söndag 29 november 2009

Full rulle idag! :)




Idag vaknade jag typ halv 11, gick då upp käkade lite snabb frukost och gick sedan ut i stallet och lindade av lindorna på lissan medans hon käkade morgonmaten och sedan gick jag en promenad med henne runt byn, man ser verkligen på henne hur mkt hon gillar att få komma ut och röra på sig för hon busar lite då och då, BUSGUMMAN! Svullnaden går ju ner oxå när hon har gått lite!. För att alla bilar och alla verkligen skulle se oss så hedde jag på ett reflextyg över lissan så hon blev alldeles gult som mamma har sytt!
Senare på kvällen var det Buster träning med Animo och som ni ser på bilden har mami försökt med att få ett fint hopp foto! Träningen gick bra men han var ganska seg idag, framförallt TRÖTT! Kanske inte helt konstigt eftersom att i fredags gick han ett mycket muskelkrävande dressyrpass :) Han ska nog få tare lite lugnt och skritta/jogga fram till blåbärshopptävlingen till heglen! :) Anmälda ekipage:
Amazing Grace - Linna
Animo - Jag
KramkramJW

lördag 28 november 2009

En HEL dag i stallet! :)



Idag vaknade jag 9, käkade 2 rostade mackor med smör och ost, götta kan ja lova!! Gick sedan ut i stallet och gjorde iordning morgon maten åt alla hästar och sedan kl 12;10 kom Linna och skulle rida Mazing tsm med mig och Dudde :) Vi borstade hästarna, dock tog det ett tag att komma ut för mazing hade tappat en sko så Kjella skodde mazing medans passade jag och Linna på att spara lite tid så vi gick en promenad med Lissan och Animo, eftersom att det ändå skulle göras! Lissan tyckte det var underbart att få komma ut och röra på sig. UNDERBART SKÖNT! tyckte hon. Sedan red vi mazing och Dudde til överboda runt i byn där oborta. På ridbanan var det härlig snö så vi kunde ta någon galopp och ganska mycket trav där.
En sak har jag märkt med Dudde och det är att i höger galopp kan han samla sig och är ganska stadig,(det är som att sitta på mazing alltså att allt fungerar) men i vänster galopp vinglar han och mest springer iväg. Och det är stor skillnad på både varven så jag ska försöka jobba upp hans svaga sida. Sen ska jag jobba mycket lätta hinder sedan när jag börjar med hoppningen!
Lissan: Promenad (eftersom att hon fortfarande är svullen om v.bakben)
Dudde: Joggningstur med inlagda galopper
Animo: Promenad (eftersom att han gick ett så ordentligt dressyrpass i fredags)
Ulla: VILA (eftersom att hon har en hovböld)
Efter att all ridning hämtade vi hö,mockade och smörjde alla träns,sadlar och benskydd. T.om Pernillas träns smörjde vi faktiskt! Riktigt mjuka och fina blev dom! Senare på kvällen kom medryttaren till Cheyenne; Natali och red. Det gick super bra vi tog halva rundan runt dalsjö sedan vände vi hemåt igen. Cheyenne hade inga sura miner alls! BARA POSITIV, BRA JOBBAT NATALI! :)
___________________________________________________________________
Anonym sa...
Hej Kolla Jaquline Dinewalds blogg hon skriver om ngn skola där det är ridning för ett tag sedan
Svar: okej tack för tipset!!! :)
kramkramJW

fredag 27 november 2009

Dressyrträning för Pia!

Idag klev ja upp, gjorde mig ordning och for till skolan och hade med mig min chips påse, åh! vi hade as chill i skolan!!! För vi hade ju filmdagen idag så vi såg film både före och efter lunch. As chill, fast filmerna handlade om världskrigen men jag tyckte ändå dom var bra.
Sedan när jag kom hem var det bara att ta in lissan och göra iordning för dressyrträning..men hon hade ett ORDENTLIGT svullet bakben så jag fick ta Animo istället. Klockan 18 hade jag dressyrträning för pia, vi tränade på att öka och minska traven faktiskt i stora drag. Animo hade spagettiben efteråt kan jag lova! Han gick otroligt fint idag iaf och bilden är ifrån dressyrträningen. Lissan tog vi sedan en titt på inne i stallet och hon får vila inne nu tills svullnaden gått ner.. KramkramJW

____________________________________________________________
mooooooos sa: JAG LÅG OCKSÅ OCH KOLLADE SKOLKATALOGEN! HAHAHA :D
Svar: Hihihihi, vi är busiga moa!! :)

onsdag 25 november 2009

Forslunda???????

Inatt någon gång gick strömmen vilket betyder att min klocka startar om sig... så den ringde inte, men som tur var väckte mamma mig till skolan. Tyvärr hade ja som vanligt svårt att kliva upp iaf. SEnare påkvällen hann jag inte rida ikv för vi for till John Bauer gymnasiumet och kollade vad dom kunde erbjuda där.. Dom hade väldigt bra där, med idrottspsykologi men för det första; dom hade ingen ridning och för den andra så skulle dom kunna fixa till det på något sätt sa dom men de skulle i sånnafall bara bli 3tim och då hinner jag ju knappt göra iordning hästen osv. Satt därför har jag iaf beslutat att den linjen inte var så intressant iaf.
Just nu när jag håller på att kolla på gymnasium så tycker jag det är prio 1 just nu. Hästen finns ju kvar några år men gymnasium måste jag ha bestämt mig vilket om 2måndader. Jag söker något där man kan lägga till lite häst i.. min fundering är Forslunda! Ska dit på öppet hus om någon vecka eller 2. Annars så vill jag gärna att ni komenterar om ni har något tips till mig?????
kramkramJW

tisdag 24 november 2009

Idag fick alla hästarna vila!

Här kommer några bilder som bevis varför jag saknar sommaren...

Idag hade Kjell namnsdag, och Kjella heter ju Kjell-Rune, så jag ställde mig och bakade lite muffins idag och läste norggrant igenom receptet för det kändes som att det var fel läge för at bli fel just nu! Dom ar underbart goda!! :) ALLA HÄSTAR FICK VILA IDAG! Jag pluggade istället lite ochgick sedan och la mig rätt tidigt, låg och lyssnade på MP3 i 1,5 timme, sedan kollade jag igenom skolkatalogen i 20minuter. Sen orkade jag inge mer så jag städade lite snabbt rummet och sedan somnade jag. kramkramJW

måndag 23 november 2009

Håhåjaja!

Tjohej! Idag så kom Moa och red Animo och jag red Lissan och hade Dudde på släplina och vi klättrade i en backe i byn flera gånger. Alla pollarna tyckte det var jätte kul att få komma ut och känna att övningen idag är lätt, vi var jäkligt snabba faktiskt!! :) Moa tog sedan en tidigare buss hem ungefär vid klockan 17:50 för att jag hade skolmöte i skolan kl 7 om klassresan. Det var ganska tråkigt, men ändå intressant eftersom att vi diskuterade om de sista klassen kmr göra tsm... Vi kom iaf fram till att vi ska sälja lillebrors kola! :) kramkramJW
Sammanfattning;
DUDDE: Han hängde med bakom Lissan på släp
LISSAN: Jag red på lissan och hade Dudde i släptåg
ANIMO: Moa red honom
ULLA: vilade
MAZING: vilade

söndag 22 november 2009

DanielSvensson - Hoppträning på hippo!

Tränade Animo idag oxå för Daniel, han kändes mer framåt igår men å andra sidan har han inte blivit riden jätte mycket denna vecka heller. Idag hoppade vi högre hinder, dom låg ungefär på 1m, igår hoppade vi inte högre än 0,70m. Vi fick otroligt fina språng idag också!! :) Med animo behövs det tränas mycket styrka och kondition. Han är ju så rutinerad på själva hoppningen men behöver bli starkare i musklerna! Därför ska jag träna mycket klättring och backning (t.ex att backa runt hela ridbanan) kramkramJW

lördag 21 november 2009

DanielSvensson - Hoppträning på hippo!

Idag körde jag Daniel Svensson träning med Animo, (det är en träning imorgon också, 2-dagars träning alltså!) Vi tränade mest markarbete idag och försökte att få lydnad på hästarna, ställning, fattningar och flyttningar så att hästarna skulle vara följsamma för hand och skänkel!
Animo gick helt otroligt fint, han var jätte lyhörd och Daniel ba: HUR GAMMAL ÄR HAN? Daniel tyckte Animo var jätte fin! Lillgubben min! Jag önskar att han var en D-ponny istället för en c-ponny.
Jaja man får inte allt, jag är otroligt glad över att jag får tävla och träna söt Animo! :)
bilder kommer när jag har fått från någons kamera och någon i huvudtaget tog kort på mig! :) Just nu ska jag alldeles snart åka till fortet med stöcke!!!!! UNDERBART KUL SKA DET BLI! Muitt lag LAG SUSSANE: Jag, Teres, Hanna och Marie(Rebeckas mamma) vi kommer äga sönder! hahahaha :) kramkramJW

På Megazone med stöcke!!

Ikväll(nyss) var vi på Megazone, måste bara skriva ett kort inlägg om att det ägde!! Gud, det var så himmla kul! STOR FUSKISARNA= Vanja och Elvria dom jävlarna! Tihihihi! kramkramJW

fredag 20 november 2009

Bloggen startas, Välkommen att komentera!

Hej! Jag har verkligen inte haft lust att börja skriva bloggen än, lite för mycket med skolan och sådär men nu idag har jag studiedag från skolan så jag är ledig. Sååååååå skönt! Nu har jag både tid och lust! :) Alla som läser är välkommna att komentera, anonyma inlägg tas bort så skiv era namn så slipper jag radera. Stå för det ni tycker! I min blogg kommer jag berätta lite vad som händer och vad som kommer att hända framåt i tiden! I hegen är det Daniel Svensson träningar på Hippo och jag ska bestämt mig för att hoppträna Animo. Sedan så ska några av Stöcke gänget till stan ungefär vid Megazone ligger Fortet! Dit ska vi och ha olika lag och lösa celler. Det ska bli sjukt kul! Mitt lag heter LAG 2 SUSSANE som innehåller; Jag,Teres och Hanna och Sussane såklart! :) undra vilket lag mindy ska vara med i?...(hihih) Ikväll ska jag på disco på folkets hus! Lääääääängtar som attan!

Planen för idag:

Animo: Ska skrittas runt dalsjö tillsammans med Dudde, eller eventuellt rider på ridbanan och mjukar upp honom! Antingen rider jag på ridbanan för jag vill verkligen jobba igenom honom och känna hur han känns eftersom att i helgen är det Daniel Svensson träning Lördag&Söndag. MEn samtidigt så skulle det ändå vara bra att han fick sträcka på sig lite och skritta en långrunda runt dalsjö och i sånnafall får Dudde hänga med. Jag får se vad jag gör.

Dudde: Han ska skrittas runt dalsjö idag! Märkte att det gick jätte bra igår då jag var ute och red med Linna. Hon red Animo och då han skötte sig riktigt bra fick hon testa skritta med Dudde på sidan när vi skulle klättra uppför backen. Eftersom att jag hade lissan och vi red en tur runt byn(samma sväng 5ggr) så ville jag klättra lissan utan att ha Dudde vid sidan engång. Det gick super, Animo var jätte snäll mot Dudde.

Lissan: Ska skritta hemifrån till ridbanan i överboda och mjuka upp Lissan lite. Jag funderade länge men beslutade mig för att rida dit och mjuka hennes sidoer, köra lite skritt och travbommar som ska göra att hon blir lungnare och samtidigt får jobba lite med markarbete. Sedan ska jag jobba med att galoppera i en viss tid så hon får träna kondition lite. Sen avslutar jag passet med att backa 1 varv runt ridbanan så hon får stärka upp bakkärran! :)

Mazing: Mazing får vila eftersom att hon fortfarande inte har någon sko på högerfram. Jag tror att mazing tycker det är skönt att få bara stå i hagen lite och få käka upp sig ordentligt! För det behöver hon.

Ulla: Ulla får också fortsätta vila eftersom att hon inte har någora skor på höger fram- och bak! Tror att Ulla tycker det är lite tråkigt att måsta vila för hon vill så gärna arbeta och komma bort från geggan i hagen! KramkramJW

torsdag 5 november 2009

WOHOWWWWWWW!

Hej, välkommen till min allmänna ridblogg!
NI ÄR VÄLKOMMNA ATT LÄSA OCH KOMENTERA!Bilden är på mig & Dudde! (Ridgehill's Dudley)
Här är min allmäna(stavning?!?!) ridblogg och den kommer jag skriva i varje dag när någon rids osv! Det var så jobbit att ha blogg för varenda häst så därför är dom borttagna!.
Jag hann inte skirva varje dag osv, men nu har jag bara en blogg där jag ska skriva om någons red. Det är lättare att gå tillbax och kollla om någon blir skadad vad man har gjort och sånt. så nu ska jag försöka hålla den här uppdaterad :) KramkramJW