fredag 16 juli 2010

DÖDA FOLKET??????

Halloj halloj den-tomma-bloggen-utan-komentarer!! (KOMENTERA MERA!!!).
Nu är jag tillbaka från övik där jag varit ända tills idag! Gud vad roligt jag har haft det och otroligt många fina och nya kläder jag har fått ;p Därför har hästarna stått sedan dess. Dom fick en liten paus men jag tänker faktiskt inte sätta igång dom nå hårda pass för om 2dagar ska jag till piteå havsbad med pappa i 2veckor. Så därför känns det inte lönt att sätta igång dom eller vad säger det döda folket????? Det blir väl att sätta igång hårt sedan när jag kommer tillbaka hem. Efter jag hade ridit Dudde idag tog jag mopeden och for iväg och hade film och grillkväll med Anton,Isak,Sebbe,Amelia och Matte :) underbart var det!! kramkramJW
____________________
Dudde: Reds i ullas och fölets hage medans dom stod inne i stallet eftersom att det var så otroligt varmt så red jag inte så länge och utan sadel och schabrak för att undvika svetten. Det var rent utav varmt och svettäckel luft ute!!! Dudde var otrolig idag. Vilken super lugn ponniieee!!!!! Kunde galoppera på lätta tyglar,i form,barbacka och jobba honom på en volt i lugn och ro. Idag jobbade jag allmäna saker som är bra att kolla igenom med jämna mellanrum. Typ böjningar och saker som gör att hästen blir mjuk,lydig och följsam. Efter träningen tog jag en tom flaska som jag fyllde med iskallt vatten och sprutade ner hela Dudde så han vart kall och sval, varje ben fick han stå med en hink kallt vatten i typ 10min. Han stod helt stilla hela tiden och tyckte det var så enormt skönt!!!!
Lissan: Skrittades runt byn, pigg som vanligt!
Mazing: Linna red barbacka på mazing, vet inte direkt om hon jobade nånting..tror mest bara mazing fick röra på sig lite. Blev inte så mycket på jobbfronten utan mest på busfronten! Men mazing hade jätte kul och var mycket busig det syntes.
Ulla: --
BILDER FRÅN IDAG!
Fölet har börjat få tänder!! gullemannen! :)Dudde som stod så lugnt och fint i stallet, älskadevännen!

fredag 9 juli 2010

FREEEEEDAG!!

Hej, har inte så mycket att säga för idag har jag sovit till kl 12 legat och lyssnat musik till klockan ungefär en halvtimme senare. Sen städade jag rummet för det var inte gjort på länge sen gick jag ut och red Lissan sen var klockan redan vid 3-4tiden. Sedan duschade jag och körde och köpte lite godis vid statiol. Sen har det inte hänt nå mer! :) Så en video på Lissan då hon gick rätt så bra i vännäs tycker jag att ni ska få kollar på!!! OBS: Länken ligger längst ner! :)
__________________
Dudde: Vilade idag eftersom att jag körde ett ordentligt pass igår,så att han får ta igen sig i musklerna. För faktiskt så blir musklerna starkare och större när dom vilar.
Lissan: Skrittade lissan en tur först efter asfaltsvägen sedan upp på en grusväg sen ner på åkern så att jag kom upp bakom stallet. Skrittade barbacka idag och hon hade GRYMT mycket med energi.
Mazing: Linna var inte och red mazing idag så hon vilade :)
Ulla: --

http://www.youtube.com/watch?v=KlKmfBalsN8&feature=related - LA felfrigrund/4felomhopp

torsdag 8 juli 2010

vilken underbart härligt dag!

Sov hos pappa för att han fyllde år så jag firade honom litegrann. Vaknade upp hemma hos han och körde moppen hem hit. Då har jag ridit Dudde sen skrittat Lissan runt byn 3 varv, nu blir det att göra sig iordning för stan och va me massa grymma polare! Ha en bra dag!
_____________________________
Dudde: Fick på alla 4 skorna idag så att nu kunde jag rida honom, travade/galopperade till överboda. Galopperade i typ 20min(10min i varjevarv) för att hitta rythmen och skillnaden mellan tävlingsgalopp och normalgalopp och samlad galopp. Sen avlsutade jag med ett språng på en bred & hög oxer på överbodaridbanan, ett hinder på banan som både jag och Dudde älskar! Sen travade jag av honom och skrittade hemmåt. UnderbaraDudde!
Ulla: --
Mazing: Linna...rida??
Lissan: Skrittades runt byn 3 varv och hon var ganska pigg idag!!

onsdag 7 juli 2010

OLYDIGAonsdag - PROBLEM är till för att lösas!

TJOHEJ! Ni måste komentera mera för det är skit tråkigt att blogga då ingen komenterar och det känns som att jag bloggar för datorn ungefär. Skit piss tråkigt verkligen!
Benen och armarna ville ingenting idag känndes det verkligen som! Är ganska slut av nånting..men jag vet inte vad!! Nånting igår gjorde att jag är helt slut idag. Vem vet vad jag gjorde när jag sov igårkväll?????? hm.. Så därför fick det bli OLYDIGAonsdag idag, även om det vart en lyckad dag på sommarlovet! :) Har ridit Lissan idag. Ikväll kanske det blir bio eller så blir det imorgon istället.. Ikväll blir det nog en lugn hemmakväll hemma hos pappa och imorgon blir det stan. Vi får väl se ha det bra alla läsare!!
ByTheWay, Mamma hade tänkt att filma fölet någon liten snutt och försöka få ut på hemsidan idag eller imorn kanske! Så håll utkik på http://strandgarden.dinstudio.se/ :)
______________________________
Dudde: Vilade, för mamma hann inte få på alla skor på Dudde innan kjella kom hem och då skulle dom ut och göra hö-skörden! Så han fick chilla lite i hagen. Nog för det egentligen inte gör så mycket eftersom att dom går så pass mycket fram och tillbaka,nått race ibland och sådär.
Ulla: -- (betyder lika dant som förra gången, tar hand om det kaxxiga fölet)
Mazing: Linna skrittade till överboda,körde några språng och kollade att Mazing lyssnade på henne vilket hon faktiskt gjorde bra den här gången. Hon fick prova köra utan martingal idag för att få känna hur mazing känns när hon drar upp huvudet och vad hon ska göra åt det. Lite problem blev det men problem är till för att lösas! Mot slutet gick mazing underbart bra!
Lissan: Skrittades till överboda banan och tillbaka, fick in 1 jätte lugn travstrecka på vägen till ridbanan. Hon kan vara lugn men få stunder är det man upplever sånna här lyckliga och glada dagar i Lissans liv!

KOMENTERA MERA ALLA BLOGGLÄSARE!

tisdag 6 juli 2010

blablabla rubrik?!?!? ...

Hejsanhoppsan. Ett rätt så snabbt inlägg idag för jag är super trött efter en hel dag på stan. Steg upp mycket tidigt och följde med morsan på jobbet och gjorde bort städjobbet sedan gick jag på stan med några polare. SJUKT GALET KUL!(L) Sen väntade jag med tim tills han åkt bussen hem sen åkte jag själv hem, käkade pannkaka,gick ut och skrittade lissan.
___________________
Dudde: Vilar idag eftersom att han bara har 3 skor.
Ulla: Hon tar hand om fölet tills vidare :)
Mazing: Linna var här idag och skrittade tillsammans med mig och Lissan. Mazing var pigg och glad som vanligt!! :)
Lissan: Skrittades runt byn en bra bit för att bara få komma ut och skritta lite. Hon var förvånat nog jäkligt lugn idag!!! Jag tappade nästan hakan, lillgumman.

söndag 4 juli 2010

Välkommen till världen LILL PRINSEN!

Hej och hå! Nu har äntligen älsklingen min kommit!!!!!!! HURRA!! LILL PRINSEN, som han kallas just nu, har kommit ut till världen!! :) Igår kväll klockan 8-9 tiden började Ulla gå fram och tillbaka och hon började gräva i halmen. Kjella sov i soffan med tv på nästanhögsta volymen och mamma hade gått och lagt sig och sova ifall att det skulle bli så sent att vi skulle bytas av och spana på Ulla. Jag satt alldeles själv vaken i huset och glodde som en tok på ulla genom ena ballkongdörren! Tillslut la hon sig ner och jag väckte nog alla med ett glatt skratt och tanken "NU BÖRJAR DET!!!???"Sen rullade allting bara på mycket bra, när den hade kommit ut ur påsen började den andas som den skulle och Ulla började slicka den som hon skulle! :) Sprang in och hämtade en handuk för att han frös så oerhört mycket. Det var både nästan ösregn och blåste lite kallt då han kom ut! :) Bilder finns att kolla på hemsidan: http://strandgarden.dinstudio.se/text1_65.html Kanske skulle försöka ta en tur med Mazing idag åt linna?.. hm.. får se om jag hinner. Var uppe till 3 inatt och jag jobbar imorn. Får och vill verkligen inte vara sjuk imorn. SISTA JOBB DAGEN ! :) hihih.
________________________
Dudde: Tyvärr så har Duddes sko på höger fram gått av på mitten!! Så igår märkte jag det och tog av honom skon eftersom att den dessutom glappade osv. Så risken att någon sten eller nånting klämmer sig in mellan är stor. Så idag för han tyvärr stå men han rör sig rå pass mycket i hagen hela tiden så det är nog lugnt. Det passar ändå bra efter passet igår. Kroppen får som återhämta sig lite grann!
Ulla: Vila och ta hand om fölet tror jag ullas uppgift är idag! :)
Mazing: Jag tror att mazing måste få vila idag för att jag har inte sovit någonting sen 3 inatt och om jag sover för lite så får jag offtast migrän och det passar verkligen inte just nu så jag ska nog gå och slumra till en stund!.
Lissan: skrittas eller oxå så kommer hon stå i hagen idag!.

Jag och min älskade fina Lill prinsen! :)

fölning på g?!?...

Halloj alla blogg läsare! Nu tror jag alla vi familjemedlemmar väntat ut fölet nog länge, tom tess börjar bli less! Ulla är dock mycket mera i vindskyddet än i resten av hagen så det märks att snart är det fölning på gång!!! Idag har jag mest varit hemma och gjort ingenting, mest varit imonhus och tagit det lite lugnt. Suttit ute och solat kroppen lite på den underbart skööööna altanen! Ridit, duschat, läs hästtidningar och tips på övningar och sen tagit det mesta dels lugnt!
______________________
Dudde: Red Dudde på överboda ridbanan igår och tog några språng på ett kryss på en volt åt olika håll därför att bara samla på rutinen lite. Så att det inte ska bli så stor grej av att det kommer ett hinder. Sen jobbade jag också lite flytta undan eftersom att det har jag lite svårt med för att jag vill lägga handen över mankammen och det är förbjudet! :) När jag har gett mig in på att fixa en grej är det lönlöst att försöka stoppa mig bara så att allmänheten vet!..
Tur att Dudde ändå försöker och kämpar på vad som än händer :) Nu återgår jag till vad vi gjorde idag;
* Böjde igenom honom,tränade på att flytta undan för skänkel utan att he handen över mankammen,sedan rullade jag på några varv på hindret och försökte hitta en bra rythm. Gick tillbaka med det jag jobbade med ett tag sen skrittade jag hemmåt på långa tyglar utan stigbylar :) Dudde var rätt så trött och svettigt för idag krävde jag rätt så mycket av honom. Tror att imorn ska han bara få vila eller skrittas lite som avslappning sedan på måndag eller tisdag far jag upp till sandtaget och förbättrar mukklorna lite på honom! :)
Ulla: Hon får ta hand om fölet några veckor till sedan ska hon börja skrittas på åkern tsm med fölet bredvid sig och med mig på ryggen! :)
Mazing: Vila tills linna kmr, eventuellt så far jag ut och rider mazing lite på åkern :)
Lissan: Skrittades
BJUDER PÅ EN BILD PÅ HUR JAG SÅG UT IDAG NÄR JAG SOLADE!

fredag 2 juli 2010

I'm the best so fuck the rest!

japp..fullfart var det! Ulla har fortfarande inte fått något föl än vilket betyder att nu måste det snart vara väldigt nära!!!! Ska bli så mysigt med ett litet föl i stallet :) Idag har jag vaknat upp ungefär halv 11 eller om det var halv 12? Käkade sedan frukost iaf och sen
__________________________
Ulla: Vilar eftersom att hon är med föl, men fortsätter ändå skriva upp ulla här på "listan" eftersom att jag kommer börja sätta igång henne små skritt turer 2-3veckor efter det att fölet kommit.
Dudde: Dudde har en knöl från något gamalt sår han gjort i hagen på ena frambenet så jag var lite rädd att ett frambenskydd ska kunna skava upp såret. Så därför lindade jag honom fram idag. Skritade ända till rdibanan i överboda (Det tar 30min dit)sedan när jag kom dit började började jag jobba honom i trav. Joggade små serpentier hela tiden för att få honom mjuk eftersom att man gör runda volter då hela tiden. Han gick super fint och super lugnt! Joggade i kanske 30min åt olika håll. Galopperade ingenting. Han fick heller ingen skritt paus eftersom att det var inget särskillt krävande ridpass utan mera för att mjuka upp honom. Han gick verkligen otroligt fint gubben miiiin..!!! Efter att jag ridit klart och kommit hem in i stallet så fick Dudde följa me på en promenad för att jag ville själv gå ut och röra på mig för att få dagen att gå fortare! Så Jag och Dudde gick en promenad och jag lyssnade på musik som jag älskar!! Gick inte särskillt långt. Dudde fick bara följa med för att vara hålla mig sällskap! :)
Mazing: Hade eventuellt tänk ta ut mazing och rida henne men eftersom att Mazing står samma hage som Ulla så ville jag inte det. För då blir Ulla tokig och springer fram&tillbaka och vill inte att hon ska bli stressad eller upprörd nu innan fölet har kommit. :) Så Mazing fick vila idag istället men dom tappar absolut ingenting på 1 vecka eftersom att dom går så pass mycket i hagen hela tiden ändå så det är lugnt! För er som inte vet så är ju Linna på något ridläger hos Yvonne på Sörgården! Så därför rids inte Mazing just nu. :)
Lissan: VILADE idag. Måste verkligen ta mig i kragen och börja skritta och sätta igång henne nu ofta så att vi kan sälja henne, det är bara så jobbigt att ta första steget!
HA EN BRA DAG ! kramkramJW
Underbart fina Ridgehill Dudley todayyy!

torsdag 1 juli 2010

STAN

Idag var jag i stan och shoppade! Hann dock ändå var riktigt snabb och både hinna rida 2 hästar dock barbacka men ändå! + Att jag hann få ett migrän anfall och sova 25min sen åka in till stan.
Lägger upp en bild på mina nya tröja jag köpte och halsbandet. Riktigt riktgit nöjd med köpen!
________________
Ulla: vilar, eftersom att fölet snart bör komma ut! :)
Dudde: Skrittade till ridbana i överboda och jobbade flytta undan för skänkel och lite lyssna arbeten som är bra att kolla av med jämna mellanrum. Han gick så fint pojken min! Red i ca 10 sedan skritade jag hemmåt igen.
Mazing: Vilar, eftersom att Linna är på ridläger hos Yvonne på Sörgården!
Lissan: Skrittade till Överboda banan och tillbaka!