söndag 30 maj 2010

STORMsöndag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Vila för hela rösen om det inte blir så att jag hinner rida Dudde!! :)
_________________
Dudde: VILA/ Eventuellt så hinner jag rida honom liten när jag kommer hem från pappa.
Mazing: VILA
Ulla: VILA

lördag 29 maj 2010

LÖRDaaaaaaaaaG

Vila för hela rösen förutom Mazing för Linna var och red henne!
_________________
Dudde: VILA
Mazing: Linna kom och red mazing, vet inte vad hon hittade på att göra eller om hon bara togh en skritt tur runt byn.
Ulla: VILA

fredag 28 maj 2010

FFFFredag



Idag vilade alla hästarna eftersom att jag for till pappa.
_________
Dudde: Morgonskrittades bara
Mazing: VILA
Ulla: VILA

onsdag 26 maj 2010

TORS-dag

CHACHA! Har lite bråttom att skriva så jag gör bara en kort samanfattning inga detaljer förlåt.
______________
Dudde: långskrittades (imorse innan skolan och långtravas efter skolan)
Mazing: Linna kom och red mazing och helt plötsligt kommer mazing hem utan ryttare med sadeln under magen, hon hade fjantat sig för ngn sadel och stegrat och då hade linna hoppat av försäkerhets skull och sen när hon skulle hoppa upp så hade mazing gett sig iväg i världens galopp och linna släpades efter en bit. Attans busmazing! Hon blir ju jätte nervig på våren och det vet linna om nu! tur att allting gick bra. Kollade igenom mazing och hon var super fin på alla ben egentligen. Bara varm om ena fram senan så vi får väl se imorgon hur det ser ut. Ska springa me henne då och se :)
Ulla: Medrytare kom och red ulla,ulla hade tydligen också varit lite pigg och skvettig för allting! Antar att det har med våren att göra på henne med. Typiska rutinerade häst! *host host* hahahahahah. Ulla ska ju föla snart, det ska verkligen bli spännande! Ska lägga in en bild imorgon på pappan; Hip Hop :) kramkramJW

tisdag 25 maj 2010

TIIIIIIIIIIIIIIISdag

hejhej!!
:)
______________
Dudde: Red till carro idag och fick skjuss av henne så jag kunde träna för Buster. Det var ett tag sen sist men jag tycker dudde gick otroligt bra och Buster tyckte Dudde hade utvecklats jätte fint så det var jätte roligt att höra!!! Han gick jätte bra, vi hoppade 1 5kombination och lite stutts. Samanfattning: Busterträning + Morgonskrittning
Mazing: Linna kom och red idag fast hon red ut själv på mazing utan martingal och mazing hade kastat lite me huvudet men inge mer :) hon skrittade förbi carro precis när vi kommit hem så vi skrittade hem tsm fast jag gick med dudde medans hon red :)
Ulla: VILA

måndag 24 maj 2010

cheapMONDAY!

Halloj! Hittade på en liten rubrik bara sådär för att jag inte brukar vara så duktig på att få en rubrik med lite inlevelse!! :) Btw, Dudde kallas nu mera för "the dude" tack lycksele-Lundell-borna som kom på detta smeknamn!! Hahahahaha.
Har bara Dudde att rida nu eftersom att Lissan små vilar och Mazing rider ju mest Linna och Ulla ska ju ha föl snart och cheyenne rider jag inte.
______________________
Dudde: Skrittade en lung tur runt runt runt för vi ville inte dra ut på tiden eftersom att jessica ville komma hem lite tidigare och jag håller faktiskt med för jag kliver ju upp halv6 varje morgon och går ut och skrittar Dudde i säkert 30min MINST iaf. Så det är rätt så tugnt om man inte kommer i säng dagen innan!
Mazing: Lösgalopperade lite på överboda banan för att mest se vad det är jag kan träna mazing lite sånna saker som inte Linna kan träna.
Ulla: Jessica skrittade en lung tur runt runt runt i byn här omkring.
Mazing påväg hem från överboda banan, hon e så pigg så ja gick me henne! :)

söndag 23 maj 2010

Hemma från pappahelgen, Fre-lör-sön

Idag red jag och Linna förbi sandtaget för jag skulle visa henne hur det går till och vart det ligger och lära henne alla vägarna litegrann. Sen har jag varit hos pappa hela helgen och då har hästarna ej blivit ridna utan fått vila eftersom att även mamma och kjella varit borta och byggt på maskinhallen/ridhuset!! :)
__________________________________
Dudde:
Fre - Skrittde Dudde en liten kortsväng och mockade innan jag for till pappa! :) Han tyckte det var lika härligt som vanligt att fara ut en sväng! :)
Lör - VILA
Sön - For till sandtaget idag och han tyckte det var skiiiiit skoj lillagrabben. Han var ändå mycket lugnare än vad jag trodde att han skulle vara!
Mazing: Måste bara lägga till att när våra hästar vilar så går dom ändå väldigt mycket upp och ner eftersom att dom rör sig enromt mycket i hagen. För vi har ju vattnet uppe och hö/gräs där nere.
Fre - VILA
Lör - VILA
Sön - Sandtaget; Mazing tyckte det var rätt så jobbigt men vi tog det ändå lugnt idag. Skrittade nästan ända fram till sandtaget runt i byn! :) Mazing vart jätte glad när hon insåg att vi skulle galoppera i sandtaget!! Roligt att gumman otroligt nog är så jätte pigg för sin ålder!!! :)


söndag 16 maj 2010

HOPPTÄVLING VÄNNÄS DAG 3

Idag tävlade jag andra dagen och det gick super! Därimot så var han otroligt trött sista klassen men det kan jag förstå!!!! :) Han har varit super fin och skött sig underbart!!!!!!
____________________
Dudde:
Den ända klassen....,,KLASS 1; LC - Hoppade bara en klass idag för att jag antog att han skulle vara rätt så trött och det hade jag rätt i. Egentligen tror jag att 3 klasser på en helg är förmycket för Dudde just nu eftersom att detta var hans första tävling sen 1 sommar tillbaka! Mycket av att han blir slut kan vara bara av allt psykiskt jobbigt runt omkring men jag tyckte han gjort det mycket bra.
Mazing: VILADE
BILDER FRÅN TÄVLINGEN IDAG!!!

lördag 15 maj 2010

HOPPTÄVLING VÄNNÄS DAG 1

CHACHAA BLOGGÉN!
Idag så är var det tävling och jag taggade till tusen!! :) Skriver inget om dom andra hästarna i helgen för dom kommer inte gå någonting. Mazing kommer gå för Linna kmr oh rider henne men eftersom att jag inte vet vad hon kmr göra för jag bor i överboda hos Pernilla under helgen tsm med LUNDELL så skriver jag inga detaljer. Allting har gått super bra i helgen :) Ska försöka lägga in någon film för sanna har filmat mig men det syns inte så bra på filmen att han gick bra! :) Dudde var så otroligt lugn, tror aldrig jag har ridit han så bra någonsinn och tror inte heller han har hoppat/gåt så här bra någonsinn! :) Jag är verkligen jätte lättad över att all min träning jag lagt ner på honom faktiskt gett resultat! åh fina dudde. Attans att det inte finns något piller "stop och väx" typ!! :) jaja, jag får ju iaf njuta av dom roligastunderna jag får tsm med Dudde tills han är såld! idag har det blivit rätt så mycet stek på tävlingen. Det var grymt varmt,,både Positivt och Negativt (P; därför att det är skönt väder för oss människor! N; därför att det blir dubblet så jobbigare för hästarna!)
______________________________
Dudde: Hoppade 2 klasser idag.
LD - 1 pet.
Han var pigg denna klass och eftersom att det var första tävlingen med Dudde sen 2 år tillbaka så blev det lite blackout för jag kom liksom inte ihåg på banan hur det skulle kännas för det kändes som att det var ett tag sen jag tävlade så rutinerna var liksom borta. Banan gick ändå hyvvsat, jag red därimot väldigt mycket förfort! Så tillslut föll en bom för att han hann ju inte dra upp benen. Men det godkänner jag för att jag skulle ha bromsat upp honom lite mera. Men inge tittig och ingenting! Inte ens brydd. SUPER DUDDEGUBBEN!
LC - Felfri och allt var toppen!
Allt gick verkligen klockrent i den här klassen, nu visste jag hur Dudde var på tävling och jag var inte ett dugg nervös,spänd eller något sånt som Dudde kunde känna. Nu var jag bara fokuserad.
Vi red en lung nollrunda som jag är super nöjd över!
Mazing: Linna red mazing idag.
Animo: Han är ju såld nu så att nu kommer jag sluta skriva om min äslakde Animo så nu är någon annans älskling! >
BILDER FRÅN TÄVLINGEN IDAG!






söndag 9 maj 2010

WHIIIIEEEEEE!

TJO HEJ! idag har typ lite vanligt arbete av hästridning skett! Sedan har jag degat hemm och blivit fet framför tv:n. NattiNatti!
_________________

Dudde: Reds på överboda ridbanan

Animo: Reds på överboda ridbanan jobbade med galopp/travbommar,galoppombyten,lyssna arbete osv. Han blev riktigt trött faktiskt men jobbade på otroligt bra! :)
Mazing: Linna red ut med mazing men jag vet inte riktgit vad hon gjorde men mazing hade skött sig jävligt bra iaf! :)

fredag 7 maj 2010

MoijMoij=Hejdå - Hei=Hej

Nu blev det såhär igen. ursch vad dåligt jag är på att uppdatera! Från och med nu ska jag bannemig skirva erveryday!!!! hihihi nu får jag ta och skälla ut mig själv! Idag började det med att vi försov oss. Sen när vi hade vaknat gick jag ut till stallet och borstade och gjorde Animo fin, gav hästarna morgonmat,mockade,sopade och lite annat smått&gott! Kl 11 kom provridartjejen från finland med hennes mamma och mammans kompis! Det var mycket trevligt :) fick tom lära mig vad hej och hejdå betydde på finska. Tjejen kunde dock inge finska så vi fick köra lite kroppsspråk blandat med teckenspråk :) men det gick bra! Animo skötte sig utmärkt.
_____________________
Dudde: Pia ska få rida Dudde anntingen idag eller imorgon. Vi får se! Om inte idag så far väl jag ut och joggar honom runt byn några varv :)
Animo: Idag kom det en tjej och skulle provrida Animo. GUD SÅ SÖT DOM VA!
Hon var enormt duktig på att rida för att vara så pluttiliten på stora Animo! (Animo såg stor ut när hon var så liten) Lägger in 2 bilder på dom. Otroligt trevliga personer och ända från finland kommer dom!! jag tycker att dom passade ihop riktigt riktigt bra! Gulliga Animo gick tom i form då hon red på nästan lite för långa tyglar! hahaha. Äskar dig ANIMO M!
Mazing: Linna skulle komma idag(tror jag iaf...) och rida mazing men klockan är 7 så hon verkar inte komma. Aja, jag får ta mig ut på en liten runda runt byn med mazing. Det är så otroligt viktigt att hon rör på sig efter att hon har tävlat så att hon inte stelnar ihop! Mazing var ju så himmla duktig på tävlingen!!! :) (Vi har tävlat första ute tävlingen)

FINLANDS FLICKAN OCH ANIMO!