lärare, vi e proffs så låt filmen tala för sig! :)

söndag 6 februari 2011

JIHAAAAAAAAAAAAA...vilken dålig rubrik.. ;o

Hejsanhoppsan, blir lite konstiga inläggstider, för tiderna som inläggen publiceras stämmer inte alls!!! Så det för ni ursäkta lite grann för det kan ju stå helt knäppa tider...
Men jaja, inte jag som styr det, därför kan inläggen komma sent och sånna saker.

Tack för alla fina komenterar då jag sjöng! Dock kommer jag inte lägga in ngn film då jag sjunger typ alldeles själv för sånt hatar jag. Det är verkligen sjukt pinsamt och allting, jag tänker inte bli ngn popstjärna så jag nöjder mig med att jag klarar av att sjunga en låt över huvudtaget utan att skämmas. Tycker det är otroligt pinsamt att sjunga inför någon annan.

Hejochhopp, finns inte så mycket mer att säga nu mer än att klockan är too much! hahah som vanligt eller haha? Nej men kolla gärna in videosarna längre ner! Både är från idag!

BTW: Hurran har början på skavsår av fårskinnspaden på ryggen så kommer ej rida henne på 2veckor utan hon får följa med på släp och sedan ska jag tömköra henne.
Någon som har bra tips på övningar man kan göra då man tömkör????? eller vad man ska tänka på???? Säga gärna vad ni tycker, skulle vara underbart!!! kramkramJW
___________
Ulla & Hurran: Red på Ulla och tCentreraog Hurran i släp och det gick väl inte sådär jätte bra idag men for runt bärget (det är längre än runt dalsjö) Men eftersom den rundan inte gick så bra, Ulla stuttsade mest medans Hurran vägrade springa bredvid Ulla utan ville springa bakom av någon anledning idag såe.. Jaja, det kan inte alltid gå uppåt!
Därför satte jag på Hurran tömkölrningsgjorden och tömkörde henne!
OBSOBSOBS: på filmen tömkör jag faktiskt med en hand ;) för den andra handen filmade jag med! Skills på hög nivå JAG VET!! ;D


BILDER/FILMER FRÅN IDAG
SNYGGBILD.se_Sötaste hurran!! ojaaaa!!!!!


HÄST PÅ SLÄP

HURRAN JOGGAS GENOM TÖMKÖRNING

torsdag 3 februari 2011

På Västfronten Intet Nytt - Apan

Hejsan. idag var kjella på hockey, tror det var Modo som mötte något lag faktiskt men vet ej hur det gick för dom, iaf så betydde det att jag och mamma var själva hemma så mamma tog Ulla och jag tog Hurran och for ut och red och det var kallt, ordentligt blåsigt och ungefär -10 grader.
Men det var ändå skönt att få komma ut och race galoppera lite så dom fick jobba på Intervall träning! Inte så fruktansvärt långt inlägg idag för hade inte så mycket att ta upp, på lördag ska vi hitta på något med klassen. Kommer säkert bli fett najs! kramkramJW
______________________
Hurran: Idag känndes hon otroligt bra! Hon lyssnade inte till 100% och hon var väldigt springig och fast hon var väldigt mjuk och fin idag men det bästa av allt var att hon var grymt glad och pigg.. :) Toppen bra för på tävlingen var hon ju lite seg så jag trodde det kunde vara nånting i kroppen men så tydligen är hon helt frisk som vanligt!! :)
Ulla: Mamma tyckte det var otroligt roligt att få komma ut och rida Ulla en stund! :)

Är jag bra på att sjunga?, skulle oerhört gärna vilja ha en ÄRLIG komentar som kommer rakt från hjärtat ditt ♥!

onsdag 2 februari 2011

EVA JONSSON HOPPTRÄNING ♥

Hejs, måste börja med att säga att jag är ur dålig på att följa denna lista men tycker det är lite kul att dra på det ibland för då blir det mycket roligare då det väl kommer någonting intressant att läsa om! Men för det mesta (stavining?!?!?) hänger det på att jag har ont om tid då jag kommer hem från skolan.. (vid kl 6) sedan ska ja hinna rida 2 hästar + gå en promenad med fölet sedan käka middag, duscha och sedan är det kvällsdags för att sedan upp på morgonen kl 6!
ByTheWay(btw), Det var en mycket trevlig kväll och fick tom med skjuss hem av billan! Träffade många polare ikv för skulle gå och vara med några i byn sedan fick man såklart skjusss i en svart epa hem! TUSEN TACK!

Iaf så reds båda hästarna idag och dom gick bra båda två! Bjuder på en film från Eva jonsson-träningen som gick ganska hyvsat bra. Glömde dock sätta ner martingalen på en plupp längre ner vilket hjälper mig att hon inte her upp huvudet så mycket.

Erik Berggren sa att vi skulle ha den nere några månader och succesivt flytta den längre och längre upp. Men denna träning satt den längst upp och helt fritt för henne att kunna he upp huvudet, fy på mig men tycker ändå hon fick till otroligt bra språng! :)
Måste dock träna mer på att få igång en mer aktiv galopp även om jag efter en Erik Berggren träning, börjat gilla hennes lunga och harmoniska galopp mer.. Desto större hinder desto mer kraft i galoppen krävs som ryttare att fixa.

Tycker Eva hade en bra uppvärming idag över en bom att öka och minska galoppsprången, Hurran var iaf underbart duktig och hon verkligen gör alltid sitt bästa vilket är fantastisk känsla som ryttare att veta att hästen försöker i alla lägen!
Min finaste älskade ponny, hurrangumman!!!
______________
Hurran: Evajonsson träning, gick riktigt bra. Hon har inte helt slutat dra till vänster över hindrena men det har ändrat en heldel, Vi hoppade den där banan på filmen fast 2ggr, 2ggr känndes mycket bättre eftersom första gången blev mer språng då hon hoppade av långifrån och hade en mer okontrollerad galopp eller också var den försakta. Så jag är väldigt nöjd med att avsluta bra!
Imorgon ska hon få gå en mjölksyreträning som vi fått som tips av Inga Sönderlind, våran föredetta hovslagare! :) Ska bli kul att prova den.
Ulla: red 20min på gårdsplanen eftersom att klockan var rätt mycket och jag såg frammåt att jag isf inte hinner isäng i tid. Tycker att Ulla känndes riktigt fin idag! Hon måste dock hopppas mera (t.ex stutts, eller skritthoppas) för att få hoppmusklerna + att hon måste tränas mera riktig styrka.


EVA JONSSON TRÄNING

Hurrangumman då vi kom hem från träningen i stallet!
Du är underbar, vi klarar allt tillsammans!