tisdag 27 april 2010

URSCH VILKEN DÅLIGT UPPDATERING,förlåt.

ursch vad jag har varit dåligt på att uppdatera mig. Men aja,det känns som att det finns viktigare saker än datorn så därför blir det tyvärr lite hit och dit. Skolan är också jävligt viktig just nu eftersom att det är snart slut av 9:an! :) aja. nu ska vi komma till ämnet. (vi ska snacka HÄST alltså) konstig va? japp.. väldigt konstigt eftersom att detta är en HÄStblogg. HAhaHA.
En liten kort genomgång hur det ligger till med alla hästarna:
Ulla: VILAR/SKRITTAS oftast. Ska ju bli mamma så hon får ej träna hårda pass. Därför skrivs det inte så mycket om henne just nu.
Lissan: Vilar, ska snart sättas igång ;p
Mazing: Kör på som vanligt! Ska vara med i tävlingar i mazing och hoppa LC LB?? 1 klass med mig och en klass med Linna eventuellt.
Animo: Kör på som vanligt, ska tyvärr säljas för att ja är för lång.
Dudde: Kör på som vanligt! :)
_____________________
Dudde: VILADE
Animo: Skrittade,travade och tog några galopper och såg till att allting fungerade och Animovar sjukt glad och busig idag!! :) VARFÖR SKA MIN PÄRLA VARA SÅ LITEN :( Han är den finaste som finns!!
Mazing: idag fick mazing ett ordentligt pass på överboda ridbanan då jag hjälpte linna och tog som en liten lektion. Vi hade änn en gång knyttfast stigbyglarna i sadelgjorden för att hon ska få träna att ha skänklarna tätt in till och skapa nya muskler! :) Bilder på när mazing fick hoppa lite kommer då jag fått dom från Linna! :)

torsdag 22 april 2010

TORSDAG

DAGENS OUTFIT!
Idag hände inte så mycket,jag tog en liten lektion för linna på gegg-ridbanan och sen red jag både Dudde och Animo och båda var super fina. Dudde var mycket duktig idag, gjorde jätte fina skänkelvikningar! :)

___________________________________
Duddde: Joggades ordentligt på ridbanan sedan en skritttur runt byn.
Animo: Red ett ordentligt pass på ridbanan med styrka sedan en skritttur runt byn.
Mazing: Hjälpte Linna att knyta fast stigbyglarna i sadelgjorden och att hon skulle tänka på att kolla upp och använda mycket skänkel. Det är dom sakerna som är mest problem med nu. Hon har blivit så himmla duktig på att rida den lilla damen! :)
DAGENS OUTFIT I STALLET!

onsdag 21 april 2010

OOOOOOOOONSDAG.

Hejsanhoppsan alla läsare! idag har det varit en helt okej dag! Mycket fint väder,hästar är glada,hästar är friska allt är på toppen :) Har inte så mkt annat att säga. HARE BÄST!
_________________________
Animo: Han fick vila idag, dom går ju rätt så mycket upp och ner i hagen så idag kan man säga att han fick ett lösskrittpass i hagen. Det behövde han!
Dudde: Hade första uteträningen i dressyr idag för pia. Gick skit bra! Dudde var så otroligt fin idag, galoppen var helt underbar och nu önsakde jag bara att det gick att krympa sig själv.
Super duktig var han och super härligt väder var det ute oxå!
Mazing: Idag fick Mazing vila. Hade tänk hinna rida henne för det skulle vara bra för hon att få skritta efter jobbet i tisdags men jag hann inte. Hade träning direkt ja kom hem sen komvi hem typ sent sen skulle ja plugga en stund så mazing fick vila.

Båda bilderna är från idag, Dudde från dressyrträningen och sen tog ja en bild på söta Animo som fick stå inne ikväll.

tisdag 20 april 2010

SÖNDAG

Orkade inte skriva nå mkt idag för att ja har så mkt att plugga. Red pias försälningshäst idag, Mamma Mia på busterträningen för att Pia ville att hon skulle få hoppa lite :) Det är en enormt fint häst ;p
________________
BUSTERTRÄNING
-Mamma mia
-Animo

lördag 17 april 2010

LÖRDAG

Linna var och red mazing på ridbanan och hon har börjat bli lite pigg nu eftersom att hon håller på att känna av sommarnerverna! Men det gick tydligen super bra! Jag har just fått hem moppen så min dag gick faktiskt till att testa den och va med lite kompisar även denna dag.
På kvällen tog jag moppen till grillstugan och var med Leo,Anton,Linn, och isac :) bara fett mysigt!!!! Tidigare innan det skjussade jag mamma på moppen till pia för att jag skulle testa rida mamma mia. Jaja, nu har jag inte så mkt mer att skriva. Jo juste!!! Fick en kommentar på Animo av en tjej, Olivia. Självklart så ska jag svara på den oxå.

SVAR: Hej! okej,ja han är enormt fin och kan komma enormt långt! Du är verkligen inte förlång för honom, jag är ju 170cm lång och är litelite förlång för honom sen väger ja typ 50kg så du är perfekt längd och vikt :).Du har väl inte glömt att kolla in strandgarden.dinstudio.se? :) Hare bäst kramkramJW.
______________________
Dudde: VILA
Animo: VILA
Mazing: Linna red på ridbanan i trav och skritt. Sedan så skrittade hon ut efter vägen ett tag.

fredag 16 april 2010

FREDAG

Då hämtade vi moppen så då blev det ingen ridning. Åkte direkt jag kom hem från skolan och kom hem vid 1 på natten någon gång. Men hästarna hade det nog skönt i hagen ändå! Det var strålande sol innan det blev mörkt ute!! :)

torsdag 15 april 2010

DRESSYRTRÄNING......"upphöjt i 2"

Fick två dressyrtränings tider idag!! Super kul för då ska jag träna både Dudde och Animo. gick mycket bra, hejdå. kramkramJW
__________________
Dudde: Hann bara rida Dudde en liten stund och sedan började han helt tvärt att halta. Vi letade efter stenar under hoven men hittade inga. Men den tiden jag hann rida gick han helt fucking AMAZING!!!!!! Tror aldrig Dudde varit så lugn och haft så fint steg någonsinn. Träning ger färdighet är det inte så? puss på min lillagubbe! Ska bara tilllägga att vi hittade felet då vi kom hem....vi tog av honom och då hittade vi en intryck sten under skon. Hur den kom dit har vi ingen aning. Testade att springa med honom och då gick han helt rent.
Animo: Hade dressyrträning idag och Animo gick helt jävla klockrent!! Det är så underbart att han går så himmla fint i dressyren. Så himla underbart, han är verkligen en helt otroligt ponny som är lika duktig i båda diciplinerna. (stavning??) Vi öva på att samla och rida framåt i galoppen. Han tyckte det var väldigt jobbigt i slutet men det är egentligen
Mazing: Jag hann inte skritta Mazing idag för jag har så himla mycket att plugga till Matte nationella provet på fredag.

onsdag 14 april 2010

BACK ON TRACK! så passa er...

tjohej! Jag och Linna tog as snygga bilder idag och både vi red super bra och hästarna gick underbart idag. ALLT var helt enkelt toppen!!!!! Linna ska skicka bilderna via mail men jag har inte fått dom. Dom dyker upp i det här inlägget när jag fått dom så håll utkik!!!! :)
kramkramJW
_________________
Dudde: VILADE
Animo: Gick super bra idag! Pigg&gla som vanligt. Vi red först på ridbanana och hoppade och sedan red vi runt dalsjö. Vi hoppade övningen vi gjorde sist bara för att kolla att den fungerade och det gjorde den! Satan så bra koll vi har fått på hästarna nu! All den tid vi har lagt ner på all lydnad har nu landat i hjärnan på dom ;) Så nu är hästarna riktigt riktigt fina! Tyvärr tappade Animo en sko påväg hem. Men det är ju sko dags så vad säger man? Jag är så glad varje dag jag får ha kvar dig lilla Animo! :)
Mazing: Linna red mazing först några språng på ridbanan sedan red vi ut runt dalsjö och galopperade. Vi jobbade allting i galopp ruint daljsö sedan travade vi på hela asfaltsvägen dit sedan hem skrittade vi eftersom att Animo tappade skon. Mazing gick super bra!! Nu känns det som att hon börjar komma i riktigt fin form för nu rider Linna jätte bra!!

måndag 5 april 2010

måndag-utan-skola!

Idag kom linna och red här, annars så har jag städat lite mer på mitt rum och sedan har det inte hänt så mycket. Alldeles nyss så såg vi film på tv 4 och käkade lite chips,dipp och nyss kom söt mamma förbi med glass till mig!!! Mysigt värre! Ska gå och ta in Animo sen ska jag nog gå och hoppa isäng! kramkram
__________________________
Dudde: Tömkörde han idag eftersom att jag hoppade igår så känndes det skönt om han bara skulle få jogga och tömköras i kanske 1 timme. Gick bra i vänster varv men i höger varv var det desto svårare. Han liksom genade och jag visste inte hur jag skulle få ut han på volt spåret igen. Så mamma fick komma ut och hjälpa mig. Efter att vi hade tömkört honom klart så gnuggade jag in linement på benen och ryggen så att han skulle få det varmt och skönt och inte så mycket träningsverk dagen efter. Sedan lindade jag alla 4 benen och flätade svensen så att han fick vara snygg för en stund i den lilla hagen bredvid dom andra hästarna medans jag hade "lektion" för linna och sedan närvi red ut med Animo och Mazing :) Han tyckte det var så härligt att slippa bli retad av surtanten!! (Lissan).
Animo: Joggade lite på ridbanan och sedan for jag ut och skrittade tillsammans med mazing. Vi skrittade faktiskt ändå til brån
Mazing: Linna red mazing på ridbanan och jag hjälpte henne. Jag satt ut en bom,krysshinder,bom så mazing skulle få hoppa lite på böjt spår eftersom att hon var så stel i vänster sidan. Sedan så jobbade vi bommar som jag hade lagt ut så hon fick rider serpentiner. Efter att vi jobbad det var mazing rätt så slut och då red vi ut och skrittade ända till brån och tillbka. Det tog kanske 2timmmar atta skritta ut. Kändes att hästarna verkligen behövde det! :) Sen fick mazing gå ut i hagen utan täcke ett tag.

söndag 4 april 2010

SO+städning+BUSTERTRÄNING!

Busterträning, lite so och städning av hela huset har gjorts idag!!! Inte så mycket annat att berätta om :) Jo, en sak som jag måste säga. Jag hoppas ändå på at Lissan ska få komma tillbaka påtävlingsbanorna nu då jag har sett gamla filmer på tävling i somras som bevisar hur lugn hon faktiskt kan vara! :)

_________________________
Dudde: Hade Busterträning ikväll och kluriga,svåra uppfigter som vanligt gedde han oss. Dudde var faktiskt riktgit duktig ikväll. Vi tränade att hoppa snea hinder och hoppa på böjt spår. Mot slutet gjorde han det som en bana på 10-12hinder som vanligt! :) Jag har lite svårt med att hitta den rätt sittsen jag ska ha på Dudde än så vi håller på att ändra min sitts lite hit och dit.
Men jag trivs faktiskt mycket bra med Busters träningar!!!
Animo: Hade 2 platser på Buster så även Animo fick jag träna. Han blev så rätt trött eftersom att pälsen håller på att växa ut dels sedan så löshoppade vi ju igår och då blev det rätt så många hopp så han blev ganska trött i kroppen och sedan ikv så får han ännu ett till pass så imorgon ska han verkligen få jogga lös alla slaggprodokuter ur kroppen! :)
Mazing: Hon vilade för Linna hade ingen skjuss till stallet.


lördag 3 april 2010

LÖRDAG - ?

Jag och Linna redpå ridbanan idag. vi fixade mycket med hästarna så att dom skulle vara snygga då vi red idag så vi flätade svansarna och allting! :) Härligt väder var det ute också!
TOPPEN! längtar tills sommaren så sjukt mycket, jag ska önska mig en moppe i sommar!
Laddar uppe filmer ikväll på när jag och Linna red idag så ni får se! :)
______________
Dudde: Tömkörde Dudde idag och vi gjorde små hinder så att han skulle få lära sig vara lugn äve om han hoppar. Han var verkligen fin idag! Tömkörde exakt 1 timme.
Animo: Tränade Animo lika dan övning som Mazing fick göra och han var riktigt riktigt fin idag gubben min! Klarade everyting galant!! Åh vad jag önskade att han bara var en lite större häst. Är så glad varje sekund längre jag får ha kvar dig. Vi måste verkligen hitta en bra köpare!
Mazing: Sa till Linna att hon skulle rida mazing väldigt mycket bestämade saker för MAzing börjar känna av våren nu och då brukar hon bli rätt så väldigt pigg när man en dag ska ta ut henne och rida. Ni vet tanter nu för tiden ;) hehe. Nej men iaf så gick det väldigt bra. Har en video på vad vi exakt gjorde som jag laddar u ikv. KramkramJW

fredag 2 april 2010

LÖSHOPPNING

Idag for vi in till vännäs ridhus och skulle löshoppa Animo & Dudde. Dom var så duktiga båda två. Dudde tyckte det var lite konstigt och han skulle som kolla på hinderna medans han hoppade över dom. Både har mycket fina tekniker i hoppning. Lägger in youtube länkar där filmerna finns. Glöm inte att komentera sånt som jag skriver. Det är så vansinnit tråkigt att bara skriva inlägg efter inlägg utan att någon ens komenterar! KOMENTERA MERA! :)___________________________
Animo: Eftersom att det var första gången vi löshoppade så och Animo var så himmla duktig och fin så höjde vi inte upp så jäkla mycket. Vi hoppade 130 medmig på ryggen.
Men vid löshoppning måste allting stämma och vi är inte säkra på om avståndet var bra osv.
Men han hoppade super fint!
FILM --> http://www.youtube.com/user/strandgarden#p/a/u/0/voP2P7Tbpv4

Dudde: Han tyckte det här med löshopning var lite konstigt? Hihih. Han hoppade otroligt högt och fint och han hoppade mycket med ryggen vilket är mycket bra! Duddes språngkurva är riktigt bra!! Han kommer bli en mycket fin hopphäst tror jag. Väldigt väldigt fin.
Hoppade inte högre än 1m med Dudde eftersom att han är rätt så orutinerad så jag vill inte höja upp för fort utan låta honom fia grunderna riktigt bra först. :) Han tyckte det var super kul iaf! Bockade och mycket mer hann han med innan hinderna! :)
FILM --> http://www.youtube.com/watch?v=r3OLjwP9Pe4



Jag blev super sugen på att hoppa så jag hoppade upp på Animo, vi bara flög över hindrena! Super härligt!!





torsdag 1 april 2010

GLAD PÅSK ALLA LÄSARE!...och alla andra förståss!

Hejsanhoppsan, Hade ingen bild från idag så det här inlägget får bli jäkligt tråkigt eller iallafall tråkigare än vanligt! eller jo jag hittade några bilder faktiskt. 1 bild är från idag och det är Påskägget för det var det ägget jag fick idag! :) Super goda godisar! Tack morsan.
Eftersom att mamma red Mazing idag så letade jag upp en gammal bild på när mamma rider Mazing på en Mamma&pappa-hoppträning för Carro för nått år sedan! :) Idag var det som vanligt lite ridning, lite lattjo vid datorn och massor med sms och 1 samtal med johannes!! >
___________________
Ulla: Medryttare red.
Dudde: Dressyrträning, gick finnemang! tog med mig inspänningstyglarna idag eftersom att Pia råd frågade mig om jag brukade använda det på honom. Vilket jag gör. Nästan jämt/alltid har jag det på honom när jag rider hemma. Han gick super fint idag på träningen! Jag är så stolt över lilla grabben för han lär sig så otroligt fort. Han var så lugn och otroligt fokuserad idag! Härligt att se vännen min.
Animo: Jobbade med styrka idag i ungefär 30min. Sedan tog jag en avskrittningstur runt byn. För att han skulle få slappna av riktigt ordentligt.
Mazing: Mamma red mazing på ridbanan idag för att hon blev så himmla ridsugen! Jag vet inte riktigt vad hon försökte jobba med riktgit men på ridbanan var hon med mig iaf. 1 sak vi verkligen kunde konstatera var att Mazing är riktigt stel på vänster sida. Då menar jag VÄLDIGT STEL! Så det ska jag säga till Linna att hon ska jobba mer på.