söndag 31 oktober 2010

Do it - Lazee

Hejsanhoppsan. Nu sitter jag här igen vid datorn och jag är väldigt bekymrad. Tycker jätte synd om fölet som måste gå med sitt lilla bandage och inte kan hoppa och leka och stuttsa som en stutts boll men det gör han ändå men såret är ganska infekterat men det kommer bli bra! :) Men man måste ju ha lite ont i sår innan dom går över :( jaja, nog klara han sig nog min lilla älskling.
Det går faktiskt verkligen inte att beskriva hur mycket man verkligen kan bli kompis med en häst..bästa vän liksom! Man kommer dom så nära och dom finns alltid där att trösta då det behövs och dom håller vad dom lovar. Underbara krambjörnar!
______________________
Ulla: vila fölets sår måste bli lite bättre innan ulla får röra på sig. Många tänker säkert att vadå hon kan väl skritta ulla? Men då jag rider hänkar fölet med i trav eftersom att Ulla tar STORA steg och han ska ju röra på sig så lite så såret läker ihop s¨pass bra att han kan få tillåtelse att bralla! :) Så just nu får ulla bara vila.
Hurran: Dressyrträning för min och Hurrans del och gud vad vi kämpar på..nog kommer det/är en svår tid eftersom att hon är så pass fel musklad som hon är. Hon har otroligt mycket mindre muskler än vad det ser ut på hon med det ska vi nog fixa! Ska blir riktigt kul att se, det har hänt mycket på 3 dressyrträningar! :)

BILD FRÅN TRÄNINGEN!

lördag 30 oktober 2010

MIGRÄN.. OTROLIG JOBBIG DAG ;(

hejsanhoppsan! BEHÖVER NAMN FÖRSLAG PÅ FÖLET SÅ HJÄLP OSS!! (: http://strandgarden.dinstudio.se/diary_4_399.html
Man kan inte jämt må bäst och vara på bästa humöret hela tiden tyvärr,har det varit en enormt jobbig dag..tror verkligen inte att dom som inte har migrän inte kan sätta sig in i en sådan situation för det är verkligen jätte hemskt och läskigt och jobbigt på samma gång. Man har grymt ont i hvudet och blir alldels vinglig, jag ser ingenting för synen skummar igen av små små stjärnor.. ja en hel del. Så därför tyvärr gick hela dagen bort åt att sova i sängen.
Båda hästarna vilade!

fredag 29 oktober 2010

Summer of´69

Hejsanhoppsan! Idag blev det ganska mycket gjort, Glen kom och skodde idag och det hade gått bra! Så nu äntligen har Ulla och hurran broddar!! Kom hem med massa konstiga tankar i huvudet eftersom att mamma ringt tidigare på dan och sagt att fölet hade skärt upp en stor flik man kunde öppna på höger bakben en flik och se senorna och gaffelbandet så hon ringde veterinären så han fick komma ut, det var jämte som kom ut! Jag gillar verkligen han, han är helt underbar och härlig veterinär!! Ja, iaf så var jag ganska skraj och ville veta hur det hade gått då jag kom hem men det hade gått bra och som sagt vi hade haft tur!! Så nu har vi tagit bort hö häcken ur hagen och alla träd som låg lösa i hagen ha vi lagt utanför stängslet.
[bild på det finns längst ner] Lillagubben! Så därför kommer jag inte rida Ulla på några dagar så det där såret får läka. Nu får vi bara hoppas på det bästa att de såret ska läka (: Dock så är fölet lika glad som alltid!!! :D
______________
Ulla: Kan inte ridas på några dagar eftersom att fölet måste vara hyfsat lugn i hagen så såret där stygnen är får läka. Lilla busgubben min! Som tur var hade det inte tagit i senan eller gaffelbandet utan vi hade ruskigt tur och det vart bara ytligt..! (:


Hurran: Red Hurran idag och galopperade runt hela dalsjö, hon blir inte ens trött för det lilla och då galopperar jag ändå 20min i streck! Konditionen börjar verkligen ta sig ;)


BILDER FRÅN IDAG






Snöbilden är 1tim efter såret var omlagt och sytt och fölet var lika glad för det? :) sötpojken!



kramkramJW

tisdag 26 oktober 2010

"If I had you"..that would be the only thing I ever need - Adam Lambert

Hejsan har nyss kommit hem från busterträningen nu ska jag sova är galet trött!! :)
Bli inte mycket att skriva idag alls..förlåt.. Ska förbättramitt bloggande mycket mycket mera sen. Vill bara säga att rubriken är en låt och den låten är sjukt bra och härligt att lyssna på! ÄLSKAR DEN. puuuusss
_____________
Ulla: Hann inte ridas p.g.a att det är alltid bråttom hem från skolan för att hinna till träningen och hästarna har inga broddar än!
Hurran: Busterträning vare för min och Hurrans del. Gick bra! Det var otroligt svårt och jobbigt men min sits över låga hinder har blivit otroligt mycket bättre än vad den har varit. Måste fortfarande dock träna på att inte vara så mycket framme och hänga på Hurrans hals då det bara är små hinder. Efter dom 2 dressyrträning jag kört så har hurricane blivit otroligt mycket starkare!! TOPPEN BRA! :) Desto starkare gumman blir desto högre kommer jag börja kunna hoppa. kramkramJW '
GJORDE EN BILD ÖVER TRÄNINGEN:
obs: det här vara bara 1 jobbig övning av 1000000000 st :)

Det är vid det lilla tjocka strecket ute i kanten det ska vara halt. Sedan på lång sidan då det inte var någon bom eller nånting alls skulle man galoppera och lösgöra dom lite. Sedan sakta av och hoppa Kryss-kombinationen i trav sen skulle man fortsätta i galopp och flytta undan innan stuttsen-med-bommar-i kom. Jätte svårt var det! Men träning ger resultat! Sedan flyta undan igen innan kryss-kombinationen kom igen, sedan halt vid väggen.

måndag 25 oktober 2010

Trofast

tjenispenissssss! Är med fredde och pluggar engelska och jessica är ute och rider hemma hos oss. Jag tror det gick rätt så bra hon var ganska svettig när dom kom tillbaka så jobbigt blev det nog för Mazing. Hästarna kommer få det lugnt nästa vecka då det är lov och jag ska träffa kompisar jag inte träffat på jätte länge sen ska jag upp till mormor ons,tors, och lite av fre (:
Men vi hörs!! kramkramJW
__________________
Ulla: vila
Hurran: vila
Mazing: Jessica red på åkern och jag tror att det gick rätt så bra, hon blev väldigt svettig iaf! :)

söndag 24 oktober 2010

empty in my head, no rubrik

Hejsanhoppsan idag har det varit en skön och ganska lugn dag,många av hästarna var trötta och vilade mycket. Cheyenne och fölet låg ner i hagen då jag kom och skulle hämta dom för att ge mat eftersom att dom låg och sov så kom dom inte då jag ropade :) Så jag låg och myste med dom i mer än 1timme så jag tyckte det var dags att gå in så jag satte mig på cheyenne och bad henne att ställa sig upp och hon ba jahapp då vare dags! därifrån kommerbilden längre ner! :)

Fredrik kom hit en stund och myste det var mysigt saknar han redan :)
_____________________
Ulla: Tog ulla en sväng barbacka på åkern eftersom att våra hästar inte har broddar än så får man ta det lite lugnare än att fara via storvägen. Så Ulla fick ett ordentligt pass på åkern i några mina i galopp och några varv i galet djup form. DUKTIG FLIKKA! :)
Hurran: Jag tog Hurran en sväng på åkern och galopperade i bådavarven 10min och jobbade det vi gjorde på dressyrträningen. Hurran gick mycket bättre än vad hon någonsinn gjort, roligtroligt! Imorn ska hon få en ordentlig jogging tur på åkern.

TRÖTTA-SÖNDAG,2 BILDER FRÅN IDAG

lördag 23 oktober 2010

(L)

HEJ :D Gaaaaalet vackert väder de va idag, länge sen man kände sig så frisk och fräsch och på glad hurmör bara av vädret ;p Red Ulla och Hurran idag + att Mikk var här och hämtade hem Dudde. Ikv var ja ute och åkte epa med fredrik och några andra och bara tog en relax lördag kväll!! Galet skoj var det och lite sladdning fick vi oxå vara med om och massa trevligt folk träffade man! :) Hemma igen nu kl halv 1..lite försenad med lite problem blev det men men.. vid liv var jag iaf! :D Saknar min fredrik redan hihi!! :)
___________________
Ulla: Skrittade i hagen och det var ganska halt men gick väl bra ändå, hon fick röra på sig och jobba ordentligt med formen.
Hurran: Joggades och galopperades ordentligt och jobbade lite fortsättning på dressyrtäningen igår, barbacka och det gick bra inga egentliga komentarer! Hon var duktig och sänkte sig bra. Skrittade sedan hem och då halkade hon lite efter vägen men det gick bra :)


BILDER FRÅN IDAG


ALLA ROSETTER JAG PLOCKAT MED HURRAN PÅ 3 TÄVLINGAR!

Vindeln (3a,3a,5a)
Kågedalen (1a,4a)
Hippo(3a,6a)

fredag 22 oktober 2010

PS. i love you

träffa fredde idag eftersom att det inte gick att rida p.g.a underlaget. galeeet länge sen asso! men han kunde inte stanna om han inte fick sova över vilket han inte fick. förvånande!. Så han åkte me tobbe till han igen och dom hamnade i diket på vägen hem igen buuuuuuspojkar! :) Därimot hade ja dressyrträning direkt jag kom hem som gick bra sen resten av kvällen såg jag "PS. i love you och den var jätte bra!! Ska ladda hem mycket fler filmer på lör kv :) Ha det bra! imorgon åker Dudde till sin nya köpare!!!!!!!!! SAKNAR HONOM REDAN..även fast han står där ute i hagen ;o jaja kramkramJW
_____________
Ulla: vila
Hurran: Blev dressyrträning som sagt för min och hurrans del och det gick hyvsat. Finns ju en hel del att jobba på i hurrans bakdel! Vi jobbade på att flytta ut baken,jobba på mini liten volt och jobbade med tempot och hurran tyckte det var otroligt jobbigt. Hon kunde knappt skritta sen för hon fick sånna spaghetti ben! :)
(bild kmr strax)

torsdag 21 oktober 2010

S som i......SOPAVFALL!!!!!

Idag var det en städdag på gården..eftersom att det har börjat snöa så mycket så måste vi få bort saker som ligger ute som plastpåsar och sånna saker. Fick med sig fulla finkan med saker som vi åkte med till sopavfallets plats i vännäs och tömde. Hann därför aldrig rida. Nu ska jag sova så jag orkar upp till imorgon. kramkramJW
_________________________
Ulla: vila :)
Hurran: vila, Imorn är det dressyrträning!!! :)

onsdag 20 oktober 2010

onsdagggg

HEJSANHOPPSAN! Idag vilade båda hästarna eftersom att jag pluggade engelska glosor med amelia (vi ha läxförhör på fre) och sen hann vi se en film oxå; Grown ups hette den och den får klart en 8/10 av mig :) Den var inte sådär jätte roligt men visst skrattade man och det var ganska bra faktiskt! :)
_____________________
Ulla: vila :)
Hurran: vila :)
DEN HÄR FILMEN SÅG VI!!

BJUDER PÅ EN BILD FRÅN DÅ JAG HOPPTRÄNADE I RIDHUSET!

Hoppade en 5,25:a och hon gick toppen. Hoppade ända upp till 130.

tisdag 19 oktober 2010

I'lll do everyting for u,bby

Idag hände det ingenting annat är träning..Ikväll var det busterträning och det gick verkligen as bra! Vi tränade svåra svängar,travbommar framför ett kryss,stutts,hoppade grind,vattenmatta,plank, det mästa fanns! :) Jag tycker det är super att han alltidf plockar fram mycket titt hinder för då hoppar hästarna mycket bättre. HADE MINA NYA STÖVLAR IDAG!!!!! JÄTTE SKÖNA VAR DOM! :)
____________________
Ulla: Vilade idag för det var lite stressigt att hinna till Buster träningen eftersom att jag slutade 16:20 inne i stan.. ;( Men ulla behövde nog 2-3dagars vila sen så nu sätter vi igång igen så musklerna hinner med! :)
Hurran: Red fram ganska ordentligt och sådär som Hurran ska ridas fram. Hon passar abslout bäst med tempoväxlingar då hon verkligen vaknar och flytta undan baken innåt och utåt och se så att hon lyssnar på mina hjälper. Vilket hon också gjorde idag.
Vi hoppade ungefär på 90cm höjd inge högre, Hurran ska inte hoppa högre i nuläget eftersom hon måste bygga mer muskler först. Så mycket dressyr och konditions arbete blir det att lägga ner i vinter. Jag var nöjd över träningen och hurran blev inte jätte trött,knappt svettig. Hon är riktgit riktgit lätt svängd det märkte jag på träningen.
Jag älskar verkligen att tävlingssäsongen är över även om det varit väldig troligt och lyckad!!!!! Men det ska bli ännu roligare att se vad vi kan åstakomma nästa år då jag har tränat upp mig själv och hurricane!!!!!! :)

BILDER FRÅN IDAG

måndag 18 oktober 2010

See the distance...

Hejsanhejsan! idag var det måndag igen.. och veckan är igång! I veckan kommer jag ha lite problem att hinna skriva för har lite saker jag måste plugga och göra klart tills nästa vecka och innan lovet. Men jaaa, kom hem idag och gjorde iordning ulla och hann skritta henne innan jessica kom sen red jag och jessica ut.

_________________

Ulla: Skrittade för nu börjar det bli hårt i hagen så jag skrittade henne bara :)
Hurran: Galpperade runt dalsjö idag tillsammans med Jessica som rider Mazing, jag hängde me med Hurran och det gick så jäkla bra! Red barbacka och snörde en snöre runt halsen på hon sen höll jag i det grimskaftet och i den andra handen höll jag tyglarna. Vi galopperade i ungefär 20minuter i streck. Hurran var inte ens trött,svettig,uppjagad eller nånting just så pass uppvärmd tyckte hon liksom!!! Så konditionen börjar bli rätt så bra ;) men än är det nog en hel del i bakdelen kvar men att galoppera på åkern i 40min var nog gansak bra det som jag gjorde för några dagar sen så jag ska nog börja med det :)
Imorn är det busterträning sedan på fredag är det dressyrträning.

söndag 17 oktober 2010

söndagkväll

halloj i mössanbössan!
Imorgon är det skola "hur känns det då?" jomen det känns väl taggat som vanligt faktiskt! :D Måste tvätta lite tvätt innan skolan hinner börja och göra iordning för morgonmaten imorgon i stallet och smörja upp allting i stallet så det är klart för veckan som kommer då jag inte har så mycket tid på mig när jag kommer hem från skolan och ska rida och plugga. Dock har jag faktiskt inte plugga än sedan skolan började men snart ska vi ju ha lite prov och då måste jag börjar plugga varesig jag vill eller inte. Vecka 44 åker jag upp och hälsar på Mormor uppe i luleå Ons,tors och lite av fredagen!! :) Så då får hästarna en liten vila..det betyder att mån och ons ska ja köra dom lite hårt. Hände inte så mkt idag, byggde nästan hela dagen på stängslet sen kom medryttaren och provade mazing sen händet det inte så mycket mer. kramkramJW
______________
Ulla: Red ulla idag lite försiktigt eftersom att jag kört på alla andra dagar nu så skrittade/travade jag mest. tog några galopper också för at se att hon lyssnade. Hon är nu nyrakad och fixad gumman min! Ikväll ska vi eventuellt in och löshoppa fölet på 20cm-höjden!
(Ps. Lägger in en video från en galopp med Ulla idag! .Ds)
Hurran: Skrittade Hurran jätte många varv runt åkern på lösa tyglar. Tog en galopp 2 galoppsprång för att kolla hur ho känndes efter igår och guuuuuuuuuuuuuuuuud vilken skillnad!!!!!! Hon var så muk och fin och gick ner i djup/låg form direkt!
Sen skrittade jag resten av passet. Travade ingentign. När jag kom upp i stallet stretchade jag henne och mamma maserade henne på halsen.
Mazing: Idag kom det som sagt en ny medryttare/tjej som skulle pröva på att rida mazing. Mazing var helt galet pigg idag,hon tyckte nog det var riktigt roligt att få race-a ifrån ryttaren lite grann! Det är så himmla kul att se att hon fortfarande har glöden kvar! :) Men det gick bra!
BILDER FRÅN IDAG:

lördag 16 oktober 2010

-

Hejsanhejsan! äntligenäntligenäntligen!! kanske det är klart men ska inte säga för mycket utan ni som följer bloggen får klura på vad jag syftar på tills det är klarrttt!! :)
Idag har vi fortsatt med hagen och sedan har jag ridit Ulla i hagen vilket gick super och sen har Hurran blivit ordentligt konditionerad! Dudde fick vila!:) Nu på kvälllen drar jag till isac och ser film med några gamla klass kompisar!!! :) AS KUL jag saknar dom sååååååå mycket!! (L) :)
Ha en bra kväll!!
_________________
Ulla: Red i hagen och flyttade undan baken och gjorde halter, avsaktningar och allting man kan göra för att se att hästen lyssnar på ryttaren vilket ulla gjorde klockrent. Därimot idag blev hon lite mer stressad och anfådd än vad hon brukar vara.. därför att idag använde jag spöö så hon inte skulle kunna fuska sig igenom!! Hon var underbar idag också!!
Hurran: Hon var lite mera knepig.. hon stegrade och gjorde de mesta för att slippa ner till åkern men tillslut insåg hon att jag faktiskt bestämmer här. Sedan red jag ordentligt konditions pass.
Galopperade 20min i varje håll och bara rullade på och krävde egetligen ingenting annat än låg form och normalt tempo. Hon var otrolig! Han gick med galet låg form och jobbade jätte mycket bakdelen för det bara rann svett efteråt mellan fram- och bak benen. Maserade och stretschade och gnuggade in linnement efteråt! :)
Imorgon ska hon få skrittas en LÅNG tur efter det ska jag stretscha benen och masera halsen och sedan linnementera benen och halsen! :) Känns verkligen jätte kul inför nästa säsong jag är tagga till TUSEN! kramkramJW '
BILDER FRÅN IDAG! Bilden ovan: När jag red ulla :)
Bilden under: Då jag hade ridit Hurran,hon var helt slut kan ja lova! gullgumman!

Bilden ovan: Höll på att rida Hurran! :)
TAGGAD på att göra hagarna klara, ja oooooja!!!

fredag 15 oktober 2010

fredagggsmys........MED HAGPINNE STOLPAR & bebiiis fölet!

Hejsanhopsanfalle-ralle-ra!! :) idag kom jag hem och då hade Dudde och fölet blivit skott av Glen som var här typ imorse tror jag någongång. Mamma stannade hemma så dom hjälptes åt så det var perfekt att dom blev skodda,fina och klara! Glen är faktiskt riktgit duktig, och det känns bra att ha en bra hovslagare som man trivs med då jag verkligen sattsar på hoppningen och vill ha så friska och frsächa hästar som möjligt! :)
Idag hände precis ingenting. vi byggde hage hela kvällen och fölet var jätte trött idag, han låg och sov i höet hela tiden och med jämna mellanrum gick jag dit och gosade med honom! :)
_________________________
Ulla: vila
Hurran: Hann rida Hurran en liten runda runt byn så hon fick en liten lugn skritt/trav tur.
BILDER FRÅN IDAG!

torsdag 14 oktober 2010

Dressyrträning

Hej, idag har det varit en rätt så stressig dag och snabbdag! Åkte bussen hem och hade dressyrträning för Pia på hennes ridbana och det gick jätte bra. Jag skulle träna upp musklerna på Hurran på ryggen och förbättra musklerna på bakdelen. För hon har verkligen inte mycket muskler där även om man tror det, det är bara därför att hon ser så grov ut som man tror att hon ser musklad ut.
_______________
Ulla: vilade idag och fick ta igen sig lite från jobbet jag jobbat me henne :)
Hurran: Hade dressyrträning och guuuuuud så jobbig hurranm tyckte det var. Det var ju faktiskt den första dressyrträningen för tränare med hurran. Jag tyckte hon lyssnade jhätte bra hela passet men därimot orkade hon inte riktgit sätta undersig bakdelen hela tiden eftersom att hon har lite muskler där bak. Så jag tycker det känns som bra att bara hålla mig på att hoppa LC-Lb tills hon skapat mycket mer och bättre hoppmuskler. Då hinner jag lära känna hurran mer också. Det här kommer bli jätte bra det känner jag redan! :)
Skrittade till Pias banan då jag skulle träna och det tar 1tim att skritta dit men hem så kom mamma och hämtade mig så jag och Hurran fick skjuss hem... TÄNK VAD LYXIGT MAN KAN HA DET!! :D (bild på det är längst ner)

BILDER FRÅN IDAG:
Bild nr1: TITTA SÅ STOR FÖLET HAR BLIVIT!!!!! :)
Bild längst ner: Jag& Hurran fick skjuss hem!!


tisdag 12 oktober 2010

RIDE,RIDE,RIDE MY HORSE

Hejsanhoppsan! Hopptränade i ridhuset idag. Egentligen är det ju Busterträning men han var bortrest så därför tränade jag själv. Jag och Mamma for dit med Dudde och Hurran + att jag hann rida Ulla före det så jag hann rätt mycket endå! Dudde tog vi med sen red en tjej han så han blev också konditionerad! Tackartackar! :)
VET NI ALLA LÄSARE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! äntligen äntligen har jag köpt ridstövlar!
Min vanliga stl är 38 men den satt så jäkla hårt att vi tog stl 40. När jag kom hem och prövade att gå i dom och pratade me olika personer som haft dom så började jag nog inse att det var 38 jag skulle ha så imorn kommer mamma hem med dom igen så får jag pröva och ta besluet.
Skulle dom inte vara så snygga som dom är skulle jag inte ens tveka på att kasta bort dom direkt!
_____________________
Ulla: Hann rida henne i hagen en snabbis medans mamma gjorde iordning hästarna för lastning. Travade, tog 2galopper och skrittade av :) Hon gick klockrent gumman min!
Guuuud så jag taggar att börja ta några skutt så småningom, men det är nog ett tag dit för jag vill lägga upp ordentligt så ulla verkligen ska komma bra tillbaka efter fölningen :)
Dudde: Han fick konditioneras ordentligt idag, bommar, små vatten hinder, lydnad och mycket mer. Jag tycker det såg väldigt bra ut!! Han fick alltså typ som ett markarbetes pass idag.
Hurran: Hoppade stutts, 5,25 a, och jobbade på 2 rättuppstående hinder som kom ur sväng.
Eftersom att kombinationen på tävlingen kom ur sväng och det var där jag tappade galoppen så ville jag bara ta igenom det idag och såklart så gick det klockrent när jag verkligen ville öva på det. Men aja,ska försöka öva det där offtare så det sitter i ryggmärjen även när jag blir nervös på t'vlingar! :) Super gumman hon är den bästa och vi ägde ut idag på träningen. Riktgit nöjd faktiskt, 5,25an låg på 130 dom sista gångerna. puss

måndag 11 oktober 2010

You're so beautiful

TJENIS PENIS!
gud vad trött jag känner mig idag efter hela tävlingen i helgen! Idag skulle jessica komma och rida Mazing men hon fick förhinder och kunde inte komma. Häls adin bryr krya på dig från oss på gården! Gissa vem som fick på sig ett konstig bett i munnen igår??? jo... fölet!!!! :) gud så dukig han är han reagerar liksom inte ens. Han ba jaha.. nu ska den här sitta på mig men jag accepterar väl det! Han gapade tom när bettet skulle in i munnen.
EN SUPER DUPER ELOGE TILL DIG SÖTIS! :)
______________
Ulla: Red och jobbade mycket mycket mycket på att flytta ut och in baken och hon gör allting jag begär men det går ju som lite långsamt eftersom att hon egentligen inte riktigt orkar. Så därför är det viktigt att hon går varje dag nu!
Dudde: Tömkörde honom idag med inspänningstyglar och lite bommar. Han var mycket duktig.
Hurricane: Hon fick en vilodag idag! :) Tyckte hon var värld den och det passade bra eftersom att ja hade lite bråttom med att hinna med alla ponnysar och stora ulla idag! :)
Mazing: vilade men ska egentligen gå på måndagar.
UNDERBARA BILDER PÅ DOM BÄSTA & FINASTE

sÖnDaG

Hejsan allihopa! Tävlade ju idag och det gick mycket bättre även om vi fick en rivning :)

FILMER FRÅN HELGEN:

http://www.youtube.com/watch?v=JSYWX9HCoGs - LC

http://www.youtube.com/user/Majjzing#p/a/u/2/LMegUyhNxrI - LB+5

http://www.youtube.com/watch?v=GbpBx-OHmXo - LC+5
_____________________

Ulla: bilden längst ner är ifrån ridturen med Ulla! Ulla var så grymt duktig idag och hon var lika mjuk och fin i kroppen idag som igår. Filmade en snutt idag men man ser inte så mycket på filmen men hann inte ladda upp filmen så det får vara :)

Hurran: Tävlade bara en klass idag för att spara energi eftersom att det är bara 3:e tävlingen med henne än. Hurran var liksom så himmla framme och allt i denna klass och även om vi fick rivningen så är jag ändå nöjd med ritten för att hon lyssnade så jävla bra tillbaka och ALLT på framridningen och framhoppningen. Verkligen mycket bättre än då jag kom 3:a första klassen på lör. Därimot fick vi ju rivningen för att ja galopperade på för mycket. Jag gillar tempo och ibland händer det att jag inte tycker det går för fort för än efter jag har ridit och kollar på filmen... Men det är sånt man lär sig :) Har ju bara haft Hurran i några veckor!! :) En sak jag glömmer bort är att tänk vad kort tid jag haft gumman min och 7/8 klasser har jag blivit placerad!!! :)



ULLA

lördag 9 oktober 2010

LöRdAg

Hejsanhoppsan hemma från östersund igen!!!!! :) På fredagen gick jag mest åh la mig så det blev inte så mycket skrivande då. Idag var det hopptävling på Hippo och från det att jag vaknade tills vid kl 5 kom jag hem ungefär. Jag hann rida Ulla idag och mysa med fölet en lång stund i hagen sen har jag ätit middag och sen suttit framför datorn och hållit på med filmerna från tävlingen!
http://www.youtube.com/user/Majjzing#p/a/u/0/LMegUyhNxrI
nattinatti!
__________
Ulla: Ulla är verkligen bra just nu! Hon är galet mjuk i kroppen och när ja galopperade på volten flera,flera,flera varv och flyttade in/ut baken fram och tillbaka så gjorde hon allt jag begärde.
Hon är ju underbar!
Hurran: Hopptävlade 2 klasser idag.
LC - felfri och blev 3:a!!! :)
LB - Lite för dålig uppvärmning ledde till att på banan hade jag egentligen ingen koll på henne. Hon var helt enkelt ur seg och jag var lite nervös. Vilket ledde till ett stopp men efter stoppet gick hon as bra! Eftersom att jag la på spöt en gång och då hittade hon och jag genast det vanliga tempot! :) Hoppas det går bättre imorn, vill verkligen ha hennes naturliga framåt galopp!! kramkramJW
2 BILDER FRÅN IDAG!

torsdag 7 oktober 2010

tisdag 5 oktober 2010

busterträning idag,hoppade 110-115!

hejsanhoppsan! Skolan gick väl bra som vanligt.. vi fick idag veta vårt nya schema.. varken bättre eller sämre säger jag bara. Mamma hämtade mig vid skolan lite tidigare idag och vi skyndade oss hem eftersom att det var Busterträning ikväll..så det blev lite stressigt hem från skolan och när jag kom hem sprang jag ut i hagen och tog in Hurricane.
Sen när jag var klar med allting åkte vi iväg och tränade kom hem glada,nöjda och belåtna och TAGGADE! (på tävling till helgen såklart!!..) gick och la mig och det är ungefär vad jag hann med idag. Imorgon åker jag till ner till östersund och ska besöka gymnasiumskolan Wången som är riktigt stort och fint tydligen. Så det kommer blir najs! Blir borta ons,tors och fre så då vilar hästarna. Hinner fara ut och skritta Hurran en tur på lördag morgon innan tävlingen. kramkramJW
______________________
Hurran: Hon hoppade super och jag gjorde en väldigt bra insatts, oroligt gaalet nöjd måste jag säga så det känns verkliger super inför helges tävlingar!! Vi hoppade lite böjda och raka linjer, vattenmatta,grind, kombinationer osv. Kollade lydnaden och hur väl formade dom var via handen och skänkeln. Älskar busters träningen för jag tycker han passar mig exakt som tränare. Sista gången jag tog om banan låg hälften av hindrena på 110 ungerfär och från att ha hoppat bara hinder på 70cm och sen direkt höja och sen bara går det helt felfritt och känns underbart det var en känsla jag inte kännt på länge och det var otroligt härligt!!!
Mitt mål på tävlingen är att hoppa rakt över hindrena (eftersom att hon drar till vänster)blicken upp och felfri. Sen vill ja ju såklart bli placerad i cupen men det är detaljer! :)

BILDEN ÄR FRÅN TRÄNINGEN OCH BUSTER ÄR SPÖKET BAKOM HURRAN!

mondaymorning....*suck*

Hejsanhoppsan idag har fler hästar gått. Måste verkligen få in en rutin att hinna rida snabbt och hinna me 3 varje dag men inte lätt då man kommer hem halv 6 typ och ska hinna rida 3 hästar på 3timmar typ ;/ jaja. I helgen är det tävlingen och jag är taggad till tusen!!
Ursch ursch ursch så dålig jag är på att spara pengar bytheway. Jag behöver verkligen många nya saker som är bra nog dyra. Ni ser ju hur det bara blir mer och mer och dyrare och dyrare på inköpslistan till höger!!
TÄVLINGEN HIPPO NÄRMAR SIG MED STORM STEG..
___________________
Dudde: Har haft bråttom med att hinna rida honom eftersom att min första prioritet är faktiskt Hurricane,Ulla och sist Dudde. :) Men ska försöka hinna ngt annat än bara träna konditionen.
Han vilade idag.
Hurran: Galopperade hurran runt hela dalsjö och så jävla taskig kondition har hon faktiskt inte men den behöver jobbas på helt klart. Men den var bätte än vad jag trodde! Jag älskar verkligen den här rundan för det är så skönt att bara ligga och rulla!
Ulla: Skrittade ulla i hagen igår i 20min och idag 20min. Hon kommer nu börjas sätta igång eftersom att har tänkt tävla henne lite nästa sommar och det blir som tänkt men vi får väl se hur mycket jag hinner med. Allra första prioritet ju skolan..
Mazing: Idag red medryttaren Jessica ut tsm med mig. Mazing går ju varje månadag med henne som det ser ut nu. Mazing tävlingsäsong är ju över för evigt eftersom att hon nu är hela 24år gammal!! Hon har en medryttare varje månadg som det ser ut just nu iaf och jag rider inte mazing längre eftersom att hon ska få lära nya personer men hon kommer alltid stå kvar på gården tills döden skiljer oss åt. ÄLSKADE PONNY.

1 helt random bild från hagen idag + proppen för hippo!



söndag 3 oktober 2010

SUNDAY!! veckan går fort.....

Idag har allting rullat på bra framåt, Jag har bara ridit Hurran idag och mamma och kjella har hållit på att gräva en kabel som ska ner till ridhuset tsm med min hjälp! Vi har ju lite brådis... eftersom att om vi inte hinner klart så kommer jag inte kunna vara med på hippo tävlingen för det det måste vara klart. Men nu ska jag hoppa i säng för min ögon börjar dimma igen och ska väl snart upp igen.. kramkramJW BILDER FRÅN DAGEN KMR LÄNGRE NER.
_________________________
Dudde: stod för att jag hann inte rida honom för det tog rätt så lång tid att göra allting med att gräva gården osv.
Hurran: Körde en konditions pass idag och hon var galet trött efteråt. Galopperade runt hela dalsjö vilket tar 1½ timme. Efteråt tog jag några språng på ridbanan och kände efter att allting ja jobbade på igår fortfarande fungerade och det gjorde det! Jag tänkte liksom när jag lix ändå red förbi överboda banan kunde ja prova de lite snabbt. Hon var väldigt duktig idag!
BILDER FRÅN IDAG
OBS: kmr fler bilder imorn kväll i det här inlägget.. det blev nå krångel så bilderna var inte i den mappen ja hade satt dom i och nu är klockan så mke så hinner inte lägga inte alla dom andra typ 6bilderna så kramkramJW!

lördag 2 oktober 2010

M-ÖRKER J-OBB! :)

Ahhhhhhhh tjaaaaaaaaa bloggen! Hur är det för allt idag? för mig är det bra, mkt skönt att äntligen vara hemma igen. Idag hade vi en provridare på Dudde igen gick faktiskt mycket bra! :)
Jag red Hurran på överboda banan medans hon red Duddde. När vi var klara där borta red vi hem och dom for hemmåt och vi började med jobbet hemma..HAGBYGGET inför vintern!
ursch åh huvva vad mycket det är att göra! Fast det är rätt så mysigt att vara ute och bygga hagarna när stora fölet Bebbe kommer och myser med jämnamellan rum med en. :) Han är som go älsklingen miiiin! Nu ska jag fara och se film med några kompisar så alla kan väl hålla tummarna OCH TÅRNA.. (MYCKET VIKTIGT!) för att moppen ska starta!!! Sen kommer jag väl hem nån gång vid halv 12 och går och lägger mig. Hörs imorn! kramkramJW
_____________________
Dudde: Tyckte hon red bra, dudde var ej stressad utan han var väldigt lugn och hoppade reält med ryggen. Min älskade duktiga ponniieee! Tog tyvärr inga bilder eftersom att jag själv red oxå!
Hurran: Jobbade otroligt mycket med att flytta baken ut...& in..ut & in, och fram och tillbaka för att försöka få henne uppmärksam på mina hjälper. Faktiskt så börjar gummsan att lyssna bättre och bättre?
BILDER FRÅN IDAG!!