söndag 28 februari 2010

TävlingsSUNDAY......Can you feel it?

Idag var det hippotävling och jag börja bli måttligt less på min nervositet. Den ställer till alldeles för mycket för mig! Jag rider som om jag liksom inte kan lita på hästen som att jag är rädd!
måste bättra mig, för det är bara på tävling sånt kmr fram! På träningar går det hur bra som helst!!!!!! åh vad jag blir less på mig själv. Tror att jag ska börja läsa "Bäst till häst" varje kväll ett tag nu och verkligen jobba med mental träning.
_________________
Dudde: Han fick följa med på Sin första busterträning. Han gick super duper fint! 1 rivning och inga stopp på hela träningen. Hoppade 90cm(LB) och han hoppade plank och ALLTING! Super duktiga Dudde! Någonting jag skulle vilja bli bättre på med honom är att få honom mindre vinglig! Någon som har ett tips hur man får bort vingligheten på en häst?..för det har jag ingen aning om!
Animo: 2 klasser var anmäld idag --> LB och LA.
LB: Alltså nu måste jag skriva och förklara rätt så mycket. För det första så har jag blivit höjd rädd igen, tycker inte om breda,höga oxrar! Så när jag kmr mot hindret/hindrena så blir jag osäker på när Animo ska hoppa av och då drar jag i tygeln så att han måtse hoppa upp sig jätte konstigt och då på nästa hinder så blir han osäker. Nu kännse det som att min hand verkligen går för långt då han stoppade 1 gång på både Lc och Lb. Nu tänker jag verkligen försöka fixa det här!!! Men 1 sak vill jag säga. I den här klassen(LB) så kom jag bara till hinder nr 4 för 5:a och 5:b var en svår kombination som stod mot väggen och som jätte många hade stoppat och kraschat på vilket satte sig i hjärnan på mig. Men hinderna 1-4 var bättre en hela felfria rundan på LD och det kändes skönt att det kunde kännas så! ;) Tack för hjälpen på tävlingen BUSTER!
LA: Avanmäld, kändes som att det hade inte varit läge då både jag var höjd rädd och Animo tyckte inte om min hand. Då stryker jag mig hellre och tränar lite mer och kommer tillbaka sedan! :)
Mazing: VILA

We shall fight untill we get where we want to be! Promise me. We'll get through all this trouble.I will miss you very much,because it's you who has done that I have passed my way through this,without your help, I had never done it here!

lördag 27 februari 2010

Tävlingslördag!

Idag var det hippotävling och jag börja bli måttligt less på min nervositet. Den ställer till alldeles för mycket för mig! Jag rider som om jag liksom inte kan lita på hästen som att jag är rädd!
måste bättra mig, för det är bara på tävling sånt kmr fram! På träningar går det hur bra som helst!!!!!! åh vad jag blir less på mig själv. Tror att jag ska börja läsa "Bäst till häst" varje kväll ett tag nu och verkligen jobba med mental träning.
_________________
Dudde: Dudde fick sig ett jogging pass idag, hann med honom innan tävlingen. Tog en tur efter vägen och bara joggade honom. Han gick super fint! Verkligen lyssnade och sådär. Lite seg i början men det tycker jag var ett väldigt bra tecken att inte han sprang iväg när han gick i form utan försökte samla sig istället!! Sakta...MEN SÄKERT! Äre inte så man säger ;)
Animo: Hoppade 2 klasser idag på hopptävlingen på Hippologum i Umeå. LD och LC.
LD: Felfri gick hur bra som helst, hade rythm och dom flesta sakerna rätt. Måste dock tänka på att titta upp och inte vara så mycket med över hindret förns det börjar bli upp mot LA.
LC: 1 stopp på ett räcke som var jätte svår sväng till. Eller rättare sagt, svängen var lätt det var jag som gjorde svängen svår då jag inte tog ut vägen riktigt! Men det var iaf mitt fel, resten av banan gick faktiskt riktigt bra! :) Känner att jag taggar imorgon hur mycket som helst!
Mazing: VILA
BILDER FRÅN IDAG
På bilden syns det att jag Tittar ner, inte åker fram med handen(som man ska göra) utan håller den tillbaka vilket gör att jag drar hästen i munnen på väg upp mot hindret och på väg ner efteråt och det gör att på nästa hinder blir hästen osäker. kramkramJW

fredag 26 februari 2010

Fredag, den såkallade packanings dagen!

Hejsanhoppsan, nu är hippotävlingen nära och jag kan verkligen känna att min nervositet börjar ta över min kropp! Måste börjar läsa Bäst till häst igen. Känner verkligen att min nervositet gör till stort besvär på tävling. Den ställer ju till allting!. jaja
Har bestämt att sluta skriva om Ulla (eftersom att hon inte är igång och dessutom väntar föl) och om Lissan som vilar och bara tar promenader än så länge. Eftersom att Lissan har spänningar i bakpartiet.
_________________________
Dudde: Joggades och jobbade med formen idag! Gick ganska bra, måste longera han lite mer!
Animo: Red igenom han ett pass bara i 20min för att se att allting fungerade och han gick verkligen super fint. Min älskade gubbe! Vill verkligen inte sälja dig!!!!!!!!!!!!
Mazing: VILA

torsdag 25 februari 2010

Torsdaggggggg

Busterkvällsträning i ridhuset och Animo gick super bra!!!! Vi hade en speciell markarbetes träning inför tävlingen i helgen. Övriga ponnysar vilade förutom Dudde och Mazing. Linna var här och red och vi red lite busterövningar på ridbanan. I helgen är det hippo Lokal/Reg tävlingar!!!!! yessss!! jag har längtat så enormt länge efter det här. Nu ska vi se vadja behöver träna på! :) Känner mig redan rätt så nervös.. ska försöka träna lite mental träning!. _______________________________
Dudde: Joggade honom på ridbanan, han var väldigt mjuk och fin! :)
Animo: Hade en Buster markarbetes pass ikv. Tränade på att korta och länge galoppsprången jätte bra träning iför tävlingen.
Mazing: Idag fick Linna rida mazing på ridbanan och jag gjorde en liten övning till henne med lite delar ur busterträningarna. Dels bågarna med bommarna för det är riktigt riktigt svårt. Har gjort en bild och försökt förklara hur vi red efter vi hade uppvärmt hästarna. Alltså bågarna! Där det är väldigt viktig att ha blicken och skänkel på plats och sedan stödet i handen osv! Hon jobbade på jätte bra!! Lite svårt i början men slutet såg mycket fint ut.

tisdag 23 februari 2010

Vilodag för hela slanten!

Tjobreee iIdag vilade alla hästarna :) Det tyckte dom var riktigt skönt! Jag hade en heldel att plugga i NO tills nästa fredag då vi har prov på Ljud&Ljus. Kom precis in från stallet och Animo har hett sönder sitt jätte-super-fina-blåa-ridskolestafett täcke som vi köpte av Stöcke, typiskt!!! Det som var så jävla fint på Animo och dessutom var det mycket varmt och skönt! Happ..jaja mamma får helt enkelt ta fram sy maskinen och laga den! ändå perfekt... --> då kan hon laga min Stöckejacka samtidigt! jaja, nu ska ja hoppa isäng! kramkramJW
TAGGA HIPPOLOGUM TÄVLINGEN!!!

lördag 20 februari 2010

MELODIFESTIVAL - lördag!

Hej! Ursäkta för en jävligt dålig uppdatering. Det är så himla svårt att hinna blogga medans man har nationella prov i skolan, + att datorn ryker hemmifrån. Menmen, bättre sent än aldrig? Jag skulle vilja börja bloggen idag med en videolänk som jag fick från Emma Bergsdorf!
En underbar video,en video värld att se! Tänk efter hur man själv är mot hästen..
Denna film fick mig att blir tårögd! Så sjukt fin film. Hästar är aldrig dumma, bara ibland jävligt mycket fööööör smarta.
Hade DanielSvensson-träning idag. Gick väl hyvsat, Animo skötte sig otroligt fint!
Förresten så är melodifestivalen ikv, fast ja tänker inte kolla. Jag ska sitta vid datorn och blogga lite och chilla och kolla runt på sånt och självklart kommer jag kolla på länken om,om,om och om igen. kramkramJW
-
Ulla: VILA (eftersom att hon har tappat en sko)
Dudde: Idag tömkörde vi dudde och jag både filmade och tog enormt fina kort på honom. I början förstod han inte riktigt vad vi höll på med. Han är ju väldigt osäker mot människor så vi tog det lugnt och sakta. Men mot slutet gick han så jävla fint!!! Älsklingsdudde!
Animo: Han hoppade jag på DanielSvensson träning idag och han hoppade super fina skutt! Lägger in några bilder från träningen lite längre ner på sidan. Jag har fortfarande problem med att lita till 100% på Animo. Vet ej varför. Jag har bara jätte problem med min hand och skänkel just nu, jag slutar rida mot hindrena när det blir 110cm och högre. Min skänkel slutar driva smatidigt som min hand börjar ta 1000 halvhalter innan hindret! Jag kan bara inte förstå vars det kommer ifrån. Men förmodligen kommer det från Lissan eftersom att hon är rätt så pigg. Jaja, jag ska verkligen ta tag i det på momangen. Så om ngn ser mig rida..... SKRIK OCH PÅMINN MIG! :)
Lissan: VILA (Eftersom att lissan inte är helt ren&fin i kroppen..)
Mazing: Hon fick sig ännu en till vilodag. Linna kommer och rider henne imorgon.
BILDER FRÅN DUDDES TRÄNING IDAG!
BILDERNA FRÅN DANIELSVENSSON TRÄNINGEN IDAG!

lördag 13 februari 2010

Lördag

Idag var linna här och vi red in i berg runt och kommut vid överboda
Mazing var pigg och glad och Lissan var pigg,men ändå lugn och glad.

Red sedan dudde på det nya bettet,, körde igenom honom ett kort men aktivt pass på ridbanan.
Red Animo påridbanan en snabbis barbacka med träns och skydd. Körde skänkelvikningar och allmänna lyssna saker med honom. OTROLIGT HÄRLIG VÄRDER VAR DET IDAG! :)

fredag 12 februari 2010

CHILLAPILLA NAVELN!

Idag chillade jag rätt så mkt! Alla hästarna fick vila och på kvällen så blev det datan och melodifestivalen. Nog för att jag är så sjukt less på det men aja, finns inge annat att göra så det får bli chips kväll ikv. godnatty! :)

torsdag 11 februari 2010

Torsdag

Så här ser det ut när man ropar att det är frukost! Lissan e alltid 1:a och Dudde e alltid sist haha!

Hej, skolan är roligare än aldrig förr. Så sjukt kul, vill inte sluta 9an :( Hur ska jag överleva utan billy,jesper,johan,albin,hampus,liljapojkarna och alla andra!!! ojojoj, så sjukt hemskt.
Iaf så kom Linna hit efter skolan och skulle rida Mazing och jag red Dudde idag och skrittade Lissan. Efter det vart de väl äta och sen blev det sova.
_______________
Ulla: VILA
Dudde: Jag red honom och jobbade lite travbommar (cavalettti) som sedan blev till ett par galopp bommar och Dudde gick verkligen jätte bra. Han dock inte provat det nya bettet på honom ännu, alltså Nova bettet som Lissan går så bra på. Men det ska jag göra i helgen tror jag!
Animo: VILA
Lissan: Hon fick skritta en sväng runt byn medans linna gjorde iordning Dudde och Mazing :)
Mazing: Linna red henne och jag tycker det gick riktigt bra för dom! :) Vi jobbade saker som t.ex flytta undan skänkeln,att hon ska vara framme osv. Bestämande saker som är viktig att kunna och viktiga saker som bör fungera mellan Mazing och Linna.

tisdag 9 februari 2010

Jopp.

Red Dudde på ridbanan idag barbacka, Kännde mig jävligt snabb idag. Hade gjort klart allting halv 5. Dudde stod klar för att ridas! :) Efter jag ridit honom gjorde jag klart honom och sedan så gick jag in och satte mig vid datan en stund! :)
Blev super kort inlägg idag men jag orkar bara inte skirva ut idag. hahah jag äger på att ha en hästblogg helt klart! kramkraJW

måndag 8 februari 2010

Studiedag!

Idag hade jag ledigt från skolan, jätte najs faktiskt. Imorgon har vi Nationella prov i SV :(, fast lite spännande ska det faktiskt bli!!! Jag e lite taggad ändå. Idag iaf så red jag mest hästar hela dagen tsm med Linna. Vi gick sen in och åt vi 2-3 och sen åkte hon hem och jag började med bloggandet!! Jaaaa, här sitter man och ser inte klock ut i håret för jag har inte plattat det ngn gång under helgen så jag lär få kämpa imorgon!!! hahaha det äre fan värt det! :D Jag har ju faktiskt stigit upp varenda morgon i tid. Så de så mamma!! ;) kramkramJW
___________________
Ulla: Pulsade i Snön idag tillsammans med Mazing, Ulla tyckte det var jätte jobbigt! Men duktigvar hon! :)
Dudde: Red han på ridbanan idag. Red inte så jätte hårt. Men jag tog ingenom lite ställningar, flyttade baken, hoppade några gånger över 2 hinder som blev en stutts sen travade jag av honom.
Animo & Lissan: Linna fick skritta på Lissan och ha Animo i löplina på ridbanan. Dom skrittade bara runt,runt,runt på lösa tyglar medans jag red Dudde. Animo&Lissan har ju gått en heldel så dom behövde få slappna av lite!
Mazing: Hon fick hänga med bakom Ulla och pulsa i snön. Fast idag inte på löplina utan Linna var här och red henne! :) Dom båda tyckte det var riktigt jobbigt, tom Linna fick ont i jumskarna (stavning?!?!?) och hon sa att imorgon kommer hon ha en jävla träningsverk! Men sånt är bra. jag minns i början då jag började rida..Då hade man ju ont i magen varje dagtyp eftersom att man tränar magen otroligt mycket när man rider. Men sen fick man magrutor så det lönar sig :D
BILDER FRÅN IDAG, titta och njut!
Animos nya stalltäcke, köpt av Rebecka Säfvenberg!
"Ja låg åh sov idag, sen kom matte fram och myste med mig..de va såååååå mysigt!! //Lissan"

söndag 7 februari 2010

Solsken en underbar vinterdag!

Idag har det inte hänt så mycket..det var solsken idag och super varmt! -10 och strålande sol!!! Helt sjukt varmt och skönt, perfekt för en "pulsa i snö!" dag, ikväll for jag och mami med Animo och Lissan till ridhuset så att jag skulle få rida igenom dom verkligen och egentligen så hade jag ju buster träning men han var nere i skåne så vi tränade själva på den tiden ist :) Tränade lika dant med båda hästarna. Började först hoppa på volt i båda varven. Sen hoppade jag en stutts (kryss,räcke,kryss) och sen hoppade jag en fem 25:a(sockerbitshinder,oxer). Båda hästarna gick super bra och jätte fint! ;p
____________________________
Ulla: Långskrittades.
Dudde: Ja, Dudde han hängde med bakom Mazing och pulsade i snön på åkern. Han tyckte det var riktigt jobbigt men han kämpade hårt! :)
Animo: Animo gick riktigt bra idag. Var ju i ridhuset och red och jag fick verkligen rida igenom honom ordentligt. Han hoppade mycket mycket fint på volten. Förut brukade han dra ner hela huvudet direkt efter hindret men nu såg jag verkligen resultatet av all min träning jag lagt ner! Han höll upp huvudet och tom kroppen alldeles själv, så lite mer muskler har han fått. Toppen gubben! För det var verkligen jätte jobbigt när han drog ner huvudet ganska mycket efter hindrena då blev det svårare för mig att räta upp sig efter hindret. Speciellt i kombinationer. Sen hoppade jag stuttsen och det var inge svåriheter med. Han tyckte det var jobbigt men annars gick det jätte bra. Han jobbade verkligen med ryggen i varje språng det kunde man känna.
Hoppade på slutet en 5,25:a som var ungefär 110cm högt och rätt så bred! :) Han kändes riktigt bra idag! :) SUPER DUPER NIMO<3
Lissan: Lissan fick ju oxå följa med till ridhuset. Voltengick jätte bra, några enstaka ggr fick hon korsgalopp efteråt men det var för att jag testade nya sittsar över hindret. Hon har fått mycket bättre balans min lilla dam! :) Stuttsen gick asbra. Men kunde känna hur ryggen arbetade i varje språng hon tog. Hon var jätte lugn och verkligen tog ett språng i taget. Red inte med några sporrar. Fick 1 stopp på stuttsen när jag kom in fel för att en häst stod i vägen när jag kom mot hindret. Men tyckte ändå att hon hade kunnat hoppa men både hon och jag blev väl lite för okoncentrerade då ;p Annars inga fel! :) Hoppade på slutet 115-120 på en oxer på 5,25:a :) Inga stopp och inga rivningar. Hon var högt över hindret enligt mamma. Men det kändes att hon verkligen tog i! SUPER DUPER LISSAN! <3
Mazing: Red på Mazing och hon fick pulsa på åkern i DJUPsnö på åkern, snön gick ändå upp i magen på henne. Det gick jätte bra men hon tyckte det var jätte jobbigt. Blev så svettig att det bara rann mellan fram och bakbenen. Jätte bra ställen att bli svettiga på iaf för då vet man att dom jobbat på rätt sätt.

kramkramJW


lördag 6 februari 2010

Tävlingsdags!

Hejsanhoppsan!

fredag 5 februari 2010

Stöcketräning på hippologum!


Ikväll var det stöcketräning påp hippo och det gick jätte jätte bra!! Både Animo och Lissan skötte sig super fint. Det gick rätt så bra för alla andra oxå, stöcke har ju köpt bea!! Det var så roligt att se henne.

____________________

Ulla: VILA

Dudde:

Animo: Lillagubben min gick jätte bra!

Lissan: Lissan var verkligen jätte lugn, hon passar jätte bra på bettet i munnen för hon blir inte alls lika stuttsig,sur osv. Nu har hon dessutom var super dom senaste träningarna/ridturerna och på tävlingen var hon ju SJUKT lugn! Sussi tkr jag ska ha sporrar, jag vet att jag måste helt enkelt vänja Lisan vid det men det känns så otroligt tugnt att ta på dom nu när det går så här bra! För jag vet att när jag tar på sporrarna kmr lissan bli jätte pigg och det kmr blir lite stuttsningar osv. nej, jag måste ta tag i det. Men jag håller faktiskt med Sussi för ibland är det som att jag tappa hela drivningen i henne mot hindret eller i ngn sväng och då är det bra om man har sporrarna där och verkligen kan komma åt henne.

tisdag 2 februari 2010

tiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiisdag.

Idag kom Linna & Moa hit och Moa hade med sig en kompis, Anna. Hon skulle få testa rida Dudde och jag tycker det gick bra! Förutom att vi red ut runt dalsjö med hela gänget (dom jag räknade upp) så har det inte hänt något ikv! Lika tyst,stilla och tråkigt som vanligt faktiskt(a).
__________________

Ulla: VILA
Dudde: Anna red Dudde och jag tycker hon red honom jätte bra. Syndes att hon var gaska rutinera
Animo: Moa red Animo men fick tyvärr efter mindre en halva vägen vända för att hon mådde illa. Så Jag,Linna och Anna fortsatte medans Moa red hemmåt. När vi sedan kom tillbaka väntade Moa i stallet. Hon hade inte dött, sikken tur!!!! :)
Lissan: Jag red Lissan och hon var jättepigg idag men fortfarande så gillar hon det nya bettet och hon går mycket mycke bättre på det (rakt nova bett), än det förra vanliga bettet (
Mazing: Linnas ben är ganska bra nu. Hon känner av det ibland säger hon men idag tror jag inte hon kände av något. Mazing var ganska pigg ch tyckte det var skit kul att få komma ut på en ridtur! :)

måndag 1 februari 2010

Early day,monday!

Idag fick jag tidig dag som vanligt, har ju det på måndagar nu för tiden! Skolan är så himmla roligt just nu,att jävlas med Albin och Nils hahaha! :) och i bussen påväg till skolan med liljapojkarna. Åh, kommer sakna det så jävlust mycket... jag skulle kunna göra fan vad som helst för att få gå om ett år..seriöst! Jaja, livet blir väl inte bättre än vad man gör det till..
Kom hem och tog en snabblunch innan maja kom. När hon hade farit tog det kanske 2timmar sen kom nästa medryttare. Jessica som skulle rida Dudde. Efter att hon hade farit så gick ja in och och nu sitter jag här och skriver. Ska alldeles efter att ja skrivit klartgå och ta mig en fil talrik sedan kanske prata lite med Ludde i tel :) Sen ska jag nog sova. Godnatt!!
____________________
Ulla: Ulla reds av Maja som var här och provade Ulla om hon skulle bli medryttare. Ganska bra! Ulla tyckte det var mycket kul att få komma ut och få pulsa lite i snön,ta ngn galopp och ngn trav sedan så red vi hemmåt och in i stallet innan hon sedan åkte hem och jag gick in och åt en filtalrik.
Dudde: Jessica red Dudde som sagt och vi tog rundan runt dalsjö och galopperade allt förutom en liten bit där det inte finns något lyse. Där går det ändå ganska brant neråt så det gör inget att det inte finns lyse eftersom att man ändå inte kan trava eller galoppera där! Tycker hon red Dudde jätte bra!
Animo: Jag red Animo runt dalsjö rundan, han kändes otroligt pigg och glad som vanligt faktiskt! Jag tror att tävlingen till helgen kommer bli enormt rolig och intressant.
Lissan: Jag red Lissan idag och verkligen jobbade henne. Vi pulsade lite i snön på ridbanan sedan tog vi rundan runt byn jag och en ny medryttare. 2 varv runt byn som sagt. Det var egentligen tänk att visa rundan runt berget men den skull alldeles för lång tid och både jag och lissan frös rätt så mycket (-27.6 grader var det).
Mazing: VILA

Sthlm ------>UMEÅ!

Åker hem med flyget idag, är hemma ungefär vid 4 tiden. Sedan ikv är det buster träning med Lissan och Animo, läääääängtar som attans! :)
Borta bra...MEN HEMMA BÄST! Så äre bara :) KramkramJW