torsdag 31 december 2009

GOTT NYTT ÅR!!!! :)

Idag red jag Ulla på våran helt underbara ridbana ovanför stallet. Hon var super fin, lösgjorde henne lite bara genom att rulla på ridbanan i galopp i några minuter i samma tempo och form. Hon tyckte nog att det var ganska skönt.
Mamma longerade Lissan ikv och hon gick bra i vänster varv men i höger varv vill hon tydligen inte ställa sig innåt.. Men hon hade varit väldigt lugn och helt underbar i vänster varv.
Mamma longerade oxå Cheyenne ikväll och hon fick verkligen lära sig en läxa. Hon gick omkull några ggr innan hon förstod att hon kanske måste lyssna på mamma. Mamma tömkörde henne och då kommer man åt hästen väldigt bra. Läs mer invecklat på Stall-Strandgårdens blogg! :)
http://strandgarden.dinstudio.se/diary_4_156.html Ska bli väldigt kul att se hur hon går imorgon.....?? :)

Ikv händer massor av mysigheter..dock har jag inga gratis sms kvar på mobilen och det suger för jag är fett beroende av den :( fast å andra sidan kaske ja behöv vara ifrån den ett tag men det är så svårt!!!!! (aa) :) Vi ska vara hos kurt och vera och käka mat,planktstek och käka sig lite fet på frukt och godis, se tv och klea med hundarna så dom blir lugna (Tess och Charlie). Tess tycker inte om smällare.. För då blir hon väldigt stressand av någon anledning. Men det gick bra! Hon hade ju alla vi människor och till och med en vän i sin egen art. HUND. Så nog klarar hon sig nog. Vi kommer säkert ha mycket mysigt. Så skönt att inte vara så långt hemifrån....vi går ju bara till grannen! :P KramkramJW

KOMENTERA MERA!!

onsdag 30 december 2009

Provridning

Hallåhallå, idag kom det 2st som var och provred, Michell red Dudde och Pia red Animo och det gick faktiskt rätt så bra för dom. Skulle ju inte vara helt fel att få lite hjälp att konditionera hästarna. Här kommer en film från när medryttarna red! Skulle egentligen blivit foton men mobilen dampade så det gick bara att filma. Red sedan Ulla ikv och tränade lite övningar som jag har fått gjort på buster träningarna. Volter,flytta osv. Ulla vart ganska trött och hon tyckte det var ganska jobbigt i slutet. Hon blev rätt så svettig men hon var otroligt duktig. Fina Ulla!! Ikväll blir det bara att ta det lugnt och chilla lite.. kramkramJW

måndag 28 december 2009

En underbart härlig dag!

Idag blev det mkt bilder, men det får ni stå ut me! Kom ihåg att KOMENTERA!!!!!!

Tjosantjosan, idag har jag och Linna varit ute och konditionerat Dudde och Mazing. Vi for rundan runt berget. Tog ungefär 1h 45min. Vi galopperade halva moravägen saktade sedan av och travade och skrittade nån minut sedan galopperade vi hela andra halvan av vägen. Totalt tror jag att vi galopperade 25/30minuter. Vi galopperade ett ganska högt tempo hela tiden och i slutet var hästarna rätt så trötta att dom nästan bara ville sakta av! (Den rundan måste ju vara extremt bra för Lissan tänker ja just nu när ja skriver :] ) Hästarna var otroligt trötta, vi stod upp i sadeln hela tiden och Linna fick rätt så värk i benen men jag fick inte så mycket värk :) (vältränad som jag är... HAHA skoja) Sedan när vi kom ut på storvägen skrittade vi hela vägen hem och det tyckte hästarna var otroligt skönt! Nu får mazing vila imorgon och bygga muskler.

Sedan skulle mamma rida Cheyenne idag och jag skulle rida Ulla så Linna fick hjälpa mig att göra iordning dom. Sedan fick mamma ett tel samtal från någon (vet ej vem) så hon kom aldrig ut igen så då fick Linna rida Ulla och jag tog Cheyenne. Vi red på ridbanan och Linna fick jobba på samma övning som vi brukar träna med på Mazing. Att flytta undan för skänkel på en volt, för att hon skulle få känna hur det är att rida storhäst och för att känna lite skillnad mellan hästar osv. Alla är ju inte lika dana och lyssnar på olika hjälper.. Hon tyckte Ulla var extremt härlig att rida och det är hon verkligen!!! För Linna och Ulla gick det riktigt bra, och för mig och Cheyenne gick det riktigt riktigt bra!! Jag kunde flytta henne för sidan, ha ställningen inåt och få henne i form osv. Längtar tills i sommar för det händer så mycket då, planen är att hopptävla Lissan, Animo och Dudde och eventuellt Ulla så länge hon pallar (hon är ju med föl) och sen hoppträna Cheyenne hemma och sedan alla tävlingar, guuuuuuuuuuuuuuuuuuuud vad jag längtar! :) kramkramJW
TAGGA tävlingssäsongen 2010!!

Julafton,Juldagen och Annandagen hos pappa! :)

Farmor i bilen, hon hatar att vara med på kort men jag tjuv tog kort på henne MOHAHA!


Bjud på en bild på mig oxå! :)

Vi spelade bingolotto på uppesittarkvällen fast ja vann inge.

Fina jul granen!! :)

Pappa som inte alls var bredd att ja skulle fota! :)
Hejhopp, nu va det ett tag sen jag skrev eftersom att jag firade jul hos pappa och sedan stannade jag kvar några dagar extra eftersom att jag inte hinner med att vara där så ofta nu. Hästarna och skolan tar myyyyyyycket tid. Kul vare iaf! :) Vi gjorde massa skoj, i julklappar fick jag presenter som:
* Halsband
* Armband
* Parfym
* Hudkräm
* Mogronrock
* 700:-
* Presentkort på H&M, 500:-
Har säkert glömt något för mitt minne är väldigt kort men jag försökte använda hela hjärnan! :) Dra det väldigt kort allt vi gjorde för annars blir inlägget så väldigt långt. Vi firade julafton tsm(Jag,pappa och Farmor), vi spelade bingolotto, åt massor med goda middager, jag smsade typ ofta,vi såg Sagan om ringen för 100 gången 3 kvällar i rad,Var ute hos Kingen och Ringo(pappas hästar),lekte med Texas i snön(pappas hund),spelade kort,jag lyssnade på musik, typ fotade lite egoo picture därimellan, gick på toa stuppikvarten för vi hade en hel back me julmust så ja drack fett mkt :), skojjades med pappa, retades med Farmor, sov, osv! :) Fick aldrig träffa sebbe för jag åkte hem tidigare än beräknat! Så han lär bli lite besvinken..

Väldigt skönt att vara back in town iaf!! :) Gud så tråkigt alla ungdomar måste ha som bara sitter vid tv:n och datorn. Jag ar ganska rast lös ofta och visste liksom inte vad jag skulle hitta på för skojligt. Så att hästarna tar tid och det är heltklart en fördel! :) Ikv var jag så himmla sugen på att rida att jag inte kunde hålla mig, Mamma hade redan ridit Lissan,Dudde och sedan red hon Ulla medans jag red Mazing. Jobbade igenom henne och hon var helt otroligt mjuk och fin! Älskade mazing! Skulle flytta henne som skänkelvningen och inga problem, hon bara flög fram! En helt otrolig känsla. Red sedan cheyenne medans mamma red Ulla. Ulla gick bra, mamma har fått en finare sitts faktiskt! Cheyenne gick jätte bra, hon var jätte pigg och framåt och lyssnade på att flytta undan för skänkel,ställning inåt, öka steglängden och minska. Hon var jätte duktigt verkligen. I sommar ska jag försöka börja hoppa henne igen! Hon tycker ju det är såååååå kul och hon är verkligen bra på det också, mycket bra hoppteknik! :)
-
Fick en komentar om Dudde! Skriv gärna namn vem det är..annars blir det så tråkigt att svara på komentaren tycker jag när man inte vet vem man svarar till! :)
___________________________________________________________________
Anonym sa...
Vad duktig Dudde blivit! Vad satsar du på med honom? :)

Svar: Min trädtopps mål är ju tävla MSV med honom i hoppning eftersom att han bara har hoppat upp till LA (enkel hinder eller bana vet jag inte). Mitt mål liksom just nu är att hoppa runt på små banor och få honom säker på avstånd,självförtroende osv. Sedan att lösa hans huvud! SEn sälja honom vidare till någon liten tuff ruttare som får tävla honom vidare :) kramkramJW

söndag 20 december 2009

Drömmen om ett ridhus!!

Dudde i ridhuset, han var enormt duktig! :)
Courtney innan vi for till ridhuset, bara så ni vet så kollar hon in dudde..!!
Linna rider mazing och är koncetrerad, det kan ja lova!!! :)

Idag for jag och pernilla och red i ridhuset och innan det så red jag Ulla och Linna red mazing på överboda ridbanan annars har vi gjort fint i stallet osv ätit mat och bara mysigt framför tv och kollat på ridsport! :)
Jag börjar berätta om när jag och Linna for ut och red! :) Det gick otroligt mycket bättre än förra gången vi red.
Förra söndagen red vi och gjorde skänkel övningen, nu gjorde vi också skänkelövningen men övning 2 och 3(länga och ta ihop hästen) gick så perfekt förra gången men inte 1:an(flytta runt i en ring). Så vi koncetrerade oss på den nu. Mazing tyckte det var väldigt jobbigt i början förra söndagen och lättade uppåt några gånger för de blev så jobbigt när vi kom åt henne och vi jobbade rätt.
Idag när vi körde det gick det MYCKET MYCKET bättre, dels var Linna lugn och inte tog allt på en gång! Mazing tyckte inte det var lika jobbigt hellre, protesterade ingenting. Hon bara flyttade, ibland lite för mycket och ibland lite förlite och ibland helt perfekt. Så nu har jag lärt Linna att skänkel är bland det viktigaste när man rider! Känns bra att vi fick ut någonting av övningarna också. Överboda banan är helt perfekt just nu, det är ungefär nästan 80cm BARA snö!!!! :)
Helt underbart!
- - - - - - - -
Ridhuset var helt underbar, gud så härligt att kunna göra exakt det man känner för. Utan att halka eller behöva oroa sig över att hästen kanske tappar någon sko ite där man inte hittar den??? jaja, iaf är min högsta dröm just nu att ha ett ridhus på tomten. Tänk känslan av att bara kunna rida där när det inte går utomhus.. Jag skulle faktiskt inte rida i det varje dag för då håller ej hästarna. Dom behöver få komma ut iaf 3ggr i veckan! Men iaf!!! :) Drömmen är stoooooooor!
Planen för idag var att jag bara skull rulla på en volt och hoppa hindret någora gånger åt varje håll. Det jag vill försöka förbättra med Dudde är dels han HALS. Han dra in den och har väldigt högt huvud, det vill jag absolut jobba på och sedan att han kan samla sig mycket mycket mycket mer i galoppen än vad han kan nu och 1 sak till. Han språng, att han hoppar av normalt och landar normlat efteråt... Just nu hoppar han antingen jätte långt ifrån och hamnar nära bakom eller också hoppar han av nära och landra 2m efter hindret. Fast faktiskt så är det ändå skillnad för 2år sedan när jag hade honom. Nu kan han byten vilket gör det mycket lättare, han kan samla sig mer än vad han gjorde förut och han är inte alls lika osäker!
Men visst är det jobb kvar men jag är bredd att jobba för det!!!! :) Allt för Dudde såklart.
Det gick bra för Pernilla och Courtney oxå, Corran var faktiskt jätte lugn, och pernilla satt kvar! jippieee! kramkramJW
Film från både Linna&Mazing & ridhuset idag då jag små hoppade Dudde lite, hoppade 60-70 ej högre.

fredag 18 december 2009

Fredags myspys!

Lissan som stod och solade i hagen hos carro! Dudde today innan träningen! :)
Lite ful bild men hästen är otroligt fin, Maya Ray! :)

Idag fick jag rida Carolinas tävlingshäst Maya Ray och hon var otroligt fin, jätte lätt för skänkel och lyssnar otroligt bra. Det var somatt rida världens dröm häst. Hon känns som en liten stor häst när man rider henne men hon är rätt stor ändå! :) Vi red in vid moravägen och sedan följde vi en åker och travade lite och tog någon galopp. Maya var otroligt lätt att rida, helt okompliserad. DEt var iaf skit kul, efter det gjorde vi allt klart med hästarna och käkade lunch, sen gick vi ut och gjorde allt klart i stallet sen tog jag lissan och satte på alla skydden och sen skrittade jag hem :)
Sen senare ikv var det stöcke träning, Animo och Lissan skulle tränas men Animos mini sår var infekterat och benet hade svullit lite så vi lindade båda fram också fick han gå ut. Så Dudde fick hoppa in som reserv vilket han tyckte om! Båda hästarna gick bra ikv.
-
Dudde gick jätte bra hela träningen, vi fick 2 stopp från början och det var bra att jag fick dom stoppen för då fick jag veta en till jätte viktigt sak som jag måste tänka på när jag rider Dudde. Att inte luta mig framåt och att jag ska hålla stöd i tygeln. När jag då gjorde det gick Dudde som en dans och fick en otroligt hoppbjudning framåt!!!! Direkt jag föll fram i sitsen blev Dudde lite osäker och stannade. Så nu kommer jag verkligen få lära mig att inte luta framåt som jag haft problem med att veta hur jag ska få bort det. Men nu när jag bara måste luta mig bakåt måste jag juh bara läramig det! SUPER! Hoppade sedan en banan på ungefär 70-80cm helt felfritt.
Lissan gick bra men kändes sådär, det kändes att hon liksom inte tog tag i jobbet utan mera tyckte det var roligt att hoppa.(för det har inte gjort på ett tag) Men det ändes ändå så väldigt kontrollerat! :)
Sen blev det väldigt mysigt hemma ikv för kjella har fixat massa chips,dipp & cola och mamma har hyrt filmen Män som hatar kvinnor :) Så det ska vi se! :)

torsdag 17 december 2009

Prao hos Carolina Määttä!!

Joppe till vänster och lilla söta Tilda till höger! :)
Joppe funderar på vad ja håller på me..

Dagen började med att jag gick upp, åt en ganska ordentlig frukost och packade ner min lunch (1 äpple,1 banan och 2st lussebullar) i väskan och sen skjussade pappa mig till Carro i Brån som jag skulle praoa hos i 2 dagar nu. Ska bli jätte skoj! :) När jag var hemma hos morsan gjorde jag i ordning Lissan med reflex täcke osv. Jag red barbacka eftersom att jag inte har någonstanns att lägga alla saker och det räcker med att jag har ganska mycket skydd. Så för att slippa släpa på så mycket in i stallet så red jag barbacka idag! :)

När jag sedan kom till Carro plockade jag av Lissan alla skydd och reflexer och sedan fick jag låna en hage att ställa hon i. Hjälpte sen till att sätta på hästarna täcke, släppa ut hästarna, mocka åt hästarna, fylla nytt vatten, sopa, LUNCH FÖR MIG, ta in hästen/hästarna som skulle ridas..Jag skulle rida Jolly idag! :), rida ut (Vilket gick jätte bra, Jolly skötte sig mycket bra och hon var MYCKET duktigare än vad jag trodde. Hon var enormt fin!! Vi red runt i Brån och jag testade skritta, trava, galoppera, skänkelvikning osv.) och sen släppa ut dom i hagen igen, ge hästarna lunch hö, spänna fast unghästarna, ge dom mat, fylla nytt vatten, packa hö säckar tills kvällen och sedan mocka lite skit som hästarna hade skitit när vi tog in dom för att rida. Efter det lägga mat i krubborna och sen var jag klar för att ta in Lissan och sätta på alla skydden och börja dra mig hemmåt. Jag har säkert glömt något som jag fick göra, men jag har iaf försökt komma ihåg allt med mitt minne :p hihih! Shiiiiit asso vilket dåligt minne jag har..
jaja, jag tyckte det var jätte mysigt och roligt att praoa hos carro! Dels att jag känner carro och dels att det är nära och inte måste bo borta osv. Men självklart saknar jag att få vara och hjälpa till hos Louise Haaga AB som har varit det bästa stället jag någonsinn praoat på!! Den resan och upplevelsen glömmer jag aldrig! Avalon, Acacio, Quin, Normie och alla dom andra hästarna! :) Louise, Karin, Natalie, Max och dom andra trevliga människorna där nere.

På kvällen var det Buster träning som gällde. Hade Animo och Ulla.Vi gjorde mycket bra övningar ikv. Hoppning på böjt spår och sen hoppade vi en tre kombination med bommar emellan där vi tränade sitsen.
ANIMO gick riktigt bra, han var rätt seg idag för min skänkel i början men efter några minuter blev han genast mycket piggare när vi började hoppa! :) Fast han var ändå idag lite så att när jag inte drev dog han av lite grann.
ULLA gick sådär, fast det kändes som att jag gav upp lite efter ett tag för jag vet inte vad jag har gjort men jag har blivit svullen och har jätte ont i 1 finger på höger handen. Hon har ganska stel i vänster hållet och det kändes som att jag skulle bryta nacken av henne när Buster sa att jag skulle ställa henne inåt. Men det ska jag jobba på mycket hemma, hon är ju som inte så mycket riden heller. Men mot slutet släppte det mer och mer men fingret blev aldrig bra.. KramkramJW

onsdag 16 december 2009

Onsdag, Pappis!!!

ALLA hästar fick vila idag för att ikv var jag hos pappa, åkte in till stan och städade på mammas jobb sedan gick jag ner till max och vi käkade hamburgare, jag pappa och sebbe. Sedan for vi och kollade på pappas målarförård där han ska ha sina måla saker. Dom håller på att bygga det så det var inte helt klart men såg ut att bli fint ut. Sedan for vi till sebbes innebandy träning och jag höll bara på att skratta ihjäl mig (det var ju olika storlekar på barnen men alla var samma ålder tror ja..) Mille var ändå sötast!!! Mille hade en grönvit tröja som var dubbelt så stor som han själv typ :) HAHAHAHA liten som en bröd smula var han och tröjan var stor som en björn! Haha, dom var jäkligt duktiga för att vara så små och jag blev nästan lite sugen på att börja spela innebandy men det har jag varit ända sedan vi hade innebandy tunering i skolan, förjävla roligt! men det skulle nog bli rätt jobbigt att både ha hästarna och isf innebandyn. Men kul skulle det säkert vara! :) Iaf så laddar ja upp en 1 film från träningen! :) hejdå nu ska ja mysa framför tv me sebbe och texas! :) kramkramJW

måndag 14 december 2009

Måndags skrivande..

Ringo till vänster och Kingen till höger! :)
Var hos pappa så alla hästarna fick vila idag! :) Blir inte så mycket skrivande, men jag spelade oxob,matade Kingen och Ringo och sen lekte jag med Texas :) kramkramJW

söndag 13 december 2009

Underbar väder idag! :)


Måste bara säga att det var UNDERBART väder dag, typ -7, ej blåsigt och strålande sol! :)

Skrittade Lissan till överboda banan, har ju inte gjort så mycket med henne på ett tag nu så jag hade inga förhoppningar alls på henne. Men hon var OTROLIGT LUGN! Vilade på varenda steg hon tog,verkligen imponerande gumman! :) Bygde om lite bommar och saker som jag och Linna skulle jobba med senare på dagen så att vi skulle slippa bygga om utan att övningarna var klara när vi skulle rida! :) Så då hoppade jag av och lyckades få ett foto på henne samtidigt som jag bygde om :)
Red sedan Dudde senare på dagen tilsamans med Linna som tog Mazing. Vi jobbade med 3 övningar. Har gjort en bild i paint för att ni ska få se vilken övning det var. Eftersom att Linna håller sin balans lite i tyglarna när hon rider, så ville jag visa för henne hur mycket skänklar hon egentligen behöver på mazing. Vi jobbade jätte mycket och Linna fick förstå hur viktig skänkel egentligen är! :) Jag skriver vad det står på bilden... sen skirver jag också vad jag skulle tänka på..På bilden står de:
1. Flytta undan bakdelen runt koner på en 10-15m volt. Koner gör det lättare.
2. Rid ihop hästen över cavalettibommar. Avståndet är väldigt kort.
3. Öka steglängden, första och sista bommen är upphöjda vilket gör det svårare att inte riva.
(1. Måste man ju använda mycket skänkel,blick osv.
2. Både hand och skänkel behövs, och blicken, att titta framåt!
3. Skänkel och hand behövs för att inte hästen bara springer iväg. Den ska öka steglängden inte springa fortare. Upphöjda bommar gör det lite svårare för hästen eftersom att det då är väldig lätt att riva och då få den verkligen lära sig att lyfta på benen.)
Nu får det bli sängdags, kramkramJW

lördag 12 december 2009

Julshowen! :)


Från vänster: Henrik Bolin(Team Ljusåker), Anton Folkesson(Team Folkesson), och Kjella Sandström (Team Strand)

Jag vaknade rätt så sent.. Sprang bara direkt ut och tog in mazing så hon fick börja käka sprang sen in igen och åt frukost, smsde Linna och sa att hon fick jätte gära börja göra iordning Mazing och börja och sätta på transportskydden osv.
Kom sedan ut och Mazing var helt borstad och klar. Man och svans var sprayade med glitterspray så hon blev superfin inför julshowen. Knopparna hann vi inte riktigt färdigt med men vi hann fläta hela manen så det var bara att rulla kvar! :) Resten gjorde vi klart därborta.

När vi kom fram kollade vi på julshowen som just hade börjat, kollade en stund sen gick jag och Linna och gjorde iordning Mazing med sadel och lampor och allt som skulle på! Sen värmde ja upp mazing..det var en underbar känsla att få rida världens finaste ännu en gång. Det blir ju som nästan aldrig nu när Linna "tagit över" henne nu. Värmde upp i både skritt,trav och galopp tills att det började närma sig för kjella att sätta sig upp och började ladda...

Väl inne på banan gick det super, Kjella var felfri som även Anton och Henrik också var men kjella hade snabbast tid!!! Så Kjella vann lilla hopptävlingen/Showen, Han föll dock av efter mållinjen för han hade tänk få stopp på mazing in i ridhusväggen men mazing är ju så smidig så hon började hopa åt höger,väsnter,höger,vänster osv och då tappade Kjella balansen lite och ramlade av och det slutade tyvärr men en liten hjärnskakning. Krya på dig kjella!
Släptte sen ut mazing hemma och och gick sedan in och käkade lite..
Ska gå och natta om 3tim ungefär.. Ska plugga lite på rumet innan :) kramkramJW
Har laddat upp en film som visar kjella ritt, SUPER FIN RITT!


Inte suttit på hästen sen Brånhoppningen(Juni).....

fredag 11 december 2009

Innebandy tunering och gubbhoppträning!

HEJ! :) Ikväll är det gubbarnas hoppträna inför julshowen imorgon!! Kjella ska dit med mazing såklart. Hoppas det går bra. Är det någon som vill dit och titta så är det klockan sju!

Idag i skolan hade vi innebandytunering och jag stod som målvakt,hade från början inte tänk vara med p.g.a mitt knä..men va fan! Sista tuneringen inför skolavslutningen..sista skolavslutningen.. hemst som fan! Fast på ett sätt jätte kul att få flytta hemifrån och få upptäcka nya saker osv, faktiskt riktigt kul!!!!!! Vårat lag - 9B - hade klätt ut sig till slampiga sjuksköterskor, det var tjejerna alltså och killarna var militärer som var skadade! :)

Vi hade typ klackar korta tröjor och leggings och såg riktigt slampiga ut och killarna hade målat färg över kroppen, vissa, och vissa hade ett vitt band med blod över på armen eller benet och vissa hade lindat huvudet med bandage. Det var riktigt roligt iaf och vi skrek och hejjade och det räckte till en 2:a plats i finalen! Vi vann tyvärr inte i straffar på slutet mot 9A. Tyvärrrr....!! Men jaja, 2:a i år IGEN!! hahahah. jaja. Kom gärna och kolla på gubbarnas hoppträning!! kramkramJW
________________________________________________

SKRIVET EFTER GUBBTRÄNINGEN: Jag tycker att det ser väldigt bra ut för kjellas del! Han red super bra, lite lite dragig i tyglen och en väldigt hög hand emellanåt men han har ju inte suttit på hästen sen bråntävlingen i somras!!! Tyävrr tappade mazing en sko i slutet när jag skulle få trava av henne otur, fast det händer för att sömmarna går av! Men den slog vi på när vi kom hem. :)

En mobkamera filmning från några språng från kvällens träning!

torsdag 10 december 2009

VILODAG FÖR HELA GÄNGET!

Idag fick hela gänget vila, jag pluggade musik och tittade i hästtidningar och på tv hela kvälla har inte så mkt och skirva då jag inte kom ihåg att skriva i torsdags utan skrev i fredags istället..
Musik provet gick bra om någon undare, Hare götta! kramkramJW

onsdag 9 december 2009

Onsdag...

DUDDE: Idag fick Dudde följa med på sin första dressyrträning. Han var otroligt duktig mot var han var för 2år sedan. Dock har han inte riktigt styrkan i galoppen ännu och springer gärna på men allt kan ju inte vara perfekt. Jag var otroligt nöjd efter första träningen. Han har ju inga som helst problem med skritt och trav..det ska isf vara att han är lite vinglig så att det blir ett riktigt hård jobb med galoppen så ska det nog fixa sig. Duktiga dudde!
LISSAN: vila
ULLA: Kommer inte på vad mamma sa att tjejen hette men det var en tjej som var och prov red ulla för att eventuellt bli medryttare. Mamma sa att hon red Ulla riktigt bra, Så vi får hålla tummarna!! :)
ANIMO: Mamma skrittade Animo tillsammans med tjejen som kanske ska bli medryttare på Ulla.
MAZING: Vilodag
Har inte så mkt att säga..kramkramJW

tisdag 8 december 2009

Tisdag..

Idag kom Moa hit och red, hon red Animo och jag red skrittade Mazing eftersom att Linna var sjuk, och sedan hade jag Dudde på släp. Guud han är hur cool lugn som helst dudde att ha på släp! Underara killen! Det gick jätte bra, vi skrittade och travade. Mesta dels skrittande och klättring fick vi också med. Det är också väldigt skönt att ha trafik säkra hästar måste jag medge.
Animo: Moa red en sväng runt byn
Mazing: Jag red Mazing en sväng runt byn tsm med Moa
Dudde: Dudde hängde med på släp.
Ulla: vilade
Lissan: vilade
Vart lite snabb skrivning idag menmen.. kramkramJW

söndag 6 december 2009

Hopptävling för hela slanten!!

TJOHEJ! Idag klev jag och Linna upp kvart i sju, vi somnade ganska fort igår eftersom att både jag och Linna var hyfsat trötta så vi hade inga problem med att stiga upp! Gick och fikade frukost (fil&flingor) som mami hade dukat fram sedan klädde vi på oss och sen gick vi ut och gjorde hästarna iordning som tog ungefär som mest 30min, för att var i stort sett ordning gjort igår. Det var alltså en liten klubbtävling i vännäs som Jag och Linna ställde upp i mest för att hitta rutin inför sommaren osv. Alltid bra att bara tävla,tävla,tävla,tävla... osv För då börjar man lära sig och hitta sin egen rutin! Både Linna&Mazing och Jag&Animo var felfria i båda klasserna. Det gick super duper bra; Linna fick mazing att lyssna riktigt ordentligt bra både framåt och tillbaka och Animo var helt fantastisk! Vilken ponny och vilka språng!!!!!
BILDER FRÅN TÄVLINGEN FINNS LÄNGST NER!!! Fotograf: Linna, Mazings medryttare :)


Gör en sammanfattning av tävlingen:
Mazing och Linna
60cm(LQ) - Tror att både Linna och Mazing var lite spända när det var första gången Linna skulle "tävla" Mazing + att Mazing inte tävlat sen i somaras så hon tyckte det var så himmla kul och var rätt så taggad! Handen var toppen skulle bara önska Linna flyttar bak sina skänklar och blicken UPP, annars super! Jag var riktigt riktigt nöjd över dom, så fina tsm!
70cm(LD) - Nu hade ju Linna hoppat en klass så nu var det inte lika nervöst tror jag. Den här gången red hon ännu bättre. Hon hade mycket mer samling på Mazing vilket hon inte hade så mycket i första klassen. Det tycker jag var jätte bra! Sedan hur nöjd/ej nöjd hon är vet jag faktiskt inte?? Jag tycker iaf att hon ska vara jätte nöjd!! :) Allt kan inte vara perfekt på engång och skulle det vara det så kan man ju lika gärna sluta träna. BRA JOBBAT LINNA!

Jag och Animo
80cm(LC) - Animo gick toppen bra, jag tränade den här tävlingen på att få igång galoppen mer aoch inte ta bort den som jag normalt brukar göra som buster säger och många andra tränare. Men nu hade jag samma galopp, en tävlings galopp, runt hela banan! Nog var det en ganska lätt banan (rakt fram...snett igenom... rakt fram ... mål) Men ändå. Om jag har galoppen så går allt annat också super bra!: ) Var riktigt nöjd över första klassen och ännu mera glad när jag fick en till chans i nästa klass att försöka sträva mot galoppen där också! :)
90cm(LB) - Nästa klass gick också bra, jag var i god tid och väntade på att få komma in. Sadelgjorden var spänd och mössan och skritttäcket var på plats! :) Jag kände mig så lugn och fin! :) hihi. Denna tävlingen hade jag inga vita tävlingsbyxor, egentligen varför vet jag inte, men efter att jag föll i hagen när vi skulle hämta in hästarna så har jag jätte ont i knät. så det var nog anledningen eftersom att dom ridbyxorna sitter åt ganska mycket viod knäna.. svårt att förklarar men det gör dom iaf. Jag är då super nöjd över tävlingen!! :) Mer kan ja inte säga, målet är LA-MSV med Animo i sommar. Jag tänker träna ganska mycket höjder med mig själv så att jag inte blir så fjaskig..så att höjd känslan kan släppa! För allt jag gör när det är högt är att jag tar bort galoppen på alla hästar jag rider för att jag tyker det blir så högt.. Nej men det ska jag träna.
Det är som buster säger; -Det viktigaste du ska tänka på är att leverera en bra galopp!
___________________________

Tävlingen var klar rätt så tidigt ändå och vi var hemma ungefär vid 13- tiden! Jag hann gott och väl lasta av Animo och Mazing, släppa ut dom i hagen och gå in och käka lunch/middag och sedan sitta och chilla en stund! Typ vara vid datan, kika på tv och tvärt städa rummet :)
Innan det var dags för hoppträning för buster på kvällen! Så Animo fick gå 2ggr idag. Egentligen inte meningen men jag tror det är bara bra att få kämpa lite mer extra för honom, han ska få vila efter denna träning så han bildar lite muskler. Senare på kvällen skulle mamma ha en tjejkväll hemma hos oss, Carola kom kl 5 ungefär, en gamal rumskompis till mamma eller vad jag ska säga. Hon är iaf ur trevlig och nog är man lite avis på hennes snygghet också!! :)
Hon kom hit med sin affär Perfect Home som har massor med fina glas grejer som vi ställde upp i vårat varadagsrum. Sedan hade vi gjort glögg och fullt med pepparkakor på vardagsrumsbordet! Men jag skulle ju åka och hoppträna Animo så jag hann inte vara med mer än 20min kanske..
Sen gick jag och packade in Animo i transporten och sedan for vi vidare mot carros hus för hon skulle åka med oss den här gången och packade in Mindy i transporten oxå! Tur för dig Mindy att du var snäll mot Animo, hihihi. Träning gick super, buster har så jäkla kliriga övningar . Det går ALDRIG att slappna av, det kmr grejer HELA tiden!! Verkligen kul faktiskt ag var ruskigt trött i benen. Nu är jag hemma och allt är klart i stallet :) kramkramJW
BILDERNA FRÅN HOPPTÄVLINGEN:

Linna och mazing,så fina tsm! Mazing hade svårt att stå still, guuuuuuud vad hon tyckte det var kul att få hopptävla. Senaste tävl var ju i somaras med henne, Puss finaste mazing.

Jag och Linna som väntar på att få komma in, vi är så vackra!!! :)

lördag 5 december 2009

sEbAsTiAn- sötaste lillebror'n! [ Fre-Lör ]

Texas är busig och leker!
Dudde och Mazing med Reflextäckena på! Så sötaaaa! Det underbara reflex täcket från Horze!!!

Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej alihopa! :) Nu har jag kommit hem från pappa och vi har gjort så mkt kul! :) Det var ju ett tag sedan jag såg sebbe (brorn min) och han vart jätte glad! :)
Jag har lagt ganska mycket bilder i inlägget nu men det är för att det är från i fredags till lördag!! :) Jag har varit med sebbe, gått runt i byn och sålt colaburkar till klassresan, var hos hästarna, spelat xbox, gjort snögubbe, pluggat musik och typ smsat med mobilen 24 7 :) En trevlig helg hos pappa var det!! I fredags kväll så var det Stöcketräning på hippo som jag tränade med Animo och Dudde, Animo hoppade SUPER! Hoppade ett enkelhinder 120!!! :) Efter träningen lastade jag båda hästarna och sedan hämtade pappa mig och vi åkte hem till Rödånäs och jag käkade lite snabb middag sen såg jag på tv och sedan höll ja på åh somna i soffan så jag gick och la mig och sov i sängen! Skönt varee!!! :)Idag, Lördag, har jag och Linna varit ute nyss och skrittat med Dudde och Mazing en lång sväng och vi testade för första gången att rida i reflex täckena och dom var TOPPEN BRA! Det var det bästa ridtäcket jag någonsinn ridit i! :) och bra syndes vi också, det märkte man på bilarna som stannade så tvärt när dom såg oss! :) SUPER BRA!!!! Har lagt in bilder på dom också! :)
Vi tog en allmän typ Allruond-dag-i-stallet dag :) Typ då man tvättar och smörjer igenom allting! Det var rätt mysigt och skönt att få det gjort! Sen har vi packat inför tävling, lindat benen inför natten,hämtat hö, lyssnat på musik medans, och gjort illa knät (HAHA klantiga jag). Vi var jäkligt trötta efter allt jobb och skrattande i stallet så då for Linna hem och duschade och åt middag sedan kom hon tillbaka och sov över här. Det blev mycket skämtade och skrattade stallet så vi var ganska trötta när vi skulle lägga oss! :) kramkramJW

fredag 4 december 2009

Fredagsmys, Tjolahopp!!

- Dudde&Ja, Sommar 09- eftersom att inlägget handlar rätt mycket om Dudde! :)
hejjj å hååå! Det är inte alltid det lättaste att ha en blogg, att hinna skriva och framför allt att komma ihåg ad man har gjort underdagen! Hahaha, tänk att man kan ha så kort minnne.
Iaf så har jag inte skrivit sedan i söndag av den anledningenatt jag har prioriterat 1 matte prov och skolarbete som inte är klart och inlämmnat istället för att sitta vid datorn.. Men nu ska jag iaf försöka komma igång igen. Ikväll är det hopppträning på hippo med stöcke gänget! Dudde ska få hänga med idag bara mest för att träna vara i ridhus + att transporteras dit! Eftersom att han inte varit helt igång när han kom även om han är det nu så vill jag först börja ta igenom problemen i dressyren eftersom att jag vet hur han är! --> OSÄKER. Så ska jag jobba upp den biten först. Han har ju så enormt fina språng i hoppningen!!!!
___________________________________________________________________

Lissan: Promenad
Mazing: VILA (eftersom att Linna har träning på klubben med ridskolan)
Animo: Hoppträning på Hippo
Dudde: Träna skritt,trav och galopp i ridhuset på hippo!
Ulla: VILA/skritt tur (även om hon är mycket mycket bättre vill jag inte mer än skritta med henne) ___________________________________________________________________


Dudde och Animo ska få följa med och träna lite, bäst att jag går ut och tar in dom nu! Vi hörs på måndag för nu hela helgen ska jag vara hos pappa! Jag fortsätter skrivningen på måndag. Då får ni bilder från helgen också. KramkramJW