onsdag 31 mars 2010

DÅLIGT UPPDATERING AB!

Hej, nu har jag väldigt mycket att skriva om eftersom att jag har rent utav strunat lite i bloggen. Har haft tävling förra helgen och var helt slut när jag kom hem kl halv 1 på natten. Då orkade jag verkligen inte änga någon tid åt bloggen. Måndag och tisdag gick så fort att jag bara inte hann med! Alldeles för mycket att göra. Idag pluggade jag och fick inte sitta vid datorn. Men nu är jag igång igen. Hade tänkt berätta lite kort hur läget ligger till för dom som läser denna blogg.
Har ju inte berättat om sundsvalls ritterna än heller! Det gick faktiskt riktigt bra för både mig och julia. Det var ju första gången Julia tävlade Animo och han testade henne lite grann men dom fick underbart fina språng! Animo var super fin i sina små mössor och schabrak jag lånat av Julia! Tog tyvärr inget kort på dom sötnosarna tillsammans.
______________________
Animo: Fortsätter att tränas och tävlas, dock har jag vuxit ur honom så att jag försöker leta någon som kan tävla Animo åt mig. Han kommer att säljas till sommaren.
Dudde: - Han fortsätter jag att hålla igång att träna och ska börja komma igång med tävlandet också. Han har blivit så fin och duktig sedan han kom! Underbar kille att jobba med, han kommer tyvärr också att säljas till sommaren p.g.a att jag börjar 1:a gymnasiet och han är rätt så liten i kroppen även om han är en maxad c, så jag håller på att växa ur Dudde.
Egentligen är skillnaden mellan Animo och Dudde inte så stor. Bara att Dudde är lite större än Animo.
Ulla: Hon är ju mamma nu igen för 4:e gången. Så i sommar kommer en till häst till gården. Planen med Ulla är väl att jag bara ska få lära rida in mig på stor häst mer och mer. Kanske ställer upp i någon liten tävling någon gång också för Ullas skull! :)
Lissan: vila, vi går med henne varje dag så får vi se. Vet inte ritktigt vad det är hon har men dom beskrev det som "Muskelinflamation" i bakbensmusklerna typ??
Mazing: Linna fortsätter att rida henne men jag kommer att hjälpa henne att rida Mazing imellanåt för hon har tappat fruktansvärt mycket muskler! Men Linna har lärt sig otroligt mycket av henne. Så snart Mazing fått tillbaka lite muskler så tycker jag dom ska få börja tävla lite smått.


Här kmr 2 bilder på mig då jag hoppar Kishan. Tack Petra,Anna och Julia för att jag fick låna honom, han är helt otroligt sjukt underbar!!!!!!


fredag 26 mars 2010

HEJDÅ!

Hejdå! Nu idag åker vi upp/ner mot sundsvall! Hör av mig hur det har gått efteråt, jag är super taggad!!!!!!! Så här ser det ut:

Fredag:
PÅ fredag åker vi mot SUNSVALL! Kommer ta ett stopp och käka på MAX!
Sedan fortsätter vi resan och försöker hitta dit. Åker med gör även: Challe,Vanja,Hanna och deras mammor! :) Trevligttrevligt!
Lördag:
Jag&Krille - LB
Julia&Animo - LB & LA
Söndag:
Jag&Krille - LB
Julia&Animo - LA
Och naturligtvis så åker vi hem idag!

onsdag 24 mars 2010

Dressyrträning med Dudde!

Chacha bloggen!
Idag hade jag engelska nationella prov i skolan, gick väl hyfsat bra. Kom hem och bytte direkt om till ridkläder och bakade en sockerkaka för att överraska mamma lite. Gick sedan ut och tog in Dudde och gjorde iordning honom inför dressyrträningen. Sadel,schabrak,träns,benlindor bak, boots och fambensskydd fram. Han gick faktiskt väldgt bra idag och det bästa utav allt var att jag fick många tips på hur han ska ridas. Det känns iaf väldigt lockande att skicka dudde till pia för tillridning faktiskt! :) Men vi får väl se. Dudde är ju inte så mycket större än Animo, så snart har jag vuxit ur Dudde med, det är helt sjukt vad jag växer!! :(
Efter träning åkte mamma direkt till hästbussen och jag gick in och käkade lite mat och sen gick jag och la mig och sov för jag var rätt så trött!
____________________________________
Dudde: Dressyrträning, Gick mycket bra. Måste dock jobba honom på att ställa huvudet innåt mer i en varvet för det hade han lite svårt för eftersom att han är så pass vinglig som han är.
Men han var otroligt mycket mer lungare i galoppen denna gång! Underbart!
Mazing: VILA

Varför jag inte skriver om Animo är för att han står ju uppe i vindeln hos Julia Karström! :)
kramkramJW

tisdag 23 mars 2010

Krille hoppträning!

Hejsansvejsan, har haft en otroligt period med bara dåliga uppdatering på internet i huvudtaget. Inte kollat min hotmail på ett tag, inte skrivit hästbloggen på ett tag, glömt kolla våran egen hemsida osv. Pga att jag haft så mycket annat att göra än att sitta vid datorn. Jag ska berätta lite vad som har hänt och vad som kommer hända här fram över. Lissan vilar fortfarande och Animo är uppe hos Julia Karström just nu ett tag och ska tävla honom i sundsvall åt mig för jag
Tisdag 23 Mars: Ikväll hade jag ju Krilleträning
Onsdag: kl 18.00 Dressyrträning med Dudde
Torsdag: Hämta Krille och Animo, börja packa allting
Fredag: Gå halva skoldagen,packa färdigt allting, göra iordning hästarna, hämta upp andra som ska åka med, sedan börjar resan mot Sundsvall med hästbussen!
Lördag: Tävling 1 klass för mig och krille.
Söndag: Tävling 1 klass för mig och krille, sedan hemfärd.
_______________________________________
Ikväll tog jag och mamma bilen och körde upp till vindeln så att jag kunde få rida honom innan sundsvall tävlingen. Hoppade en bana på LA för att ha hoppat högre än vad jag skulle tävla och det gick mycket bra. Känns som att vi verkligen passa tillsammans bara ett några få gånger jag har ridit honom! Gud vad snälla vindeln är som lånar ut krille till mig!! Han är en helt underbar, otroligt mycket fint kapacitet i den hästen. Julia ska ju få rida Animo eftersom att jag är för lång för honom, hon rider Animo super bra. :) Ska bli intressant i sundsvall att se hur det går!
Hittade en tävlingsbild med Elin som egentligen tävlar honom så att ni skulle få se hur Krille ser ut. Har inte så mycket annat att skriva nu. Skriver imorgon hur det gick på dressyrträningen. kramkramJW
-Kischan- Här är Krille, den underbara ponnyn som jag ska få låna! :)

söndag 14 mars 2010

Söndag 14 MARS

Idag skrev jag bara kort och lite för jag har egentligen inte tid att sitta vid datorn! :/ kramkramJW
______________________________________
*Linna red mazing på ridbanan, Jag red Cheyenne tsm med henne
*Buserträning med Dudde han skötte sig super fint! Måste öva på min eftergift över hinder och min sits som buster vill ändra lite. Det är 2 mycket jobbiga saker ska ni veta men jag tränar och tränar för fullt hemma på det!
*Nu är det läggdags och jag ska nog lyssna lite på mp3 och sedan sova Godnatt!



BILDER!

Hej, tänkte lägga in liten bilder så det här inlägget består bara av bilder bara för att liva upp alla som läser denna blogg lite grann! :) Varför jag inte skrivit på senaste veckan är för att jag har varit uppe hos Julia Karström eftersom att hon ska rida Animo åt mig. Förretsten kom julia på ett nytt smeknamn åt Animo.... ALLE :) hahaahah
Animo är så tråkigt eftersom att hela hans namn är Animo M. Då blir Animo inget smeknamn utan bara en förkortning. Så Alle är Animos nya smeknamn i vindeln men för mig kommer han alltid att bli kallad Animo! :) Åh vad jag saknar Mazing på alla tävlingar!





SAKNAD!

SAKNAD!



tisdag 2 mars 2010

TypiskaTISDAG

Idag red jag ingenting för att det blev alldeles för sent. Direkt efter skolan åt jag mat och gick ut i stallet och mockade sen tog jag in lissan och borstade igenom henne och myste med hon innan vi skulle till veterinären med henne och kolla henne. Dom gjorde Ultraljud på henne. Hon har nog fått en inflamation i någon muskel i bakbenen. Så hon ska vila ett tag nu och vi ska masera henne. Men hon är så himmla utråkad, liten hage och sen står hon inne på nätterna tsm med Animo! Hon vill ju hoppa och ha roligt!!!!!! :)

Sötgumman!
_______________________
Animo: VILA
Dudde: VILA
Mazing: Linna red Mazing och hon jobbade med lyssna övningar, kramkramJW

måndag 1 mars 2010

Morgontidiga MONDAY!

Bara för att man har vilodag betyder inte det att man har jätte tråkigt i hagen.. Bilden säger med är tusen ord! Hästarna va lite busiga!
____________________________
Animo: VILA
Dudde: En ny medryttare har kommit och provat Dudde nu. Jessica heter hon och hon var en helt underbart härlig person! Hon var vuxen fast liten i sättet att prata med henne, otroligt härligt. Hon rider dudde jätte bra, hon fick honom tillochmed i mellanåt att gå i form.
Mazing: Jag red Mazing på ridbanan tillsammans med Jessica. Det var mycket snö och dom fick pulsa lite så jag körde inga riktiga övningar utan bara kollade att hon lyssnade på att flytta undan,avsktningar och fattningar och sådana saker. Hon var rätt så pigg mazing och i början kändes det som en mazing jag aldrig någonsinn ridit förut.. hon var liksom bara så lång i hela kroppen och var jätte hård i handen! Så jag fixade till henne i slutet så att hon kändes som vanligt! :) Då gick hon verkligen jätte bra.
http://www.youtube.com/watch?v=HHLSQ1YILEo&feature=player_embedded Värld att se.